2 349 6

Нова измама! Крадат данните ни и купуват телефони на наше име

Мартин Христов

В нова измамна схема мошеници крадат личните ни данни и си поръчват скъпи смартфони на наше име, съобщи Нова тв.

Преди седмици Ива и Калин изненадващо научават, че всеки от тях си е купил последен модел мобилен телефон с абонаментен план.

"Впоследствие става ясно, че съм си заявила нова карта, нов номер - към моя досегашния. Малко над 2 000 лева е сумата, която трябва да изплатя", разказва Ива Боцева.

Скъпите телефони са поръчани по интернет. Но не от Ива и Калин. А от някой друг. Засега неизвестен. Двамата поотделно започват да разплитат схемата. Оказват се с открадната самоличност. Подават жалба до мобилния оператор и до полицията.

А телефоните е трябвало да бъдат доставени на адрес в София. По куриер. Ива успява да се обади навреме на спедиторската фирма и да спре доставката на устройството. В крайна сметка измамата е предотвратена.

От мобилния оператор отричат да имат общо със схемата. Не знаели кой и как е откраднал личните данни на клиентите им, но са категорични, че не е техен служител.

Полицията все още търси измамниците.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Калогера
  Отговор
  1 10:59  17.11.17
  Епа отгледали сте 2 милиона ромчета с помощите, какво очаквате ? Все пак това не е най-лошото !
 • бай Тодор
  Отговор
  2 11:32  17.11.17
  Епа нема такава държава!
 • Ben
  Отговор
  3 11:57  17.11.17
  Баш служители на мобилните оператори крадат и продават цели масиви с лични данни на клиентите. И изобщо не е от вчера. Нема какво да се правят на паднали от Марс.
 • tost
  Отговор
  4 14:02  17.11.17
  И съвсем "случайно " никой не знае кой живее на посочения адрес за доставката.

  Коментиран от #6

 • Владислав
  Отговор
  5 19:51  18.11.17
  Едно време мутрите, като им свиваха телефон не го спираха, а вземаха разпечатка на разговорите и се сещате какво им се случваше на говорили те с телефона им. При мобилните не се сменяха номерата, нямаха SIM-ки. Куриерите не дават на непознати без ЛК пратки. Да си способен да откраднеш лични данни и да оставиш толкова следи към себе си, не ми се връзва.
 • Камагра
  Отговор
  6 22:03  19.11.17

  До коментар #4 от "tost":

  И съвсем случайно в районното си бъркат у г.за вместо да отидат на адреса

Напиши коментар:


Публикувай