Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 16:31 1 617 4

Глобиха семейство, приело непълнолетна снаха

  • глоба-
  • семейство-
  • снаха

Пред съда двамата родители, които също нямат сключен брак, се признали за виновни

Районният съд в Берковица глоби майка и баща, разрешили на непълнолетния си син да заживее с невръстно момиче и дори двамата да създадат дете.

Ненавършилият 18 години Борис Т. от Вършец се запознал и харесал с още по-малката и от него Снежана през лятото на 2016 година, когато работил с баща си К. Ф. в курортния град и района. Между хлапетата пламнала любов и Борис завел ненавършилото 16 години момиче в родния си дом.

Бащата и майката не се възпротивили на желанието на децата да бъдат заедно, осигурили им стая и средства и те заживели, макар и без сключен брак, като мъж и жена. През май 2017 г. Снежана родила момче.

Срещу майката и бащата започнало дело, тъй като подпомагане на съжителството на непълнолетни е престъпление, за което законът предвижда до 2 години затвор или пробация.

Пред съда двамата родители, които също нямат сключен брак, се признали за виновни, но заради чистото им съдебно минало и разкаянието магистратите снели от тях наказателна отговорност и ги санкционирали с по 1000 лева глоба.

"Наказанието ще въздейства поправително и превъзпитаващо не само върху двамата обвиняеми, но и върху други граждани, склонни към подобни деяния", обявиха магистратите. Дела за незаконни бракове между деца в съдилищата на област Монтана се водят всеки месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Тодор

    3 2 Отговор
    Животни!
  • 2 хитреца

    2 0 Отговор
    Е да,ама ако бяха българско семейство бащата щеше да пребие момичето,и след като получи травма -страхова невроза ще се откаже да ражда преди 30 и ще си купи кученце Чихуахуа и така ще й минат годините не плодовита...
  • 3 Рпг

    0 5 Отговор
    Ако бяха бг нямаше да се женят а щяха да се чу..как..тт от 12 годишна възрастс вас одобрение ние на тяхните
  • 4 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    Глобили са ги ? Ок . А тези извратени евродупетати дето предлагат възрастта за непълнолетни да слезе на 14год. защо не ги глобяват ?