980 0

Българин замесен в наркотрафик в Гърция

Нашенецът дори стрелял по полицаи

Венцислав Михайлов

Българин е сред наркотрафикантите, стреляли по гръцки полицаи в Егейско море. Връзки с контрабандистите вероятно има бивш албански министър и гръцки бизнесмен.

Това съобщи "Български новини" без да уточнява името и възрастта на нашенеца.

Гръцката брегова охрана залови в събота 11 наркотрафиканти в Егейско море, които стреляха по патрулите. Сред арестуваните има и българин.

Другите заловени от групата са шестима албанци, двама италианци и двама гърци.

Тримата контрабандисти на моторна лодка – двама албанци и един италианец – бяха арестувани. Осем души – италианци, четирима албанци, двама гърци и един българин – бяха проследени през уикенда и също арестувани. Властите заявиха, че прокурорите в Албания са обвинили бивш министър на албанското правителство, заподозрян за връзки с мрежа за контрабанда на наркотици. Сред арестуваните заподозрени е 63-годишен гръцки бизнесмен, който притежава ресторант в популярния курортен остров Миконос и според съобщенията му доставил три моторни лодки в мрежата за транспортиране на наркотиците.

Бандитите се опитаха да внесат в Гърция 1,6 тона марихуана със специално оборудвана супер мощна лодка. Пратката пътувала от Албания и е била проследена през целия си път през Йонийско море, докато навлезе във водите на Егейско. Там наркотрафикантите са били спрени от катери и хеликоптери на Брегова охрана, но са опитали да се измъкнат, откривайки стрелба по полицаите.

Двама офицери бяха ранени, когато лодката им попадна под огъня от контрабандистите.

Гърция


Напиши коментар:


Публикувай