1 914 0

Разбиха наркогрупа в София

Шестима са задържани, "бръмчали" из "Обеля", "Връбница" и "Надежда"

Снимки и видео: МВР
Снимки и видео: МВР
Константин Карагьозов

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима участници в организирана престъпна група за държане и разпространение на различни видове наркотици в столичните райони "Обеля", "Връбница" и "Надежда".

Петима от тях са задържани на 25 ноември при проведена специализирана операция на служители на ГДБОП на територията на София, реализирана под наблюдението на Специализираната прокуратура. Шестият от групата изтърпява наказание за наркоразпространение в Софийския затвор.

По първоначални данни групата е действала организирано от март миналата година. Ръководителят ѝ - Е.И., е осъждан два пъти за държане и разпространение на наркотични вещества и е излежавал наказания в Софийския затвор. Жилището, което е ползвал под наем до поредното си задържане, той ползвал и като склад за наркотици.

При акцията в него са намерени и иззети близо 1,7 кг амфетамини в различни разфасовки, около 600 г марихуана, както и неголеми количества (под 10 г) хероин и кокаин. Открити са и прекурсори за производство на амфетамини. При личния му обиск са намерени 10 000 лв.

Е.И. често "наемал" за улични дилъри непълнолетни лица, които са му осигурявали оборот до 1000 лв. на ден, но са получавали за това 20-30 лв. Непълнолетен е и един от обвинените за участие в ръководената от него престъпна група. В жилището на бабата на друг участник в групата са намерени и иззети 133,14 г марихуана. Наркотици, разпределени в дози за черния пазар, са открити и у другите задържани.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 28 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях. На един е наложена "парична гаранция" от 5000 лв. заради направени самопризнания, на непълнолетното момче е наложен надзор от Детска педагогическа стая.

България


Още по темата

 • Ученици стават дилъри срещу хонорар от 30 лева

  Ученици стават дилъри срещу хонорар от 30 лева

  Ученици стават дилъри срещу хонорар от 30 лева. Това стана ясно от обвинението на специализираната прокуратура. Тя повдигна обвинения на шестима ...
  29.11.2017
  1 359
  0
 • ГДБОП удари наркогрупа

  ГДБОП удари наркогрупа

  Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение, действала на територията на Кюстендил и София, са задържани на 25 ноември ...
  27.11.2017
  1 923
  3

Напиши коментар:


Публикувай