1 333 4

Глобиха семейство, приело непълнолетна снаха

Пред съда двамата родители, които също нямат сключен брак, се признали за виновни

Мартин Христов

Районният съд в Берковица глоби майка и баща, разрешили на непълнолетния си син да заживее с невръстно момиче и дори двамата да създадат дете.

Ненавършилият 18 години Борис Т. от Вършец се запознал и харесал с още по-малката и от него Снежана през лятото на 2016 година, когато работил с баща си К. Ф. в курортния град и района. Между хлапетата пламнала любов и Борис завел ненавършилото 16 години момиче в родния си дом.

Бащата и майката не се възпротивили на желанието на децата да бъдат заедно, осигурили им стая и средства и те заживели, макар и без сключен брак, като мъж и жена. През май 2017 г. Снежана родила момче.

Срещу майката и бащата започнало дело, тъй като подпомагане на съжителството на непълнолетни е престъпление, за което законът предвижда до 2 години затвор или пробация.

Пред съда двамата родители, които също нямат сключен брак, се признали за виновни, но заради чистото им съдебно минало и разкаянието магистратите снели от тях наказателна отговорност и ги санкционирали с по 1000 лева глоба.

"Наказанието ще въздейства поправително и превъзпитаващо не само върху двамата обвиняеми, но и върху други граждани, склонни към подобни деяния", обявиха магистратите. Дела за незаконни бракове между деца в съдилищата на област Монтана се водят всеки месец.

Монтана / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 16:54  21.11.17
  Животни!
 • хитреца
  Отговор
  2 17:49  21.11.17
  Е да,ама ако бяха българско семейство бащата щеше да пребие момичето,и след като получи травма -страхова невроза ще се откаже да ражда преди 30 и ще си купи кученце Чихуахуа и така ще й минат годините не плодовита...
 • Рпг
  Отговор
  3 18:48  21.11.17
  Ако бяха бг нямаше да се женят а щяха да се чу..как..тт от 12 годишна възрастс вас одобрение ние на тяхните
 • The TRAPPER
  Отговор
  4 15:42  24.11.17
  Глобили са ги ? Ок . А тези извратени евродупетати дето предлагат възрастта за непълнолетни да слезе на 14год. защо не ги глобяват ?

Напиши коментар:


Публикувай