2 705 10

И шефът на пожарната в Павликени заснет да налива гориво в пластмасови бутилки

Уволниха бензинджии след разкритията за кражбите на полицаите

Венцислав Михайлов

Служители от бензиностанция в Павликени са уволнени след разкритията за кражби на гориво, което е било предназначено за полицейските патрулки. Скандалът гръмна в понеделник, когато агенти на „Вътрешна сигурност“ на МВР нахлуха в местното Полицейско управление и задържаха четирима служители – огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев, разкрива в. „Труд“.

По първоначални изчисления откраднатото гориво, което е трябвало да влезе в резервоарите на полицейските коли, е около 1 тон за наблюдавания период от 10 месеца.

При обиските в имотите на четиримата уличени в посегателството са открити и иззети туби с бензин. Събрани са данни на кои дати през февруари и март е точен бензин и наливан в тубите и бутилките, като в някои случаи са действали по двама, а друг път -повече служители. На бензиностанцията за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки – със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н. Това са записали камерите на „Господари на ефира“.

Само за март са сипани в туби и бутилки от минерална вода 250 литра бензин от лимита на полицейското управление.

Случаят е изключително скандален, тъй като от години в МВР се оплакват от недостиг на гориво за превенция на битовата престъпност, особено по селата. Община Павликени пък е известна като район с ширеща се дървена мафия и множество телефонни измамници, които вилнеят безнаказано, а докато това се случва полицаите са заети с нерегламентирано зареждане на гориво.

Междувременно началникът на Областно управление “Пожарна безопасност и защита на населението” във Велико Търново Красимир Кръстев също е разпоредил цялостна вътрешна проверка в павликенската пожарна. Оказа се, че шефът на местните огнеборци Валентин Джамбазов също е заснет как налива гориво на бензиностанцията в пластмасови бутилки.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • невярващия
  Отговор
  1 15:26  30.11.17
  ТОВА Е ПРАКТИКА В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ДОБРЕ ЧЕ ГОСПОДАРИТЕ СЕ ПРЕСТРАШИХА ДА ГО ПОКАЖАТ. НО СЪМ УБЕДЕН ЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ.
 • The TRAPPER
  Отговор
  2 16:10  30.11.17
  Служителите на бензиностанцията са уволнени , - а чистачката ? Тя защо още не е уволнена ?
 • 3 16:21  30.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • асс
  Отговор
  4 21:44  30.11.17
  искат само заплати,а това е масова практика

 • Коко
  Отговор
  5 07:02  01.12.17
  То хубаво ама Лукойл уволни неправилните хора .Защо остави тарторката на схемата с бензина КАМЕЛИЯ .Е честно ли е или тя е с връзки.Пак българщина......
 • Гендо
  Отговор
  6 07:28  01.12.17
  Да бе изритаха момчетата от бензиностанцията а полицая ( началник на звеното ) и жена му ( касиерка на Лукойла ) ......измислили схемата си бачкат още и вземат заплата. Е кво се чудим ние живеем в България
 • The TRAPPER
  Отговор
  7 12:50  01.12.17
  Тоя да не е решил да пали парламента ? Да беше ми казал , - щях да му дам цистерната си . И без това ръждясва на двора , - не съм я ползвал от югославското ембарго.
 • петьо
  Отговор
  8 13:29  01.12.17
  Ей затова няма да се оправим. Хванати в нарушение а продължават да работят безнаказано. Естествено ще продължат да си крадат щом сега никой нищо не им е направил
 • Без име
  Отговор
  9 13:44  01.12.17
  Всички в местното управление вън.
 • Иво
  Отговор
  10 07:47  02.12.17
  Абе нещо не ми се вързват сметките....за 10 месеца 1000 литра. При толкова участници в схемата по колко се пада на човек?

Напиши коментар:


Публикувай