17 Ноември, 2017 08:44 2 020 3

Задържаният за обира на банкомат в Сапарева баня обжалва ареста си

  • банкомат-
  • сапарева баня-
  • обир

В акцията участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета

Задържаният за обира на банкомат в Сапарева баня обжалва ареста си - 1
Снимката е илюстративна

Защитата на единствения задържан след обира на банкомат в Сапарева баня - Господин Динев, обжалва неговия арест, съобщи БНР.

Мярката на Динев бе наложена от районния съд в Дупница. На 22 ноември Кюстендилският окръжен съд ще разгледа жалбата. Възможно е заседанието да е при закрити врата.

Господин Динев е обвинен за участие, като помагач във взривяването на банкомата в центъра на Сапарева баня през нощта срещу 9 ноември. Тогава извършителите Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов успяха да се укрият, въпреки полицейската блокада на района при село Боснек.

В акцията участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета. Те и досега са в неизвестност и са обявени за общонационално издирване.

Според обвинението, Динев е подпомогнал кражбата. Той управлявал лек автомобил "Фолксваген Кади" и ескортирал кола марка "БМВ Х5", с който е извършен обира. Чрез взривяване на вратата на банкомата бил отнет сейф, съдържащ касета с 9 000 лева, обявиха от прокуратурата. На заседанието на дупнишкия съд по мярката му за неотклонение Динев не е дал разяснения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    5 0 Отговор
    Пускайте го. Той ще ви покаже къде са другите.
  • 2 Шерлок

    6 0 Отговор
    250 полицая,жандармерия,дронове,вертолет,кучета и всичко това да хванат човека както си спи у тях.

    Коментиран от #3

  • 3 Шопа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Шерлок":

    И забележи за каква сума!!!.