23 Ноември, 2017 08:56 7 986 27

Ето къде са парите на измамените ни баби и дядовци (ВИДЕО)

  • ало измами-
  • квартал на богатите-
  • горна оряховица

В "квартала на богатите" имат имоти и коли, но нямат официални доходи

Преди месец 73-годишен мъж от София стана жертва на рекордна телефонна измама. Даде над 100 000 лева на „ало” измамници.

Измамен е по схемата „съдействам на полицията” - най-успешната през последните няколко години.

Мъж се представил за Пламен Марков. "Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери", разказва измаменият. Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата.

Месец по-късно полицията е по следите на няколко души. Те са задържани докато мамят възрастна жена отново от София. Разследващите имат и записи.

Това са Николай-Мечо и Сергей–Шингалото от Горна Оряховица, съобщава Нова тв.

Това, което кара разследващите да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 хиляди, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ - Георги Георгиев.

Все още обаче не са събрани достатъчно доказателства, за да може Георги и Николай да бъдат обвинени за крупната измама. И докато прокуратурата пише обвинение, за Сергей-Шингалото вече се пишат и песни.

Много от хората, които живеят в "квартала на богатите" в Горна Оряховица, са уличени в телефонни измами, но продължават да работят с телефоните. Хора без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове. Тук живеят Сергей - Шингалото и Николай-Мечо.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му - Светослав, беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона. Безработните баща и син живеят в къща в квартал “Калтинец”.

Братовчед му Мечо, също криминално проявен и осъждан за телефонни измами, наскоро забогатял и си купил още една къща в съседство. Купил си и кола.

Друг крупен телефонен измамник - Кольо Мишинито, се е сдобил с още два имота. Това е човекът, за когото се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция”.

Екипът на Нова тв за втори път е станал обект на агресия от телефонни измамници в Горна Оряховица. И този път полицията ги задържа за хулиганство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    87 1 Отговор
    Тези цигани подчиняват държавата. Не е допустимо през 2017г. НАП, която ни тормози за и ни налага лихви за 5лв дължими данъци, да бездейства при подобни очевидни криминални прояви. Най-видните мафиоти са преследвани точно за неплатени данъци, луксозен живот и придобиване на имоти без доказуем доход. Не може да си безработен и в същото време да построиш къща за 100х.лв и колата ти да струва още толкова.

    Коментиран от #11, #16

  • 2 jambazina

    51 1 Отговор
    Отчитат където трябва ....
  • 3 няма закони

    70 0 Отговор
    КЪДЕ СА ДАНЪЧНИТЕ КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА......??????
  • 4 Патриот

    42 3 Отговор
    Цацаратурата умишлено не ги закача, защото после тъмнозелените няма да гласуват за ГЕРБ. Те ако искат могад да издирят и виновните за КТБ и парите да намерят дори, но мя желание.
    Прокуратурата просто действа в интерес на определени етнически и криминални групи и суджуци. Тя не е независима и безпристрастна.
    Какво остава за съдебната ни система

    Коментиран от #6

  • 5 Напишете кода от картинката

    15 9 Отговор
    Къф е тоя дядо дето има 100 000 лв ?!

    Коментиран от #17

  • 6 Евдоки Цачев

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "Патриот":

    КТБ беше разграбена от Ц.Василев, БСП и ДПС, разбира се всичко е добре подготвено както подобава на бивш ДС-та, все пак с това са се занимавали цял живот
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Куката

    18 0 Отговор

    До коментар #8 от "Turchina":

    Скоро ще ви снимаме и вас, и депутатите, с белезници зад решетките. Ако искаш може в една килия с Волен, да го питаш колко пари има.
  • 10 Темида

    30 4 Отговор
    Следва Непопулярно мнение: Измамените баби и дядовци напълно заслужават това ЗАЩОТО вместо да излязат на протест и да кажат спрете да ни мамите ИСКАМЕ НАКАЗАНИЯ за извършителите ....те ИЗЛИЗАТ на протест само в защита на БСП!!!!!!!!!!!!!
    Е БСП ги защитиха колкото ГЕРБ ги защитиха, а БСП и ГЕРБ всяка вечер си пишат СМС да си гогукат срещу народа и си пият ракията.
  • 11 РЮЮ

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Може и има легални и морални начини, но успелите по този начин са малцина...
  • 12 Хан Крум

    8 4 Отговор
    ХОРА, спрете да вярвате на кредитните институции! Спрете да теглите пари от банки! Намерете телефон, обадете се на някоя бабка и тя ще ви метне безвъзвратно през балкона поне 10000 лева. Малки им били пенсиите после! Айде стига ве! Аз работя за 2000 лева и немога да събера 10000 бона!!!

    Коментиран от #15

  • 13 смях в залата

    15 1 Отговор
    Ченгетета и прокурорите покровителстват измамниците, иначе няма как да стане, толкова години все едно и също и продължават, явно си имат чадър.
  • 14 алабала

    10 1 Отговор
    Заради подкупните държавни служители/данъчни,полиция,прокуратура,съд,депутати/ сме на тоя хал. Тия си плащат на тях и всички /без измамените/ са доволни. Ако обаче измамят или откраднат от /евреи/банка -дупе да им е яко.
  • 15 Я изкарай Гано

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хан Крум":

    Аз за 600, и напуснах. Сега си седя вкъщи за 400 до август 2018. От Горна Оряховица съм.
  • 16 В Костинброд е така!

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    М....лите имат палати, коли парадират с много пари,палат срещу районното управление ,и никой не им прави нищо!пробита държава!циганките крадът а мъжете им обикалят и харчат парите откраднати от клетите работещи хора!
  • 17 Просто

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Напишете кода от картинката":

    Работил е 40-50 г събирал ги е,може да си е продал апартамента,а тия дето са му ги зели да пукнат дано!!
  • 18 Шопа

    8 1 Отговор
    Не мога да разбера едно!?! От няколко години се говори публично(открито) по медии и обществото знае , чуло е за измамите и начина по който се извършват и пак има хора дето дават пари.
    Излиза, че докато има наивници ще има и престъпници от този тип.
  • 19 Организация

    9 0 Отговор
    Когато израснеш в мръсотията на катуна, заобиколен от животни проповядващи само кражби и измами това е резултата! Дано държавата купи 5крокодила и започне да ги храни с АЛОООО!
  • 20 къкъ

    9 0 Отговор
    ....1000 крокодила и да ги нахранят с всичките м..гали!!!
  • 21 Андреев

    6 0 Отговор
    Не мога да разбера ,от къде имат. Данните на хората.

    Коментиран от #22

  • 22 гоги

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Андреев":

    И мобилните оператори са вързани с измамниците
  • 23 Кого лъжете?!?

    5 0 Отговор
    Писна ми от лъжи!Парите не са в пенсионерите, а у вас?!?Ами убийте богатите пенсионери,да се отървете от тях и няма да има измамници,убийци и мафия!Вие ще ги заместите?!?
  • 24 Голям прос

    5 0 Отговор
    Вместо да пишат празни приказки и да ядосват хората, данъчните да се задействат и ако не могат тия черноглавите да докажат откъде е тоя стандарт, конфискуване. Пък и не само тия, колко хотели и палати подлежат на доказване. Ал Капоне данъчните го вкараха в затвора, а нашите са чиновници на които не им е там мястото.
  • 25 Мари

    4 0 Отговор
    Все още не ви е станала ясна схемата в тая държава....всеки си има роля.....само си хабите силите, да питате къде е държавата......глупости !!!
  • 26 Колю

    1 0 Отговор
    Нищо ново ! Всяка циганска махала е с такива къщи . Никакви легални доходи и къщи кичозни палати с лъскави коли от пред. Всичко което е в Н.К. си е тяхна запазена марка разпределена по кланове .По роднински. Като започнеш от цигарки и тютюнец та до разпределението на средствата по избори. Няма нещо което да е пропуснато. В това време са и на " помощи ". Как после няма да бият даскал който пипнал ръката на цигането според неговите думи . Бият без доказателства и за това не им трябват такива. Те са Недосегаеми и явно трябва да има отделен отряд който да се занимава само с такива. Без съд и т.н. Не ме интересува как се казвал ,кой е и колко месеца ще му лепнат както и тях самите не ги интересува нищо освен парите. Тихо и лекичко трябва да изчезнат ,а бедните цигани да разбиват техните къщи както разграбиха желязото от държавното.
  • 27 Shmeker

    1 0 Отговор
    Аре конфискация и да строят Белене. Ако няма да го строят, да го събарят.