20 Ноември, 2017 08:49 13 591 25

Жоро Инкасото скрил парите в Гърция?

  • георги енев-
  • жоро инкасото

Енев работи усърдно в затвора

37-годишният Георги Енев, по прякор Жоро Милионера, който на 22 юни 2012 г. задигна от поверения му инкасо автомобил точно 1 470 000 лева, се кани да излезе от затвора догодина, пише "Пловдив24".

През 2018 г. изтича половината от 12-годишната присъда на Инкасото. Той бил категоричен, че ще подаде молба за предсрочно освобождаване. Надзиратели в пловдивския затвор вече разкриха, че Георги Енев никога не е влизал в пререкания с никого зад решетките и активно работи, затова 2 дни му се смятат за 3 от присъдата.

Това означава, че вместо 12, обирджията ще лежи 8 години. Пет от тях вече минаха и затова има право да поиска предсрочно свобода заради добро поведение. Дори това да стане, най-късно след 3 години Енев ще може да си харчи парите като свободен гражданин на света.

Големият въпрос, къде са парите, остава. Разследващите така и не успяха да изкопчат от пловдивчанина къде ги е скрил. Най-спекулативната версия гласи, че парите са закопани в Гърция.

Изнасянето на чувал с пари през границата обаче е възможно само с рамото на съучастник. Ченгетата не се съмняват, че Жоро Милионера е имал помагач, но така и не успяха да го разкрият. Според криминалистите тарикатът, който 14 дни след обира бе в неизвестност, до последно е бил с авера си.

Едва когато се убедил, че пачките са на сигурно място, се предал на властите. Има две версии за това как парите са изкарани от България. Единият е, че това е станало през зелена граница, а вторият - че са превозени с кола в съседна Гърция. На КПП-то, което е вътрешна граница за ЕС, пътуващите показват само лична карта и не подлежат на проверка, така че е напълно възможно това да е пътят на парите. Който и от двата варианта да е верен, ченгетата са убедени, че 1,5 млн. лева са закопани в някоя гръцка нива покрай браздата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модер 5

    68 9 Отговор
    Изработил си ги е, даже и добро е направил ако е ограбил некое бившо крадливо и подмолно ДС, което е почти сигурно

    Коментиран от #12

  • 2 малшанс

    29 5 Отговор
    " парите са закопани в Гърция." Водния потоп ги е отнесъл.
  • 3 Гост с име

    29 13 Отговор
    Да си харчи парите предполага че са негови, нещо което не е вярно. Откраднал ги е затова е по-правилно да се каже да харчи откраднатите пари.

    Коментиран от #25

  • 4 ЦАКАТА

    7 9 Отговор
    НЕ СЪМ ГИ ЗА КОПА ЧЕ ЩЕ МУУУИЛЯСАТ
  • 5 БОБИ КОЧА

    48 15 Отговор
    Извънредно умен мъж, всичко е изпипал до съвършенство. С здраве да си ги харчи.

    Коментиран от #23

  • 6 Грую

    38 4 Отговор
    Добре, че държавата е пробита и няма да ни приемат в Еврозоната докато го пуснат от пандиза и номерът може да мине. Иначе ако не ги е обърнал в евро може да има само нумизматична стойност, като излезе. Обаче друго е страшното според мен: задавам си въпроса Каква е тази нашата държава, в която един млад човек да предпочете да лежи осем години в пандиза с всичките му последствия от това най-вече физически (сещате се какво имам в предвид) за няма и един милион евра и то като излезе кой знае какви индивиди ще тръгнат по петите му и няма да му дават и грам спокойствие?
  • 7 Иван

    21 30 Отговор
    Не трябва да излиза от затвора, докато не каже къде са парите и те не бъдат върнати. Тогава да започне да тече присъдата му!

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Jack Bauer

    40 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Какво протестираш?! 12 години присъда, ще лежи максимум 8, а за убийсто дават 6 и се лежи 3-4(при катастрофа, примери много от миналата и тази година). За кражбата на 3-4 млр. от КТБ даже няма арестувани, камо ли да има присъда и затвор. В такава държава сме.
  • 9 Илия

    5 17 Отговор
    Ако излезне след 3 години от тези пари нищо няма да е останало. 2019 год. предстои хиперинфлация на "големи" валути (долар, евро, лира) и всички свързани валути като нашия лев. Инфлацията ще е 10:1.
  • 10 James

    4 3 Отговор
    Купил е биткойни, запаметил е seed думите и сега ще му ги вземат нанай.
  • 11 onq s konq

    7 6 Отговор
    Парите са изнесени в Румъния и са заменени за биткоинти и никой не може да му ги вземе, знам го от сигурен източник.

    Коментиран от #17

  • 12 Масрафа

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Модер 5":

    Андрешко си мисли, че този е откраднал парите от лошите. Откраднал ги е от нас дори да не сме техни собственици. Застрахоателят е изплатил сумата, а ние ще плащаме по-високи застраховки, за да върнем парите. А за пристоя му в затвора пак ние ще плащаме.
  • 13 WTF

    12 3 Отговор
    Какво значение има къде са парите? Взел ги е, трябва да ги върне. Той да се прецени откраднатите ли ще върне или други на същата стойност. Като не може - принудителен труд в затвора докато успее.
  • 14 Карчо

    10 2 Отговор
    Дреме му на пацерката на Бохема какво се коментира и пише за него.Като излезе никой няма да го види повече.Ще отиде при братя Галеви,само,че никой няма да го търси.
  • 15 Ники

    15 0 Отговор
    Все пак е странно че за кражба ти дават присъда като за убийство ...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 чичо Гошо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Точно така е. Да го хванат за БИТКОЙНА.
  • 18 Сейфа

    7 4 Отговор
    А бе ква Гърция,парите са тук.Ще рискува да ги принася.Парите са закопани в двор.Направил е бетонен ковчег и е погребал сухото.Само той знае къде са.Скубнал е малка сума от 50 бона за адвокат и да има за година две за нормален живот след като излезе.Защото знае,че ще му пуснат хора да го следят.И след като мине време ще скубне парата.В затвора му е супер след като излезе ще му започнат проблемите.Все някъде ще сгреши.Пикльо нямал да каже къде са парите я вземете една резачка за дърва и го вържете да видим дали двете му ръце струват 1.5мил.лв.или са по-скъпи а.Те това ще го свършат други,че им каже и кога е пърдял като е бил на 3г.
  • 19 оклук

    4 2 Отговор
    Малеее търся банда да вземем на заем няколко милиона.След 5 години в затвора ще си ги харчим.Всеедно сте в казармата.А и с толкова пари едва ли някой ще ви закача.Също и с банкоматите,с откраднатите пари си плащат на адвокати и съдий.

    Коментиран от #20

  • 20 Здравко

    12 1 Отговор

    До коментар #19 от "оклук":

    Хората цял живот плащат ипотека, а той тегли 1 500 000 за 8 години. Тоя е по-голяма схема от телефонните измамници. =😂😂😂
  • 21 гост

    4 0 Отговор
    А милиардите от КТБ-то де са закопани !!! Май това не е толкова важно нали!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "БОБИ КОЧА":

    Умен щеше да е ако не го осъдят . За мен е тъп . Всеки който влезне умишлено в пандиза за такъв дълъг период е пълен идиот . Там никой не може да ти гарантира как и дали ще излезнеш .
    Абе малоумника ще видим как ще стане милионер накрая . Ще го изтезават и като пропее ще претърпи инцидент или може да се откупи с един милион и за него 500 бона . Но пак сделката е рискова за 8 години .

    Коментиран от #24

  • 24 чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    При цена от около 300лв. за биткойн 2012 г. сега 13958лв. ,а познай кой е малоумен.
  • 25 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост с име":

    А Бай Суджук що не казва как с една заплата на държавен служител купи къща на любовницата си за 1,5млн евро?
    Как държавни служители от съдебната система са милионери?
    От къде имат тези пари? Защо не признават?

    Хората цял осмислен активен живот 25-35 години изплащат един апартамент за 100-120 000лв, а той за за 8 години ще взема няколко апартамента.
    Да е жив и здрав да си харчи парите със здраве.