16 367 17

Малко преди да умре Отвертката заплашил: Отивам да ме зашият и после ще ви…

Миската Александрина: Искаше секс, отказах му и стана страшно

Мария Атанасова

След две години мълчание стоматологът Владимир Карастоянов даде вчера обяснения пред съдебния състав, председателстван от съдия Мирослав Начев, по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката. С часове стоматологът Владимир Карастоянов разказваше за събитията в Дупница от 2003 г., до случката, довела до смъртта на Николай Радев през 2014 година, пише struma.bg.

„Всичко това нас ни съсипва повече от всеки друг – да сме в центъра на нещо, несъвместимо с обществения ни статус, образование и професии”, с тези думи започна обяснението си пред съда Карастоянов.

Той описа множество случки с момичета от Дупница, които са били преследвани, притеснявани и принуждавани насила да се качват в колата на Н. Радев.

„След това за всички се говореше, че са леки момичета, а това не е така”, заяви Карастоянов. Той разказа и за таксиметровите войни в Дупница, когато в кабинета му са идвали множество пострадали, на които е оказвал помощ. „Издадох стотици медицински, които на следващия ден никой не искаше да вземе заради страх от саморазправа. В тази напрегната обстановка в Дупница, в която никой не смее да се оплаче или да свидетелства, Николай Радев започна да преследва и внучката Владимира“, добави Карастоянов.

По това време тя е била студентка 3-ти курс стоматология и рядко си е идвала в Дупница. Карастоянов описа и самия инцидент, при който са отишли да спасяват Владимира, приклещена в заведение от Отвертката. Версията му бе, че е скочил да защити Владимира, при което Отвертката се е спънал и паднал във витрина.

„Сбиването продължи 10-20 секунди. Ние тогава не сме знаели колко е пострадал, беше в чудесна форма, стана и каза: „Отивам да ме зашият и после ще ви…”.

Владимир Карастоянов говори за внучката Владимира, която била в стрес и не е в състояние да дава показания. Старият Карастоянов я е водил на релакс в Лондон. Разказа още, че била отличничка и че Радев й счупил скъпи очила. За момента на престъплението каза, че е действал на база видяното бяло и уплашено лице на сина си Николай Карастоянов, свил се в ъгъла, Радев бил с краката на масата. После спомена, че много пъти е понасял обиди от Радев.

„Казваше ми „некролог” и ме псуваше“, заяви Владимир Карастоянов.

Той си бил спомнил обидните към него думи, отправени от Радев в заведението, когато се сбили с него. Двамата се понесли към витрината и паднали, тогава чул как Радев казал: „Прободох се“.

Показаха му снимки от видеокамера, но стоматологът не се позна на първата снимка.

Адвокат Марин Марковски забрани в зала на клиента си да отговаря на въпроси на прокурора Бойко Калфин по време на обяснението.

Като свидетел беше разпитана и 28-годишна жена, бившата „Мис Благоевград” Александрина Игова, която разказа за психическия и физически тормоз, на който е била подложена от Николай Радев, докато е живеела в Дупница. Тя свидетелства за блъскания, тормоз в заведения, заплашителни есемеси, които е получавала от него, защото му е отказала да бъдат в интимни отношения. „Той се държеше изключително цинично, обиждаше ме, не съм пускала жалби, защото знаех, че никой няма да направи нищо срещу него”, заяви свидетелката.

Остава да се приемат и експертизите на 3 вещи лица, сред които и най-важната – съдебномедицинската.

Делото ще продължи на 14 декември.

Две години след убийството Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе и обвинителния акт, в който е записано: „На 11 март 2014 г. в Дупница, в кафе-аперитив „Колата” Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора Отвертката.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Във вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити. Обвиняемият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12 см.

След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят, дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница, където вечерта на убийството обвиняемият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент.

Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от обвиняемия и неговите колеги Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия. Тримата Карастоянови са на свобода по мерки за неотклонение на Софийския апелативен съд – подписка за Иван и Владимир, и домашен арест за Николай Карастоянов”.

Кюстендил / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:44  30.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ироничен
  Отговор
  2 16:44  30.11.17
  Въпреки ника ми, този коментар не е ироничен. Моите уважения към мъжете, разкарали този боклук от света. Не ги познавам, но бих им носил цигари в зандана. Ако повечето мъже бяха като този доктор и синовете му, светът щеше да е по-добро място. Не обръщайте особено внимание на измислените реплики пред съда. Те са защитили своето.
 • той
  Отговор
  3 16:45  30.11.17
  Като няма правосъдие и полиция така трябва...
 • аааааа
  Отговор
  4 16:56  30.11.17
  Колко хубаво!Искам всеки ден да чета за екзекутирани боклуци в БГ.

  Коментиран от #7


 • 666
  Отговор
  5 17:42  30.11.17
  Така му се полага на Радев
 • Кирилизатора
  Отговор
  6 17:43  30.11.17
  Колко хубаво, че един такъв боклук е пукнал !!!!
 • Гост
  Отговор
  7 17:53  30.11.17

  До коментар #4 от "аааааа":

  Абе то хубаво да четем за екзекутирани боклуци, ама неминуемо си задавам въпроса куде е полицията и правосъдието? Защо данъкоплатеца за да се защити трябва да стане престъпник? Къде са органите на реда? Къде са министрите които са отговорни за управлението на тези органи? Къде живеем ние?
 • ЕКЗЕКУТОР
  Отговор
  8 18:08  30.11.17
  БРАВО, АМА ЗАЩО ПУБЛИЧНО. МОЖЕЛ Е ДА СЧУПИ ВИТРИНАТА И АНОНИМНО.
 • jambazina
  Отговор
  9 19:00  30.11.17
  Нема полиция - това е положениета, а и медиите натрапват на младежите едни идеали...и после защо най-убавите девойки налитат баш при тия чепове, а после - мяу.
 • Иван
  Отговор
  10 19:36  30.11.17
  Браво на Карастоянови ,те са защитили честта на семейството си и ако искат съдиите да измият срама от себе си трябва да им дадат условни присъдин,защото няма как да ги оправдаят.Така е като нямаме правоохранителни органи ,сами трябва да чистим боклуците.А има още много такива изроди ,които щъкат и цапат земята.
 • Българин
  Отговор
  11 08:24  01.12.17
  Като няма правосъдие трябва семеиството да раздава такова Такива изроди мн ямат право на съществуване Поздравления Ние ви подкрепяме.
 • справедливост
  Отговор
  12 09:58  01.12.17
  Браво Докторе,аз на ваше място също щях да го ръгам като чувал с картофи,скапан няма и 30год дришльо ще тпрмози цял град,как застреляха рижата и са го ръчнали и тоя гедоре ли е отверка ли е,така трябва и с техните събратя да се случи.
 • stefko 88
  Отговор
  13 11:12  01.12.17
  Като баща на две момичета едното на 11 малкото на 5 ,не си представям друг развой на събитията ако разбера , че някакъв пикльо ги тормози по този начин. Гаджета гаджета това онова телефони драми....помните как беше ама това си е опит за отвличане направо как ще държиш на сила някой?

 • Марио
  Отговор
  14 19:07  01.12.17
  Аз съм от Дупница, познавам Карастоянов старши и Николай, много сериозни и точни мъже, особено Николай, готин, скромен, услужлив.. чудо мъжага! Стоматолога е съученик на баща ми, ходил съм при него по спешност.. само ще ви кажа, че едно време войници, стари хора, болни.. нищо не им вземаше, ни стотинка, или пък каже два лева за упойката, показателно за характера му е това, такъв е той!! Иван, го знам, но не го познавам лично, лекенце, далавераджия, по щатите и Канада са ми казвали хора от там, вършел простоии, рекет, побоища..но понаправи пари там и го изгониха, това знам за него! Виж Радев е друга работа, БОКЛУК, ниско интелигентен, злобен, отмъстителен и зъл! Познавах го лично! Той се изживяваше като Пламен Галев 2! Беше последните няколко години до Галеви, преди да заминат! Само че, нямаше и йота от хитростта, комбинативността, усета и такта на Галев, и най вече човечността на Пламен! Отверката рано или късно щеше да свърши така, (жалко, че пострада Николай), защото беше гаден, зъл и нагъл, надменен, алчен и със самочувствие на господар на града! Беше се обградил с дузина здрави млади безпарични келеши, дето мислеха, че ще станат новите Галеви, защото бяха видели как се движеха те преди тях, ..сега се разбягаха, няма никой, главата на змията я няма и останалото се скапа! Готино се получи за града! Дано да е готино и Карастоянови, искрено вярвам, че съдът ще се произнесе в тяхна полза, защото всичко друго ще е несправедливо! За един боклук, да се съсипе

  Коментиран от #15

 • Патриот
  Отговор
  15 20:15  01.12.17

  До коментар #14 от "Марио":

  От вас зависи да го защитите - гражданите на града. Какво прави такъв бокрук на свобода? Къде е съдебната система в тази "правова" държава? Един боклук по-малко.
 • Боби62
  Отговор
  16 18:38  03.12.17
  Не помня дали в някой филм или от някъде другаде някой бе казал / цитирам по памет и сигурно не точно но.../ Всеки уважаващ себи си дом, притижава револвер. Всяка уважаваща себе си държава прави така, че той/револвера/ никога да не излиза от чекмеджето. А когато заговорят револверите тогава явно липсва държавата Мисля че мутренската ни държава.....револверите отдавна трябваше да са заговорили......... п.п Браво на фамилията дано се намерт смели техни съграждани да ги поткрепят И е време държавата да разреши револверите щото отдавна е абдекирала
 • Public Enemy
  Отговор
  17 16:51  07.12.17
  Евала На Докторите !!!

Напиши коментар:


Публикувай