801 2

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас за 2017-а

Расте броят на хората, "зарибяващи" непълнолетни момичета в интернет

Константин Карагьозов

Над 80 педофили в социалните мрежи са задържани у нас през тази година, съобщи пред БНР Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Фондация "Дигиталните деца" започва обучения от следваща година на учители от цялата страна за внедряване на финландския модел на обучение в часовете по информационни технологии с акцент правилното използване на интернет от учениците.

Целта на фондацията е директорите на училищата да се запознаят с образователната реформа във Финландия и как преподаването на дигитална грамотност, съчетани с иновативни педагогически практики, променят цялостния подход към децата и процеса на учене.

Подобни инициативи са важни, защото расте броят на педофилите в социалните мрежи, посочи комисар Явор Колев от „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

"Миналата седмица имаме задържан 36-годишен столичанин, който създаде профил във Facebook, на който имаше над 1500 момичета. Текат процесуални действия да се установи колко са жертвите. Другата седмица предстои задържането на друг в София и в провинциален град", допълни той.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 17:48  20.11.17
  Важното е наказани да няма. Прост народ!!!!!!
 • БАТКО ВИ ЛЪЧО
  Отговор
  2 11:20  21.11.17
  Педофил да си е най-долното нещо,което може да бъде един мъж!

Напиши коментар:


Публикувай