Last news in Fakti

26 Ноември, 2017 20:37 3 436 7

Бой над журналист в изгорял ресторант

  • бургас-
  • ресторант-
  • бой-
  • журналист

Фоторепортер от бургаска медия е бил ритан в бедрото и слабините, защото е снимал щетите от пожара в ресторант „Кралско село” (бившия „Бургаски вечери”) в Морската градина. Това твърди самият той пред органите на реда. Инцидентът е станал около 13:20 ч., съобщава flagman.bg.

В съобщение до медиите от пресцентъра на ОДМВР-Бургас уточняват какво се е случило: Колегата влиза в полезрението на няколко мъже, докато изпълнява служебните си задължения. Те поискали да престане да снима, след което единият от тях - 36-годишният П.Б. му нанесъл удари с крак в дясната горна половина на бедрото и в слабините, докато го заплашвал. Мъжете се опитали да издърпат фотоапарата от ръцете на потърпевшия, но не успели.

Своевременно отзовалите на сигнала за инцидента полицейски служители от Първо РУ - Бургас задържали П.Б. за срок от 24 часа. В момента се установява самоличността и на останалите участници в инцидента, като предстои и задържането им. По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Пострадалият е фоторепортерът Борислав Пенков от в. "Черноморски фар".

"Как се осмелява този човек? Не би следвало проблемите да се решават по такъв примитивен начин. Можеха просто да кажат на колегата, че това е частна собственост и да го помолят да напусне. Но явно в тези среди са свикнали така. За съжаление, това е втори случай, при който хора от крими контингента се отнасят така с колегата. Агресията в Бургас идва малко в повече", каза главният редактор на "Черноморски фар" Силивия Шатърова.

Според информация на Флгаман.бг арестуваният е Петър Биберов, който се е намирал на мястото след пожара в ресторанта. Той е помагал на наемателя Георги Йорданов, заедно с още трима души. Според свидетели на случката между Биберов и Пенков физически сблъсък е нямало. Пенков прекрачил загражденията и влязъл вътре в ресторанта, изпълнявайки служебните си задължения - да снима щетите.

"Лошото беше, че снима и нас, а ние не желаехме в този вид и толкова изнервени да попадаме в медиите. Биберов наистина се афектира, защото многократно го помоли да изтрие пред него снимките, които самият той попада в кадър. Не сме видели обаче той да му посяга физически", каза един от приятелите на Биберов.

Бившият ресторант "Бургаски вечери" отвори врати като "Кралско село" в четвъртък вечерта и само за 3 дни успя да се превърне в култова кръчма за бургазлии. В нощта срещу неделя персоналът си тръгнал 4 ч., пожарът избухва в 04:30 ч. Категорично става въпрос за късо съединение - откъм електрическата част на хладилника. На камерите ясно се вижда, че искрата тръгва от там. Щетите са за около 5000 лв.

Наш екип отново отиде на мястото след информацията, че е бил малтретиран фоторепортер на в. "Черноморски фар". От там настояват да предоставят на МВР видеозапис от разправията между Биберов и Пенков, от който можело да се види, че няма физически сблъсък.

Междувременно в редакцията на Флагман.бг се обади бизнесменът Георги Йорданов - един от най-известните ресторантьори на Бургас, наемател и собственик на цяла верига кръчми на Северния плаж, Морската градина и в центъра на града. До този момент беше известно, че Йорданов държи под наем помещенията на общинската фирма Благоустройствени строежи в Морската градина до паметник "Пушкин", под наименованието "Бургаски вечери".

"Нямам нищо общо с Кралско село - питайте Димитър Вергиев, който има дългосрочен договор за наем за тези помещения с ръководството на БКС", каза Йорданов.

Доц. Димитър Вергиев е бившият областен шеф на групировката СИК. От 2008 г. той е университетски преподавател в София.

Това е поредният инцидент, в който фоторепортерът Борислав Пенков попада в подобна ситуация. В гилдията са известни и други случаи, в които е предизвиквал агресията на лица, нежелаещи да бъдат снимани. Най-брутален обаче бе екшънът от 2014 година пред Съдебната палата в Бургас, когато обвиненият за кражба на телефон култов представител на ъндърграунда Симеон Стоянчов - Малката Рижа го ритна в главата и счупи фотоапарата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Голям прос

    2 0 Отговор
    Няма идеална работа
  • 3 Шаран БГ

    8 4 Отговор
    Дайте обяснение, бе хора.....
    Ако аз, тъпия шаран от блатото, замоля един репортер да не ме фотографира, а той продължи с нахалството си.....При такава ситуация на положението аз МОГА или НЕ МОГА да му счупя главата и фотоапарата?? И до къде се простират неговите права и моите ?
    Ако г-н Б.Пенков редовно си проси боя , защо се оплаква ??
    Дори да ми изгори къщата, има ли право всеки репортер да влезе в имота ми, въпреки моята изрична забрана....... и "изпълнявайки служебните си задължения" да фотографира ?
    Все ми се струва, че и дори да не съм лош човек, ще го начупя с каквото ми попадне под ръка ,барабар с фотографската му техника, ако ще да ме съдят и в Брюксел, ако ще да лежа в.....турски зандан!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Анонимен

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "Шаран БГ":

    Толкова глупости си написал, че за в бъдеще спокойно можеш да се представяш като "Прост Шаран БГ".
  • 5 Зъл

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Шаран БГ":

    Абсолютно си прав колега, така им се пада на журналята!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Истината

    2 0 Отговор
    Намирам съвсем логична развръзка в случая.Какво търси този навлек в частния имот. тази журналситическа пасмина наистина ли са си повярвали че са четвъртата власт. Малко бой значи са изяли. Напрежението в ежедневието ни осносно се нагнетява от тях поради постоянния им стремеж да се доказват колко са велики