Last news in Fakti

1 Декември, 2017 14:10 16 080 23

Арестуваха футболна легенда за обира на отец Иван

  • отец иван-
  • обир-
  • веселин шулев

Веселин Шулев може да отнесе до 8 г. затвор

Легендарният вратар на "Нефтохимик", който обра отец Иван, вадейки пари от касата за дарения с пинсети, е арестуван, съобщи "Телеграф".

45-годишният Веселин Шулев бил сгащен в столичното 4-о РПУ в столицата в сряда вечерта, а вчера беше предаден на елинпелинската полиция, която го беше обявила за издирване в цяла България.

Вратарят от "Нефтохимик" беше изловен в началото на ноември от камери в храм "Свети Троица" на отец Иван как вади банкноти от кутията с пинсети за скубане на вежди. По този начин той успял да влезе близо 1000 лева, след което се покрил.

"Не си спомням да съм крал, аз съм неуравновесен", казал той. Опитал да омилостиви разследващите с факта, че жена му се развела с него и едва ли не го оставила на улицата, защото му взела всичко.

Затова се принудил да отиде в храма на отец Иван да краде. "Взех само 40 лева", твърдял Шулев. Свещеникът обаче е на абсолютно противоположното мнение.

"Крадецът влиза само при нас, обикаля и по други църкви, но там не са го видели, сигурно защото нямат камери. Ние от август не сме отваряли касата, защото там събирахме парите за тока. Той е 1200-1300 лв., сега как ще ги съберем отново не знам", сподели след кражбата отец Иван.

Веселин Шулев е с повдигнато обвинение за кражба и му е наложена мярка "подписка". Ако бъде признат за виновен, може да отнесе до 8 години затвор, пробация или глоба от 100 до 300 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    69 7 Отговор
    поредния боклук!!!да краде от децата ,нещастник!

    Коментиран от #3, #10

  • 2 гост

    80 8 Отговор
    Забележете какво е правосъдието ни: За кражба на 1000лв този ще получи максимум 300лв глоба и подписка. Е това не е ли идиотско? И то да крадеш от дарения, което е 10 пъти по-грубо отколкото да откраднеш от банка, богаташ или магазин.
  • 3 ХХХ

    28 31 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Това са дарения за самата църква.не четеш ли?просто от едните мошеници при другите,при нас а и по цял свят религията се ползва за лично облагодетелстване.аз лично съм виждал митрополит да кара BMW grand coupe,дай боже всеки му

    Коментиран от #15

  • 4 hh88

    43 2 Отговор
    Поне едната ръка не става ли? Гарантирам, че след това рязко ще спаднат кражбите, особено битовите.
  • 5 no name no face no number

    27 4 Отговор
    Така е жените взимат всичко и никой не ги съди.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Капитана

    30 4 Отговор
    Ако в България,наистина има правосъдие,нека този долен крадец си понесе наказанието със цялата строгост на закона.Това е унизително и долно да крадеш от Божи храм,където хората оставят от сърце да помогнат с някакво дарение.Нека наглеца да бъде наказан.
  • 8 Гост

    30 4 Отговор
    Чак па легендарен...и от Нефтохимик, журналята полудеха, пишат колко да не заспат....😂
  • 9 Кавал

    7 7 Отговор
    Ееее че то голяма далавера ,почвам и аз.Важно е да си кръстен само,той Господ прощава ...
  • 10 Чурулик чурулик

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Кви деца е крал бе?не четеш ли че дъртия е щял да плаща тока с тея пари дето баламите му пускат у касичката...спрете да съжалявате църковната мафия щото те са много кръвожадни .. по цел ден педерите с расо тъпчат и къркат и живеят охолно а вие глупаците ходите да им пълните касите с кинти надяваики се исусчо да ви помогне? е нема такова нещо
    Да не би дъртия да е копал за тея пари че били негови?
  • 11 Чурулик чурулик

    16 22 Отговор
    Лично аз ако имам власт ще изкореня всякаква религи я и ще разруша сите църкви и жамии тука а поповете и хожите пращам с клечки за зъби да копат уран в мината

    Коментиран от #16

  • 12 Пепи2763

    16 0 Отговор
    Кой вярва ,че щему дадат 8 г.Та 8 г в Бг не дават за убийство

    Коментиран от #13

  • 13 Може да му дадат бе!

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пепи2763":

    Тоя не е циганин може да му дадат, Я кажи ми сега, ако беше м...л колко щяха да му дадат, и какво щяха да му сторят???!?
  • 14 Шопа

    6 1 Отговор
    Църквата разчита на вярващите, а крадците на църквата.
    Едно омагьосано колело дето не се знае кой краде.
  • 15 Абе ей

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "ХХХ":

    Що приказваш като не знаеш?! Отец Иван е приют за майки с деца и сираци. Няма случай, някой да е дошъл в нужда и да не са го приели. Нямат друга издръжка освен от подаяния. Каква църква, какви 5 лева, бе?!
  • 16 Господ

    14 4 Отговор

    До коментар #11 от "Чурулик чурулик":

    и неслучайно нямаш власт, защото освен прост и неграмотен, си първобитен. Няма да ме разбереш и сега, но нека все пак да кажа: отец Иван дава подслон на майки с деца и сираци. Храни ги, издържа ги и ги праща на училище. Има достатъчно материали и филми по въпроса.

    А казах ли че си прост и неграмотен или забравих? Понеже благодарение на манастирите ти сега се викаш българин, имаш език, писменост, (култура не казвам, за тебе е чужда дума) и държава, благодарение на тях сме се запазили като народ и нация и не са ни претопили.

    Баща ти случайно да е партизанин от т.нар. "Народен съд", избивал де що има интелигентен, образован човек и предприемач навремето? Комунягите бяха диви атеисти, но АЗ да ти кажа: атеизмът е само на тоя свят, на оня НЯМА атеисти - всеки се изправя пред истината очи в очи и отговаря за това какви ги е вършил и говорил... Един ден ще разбереш сам!

    Коментиран от #22, #23

  • 17 Гошо бате

    9 3 Отговор
    Наи голямата измет са футболистите а те са идолите на вашите пропаднали деца. Другите им идоли са маиките им к...
  • 18 гост

    10 1 Отговор
    Всеизвестен факт е,че от футболистите по-прости няма...Но ,че са и безбожни е голяма изненада за мен...

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    2 3 Отговор
    Спортист да си в България - докараха ги до просешка тояга .
  • 20 БИЛ ГЕЙТС

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Да наистина са много кухи парчета с мозък стигащ им единствено да бягат след хвърлена топка досъщ като на кученце ;)
  • 21 Гост

    5 2 Отговор
    Да крадеш в църквата е богохулство и светотатство.
    В стара Англия за един откраднат хляб, бесило. Ленинова Русия,1кг. гвоздеи, разтрел. В демократична България, сензация..Време е управляващите да изпълнят предизболните си обещания. Всеки завършил гимназия да работи една година "ползу роду" т.е. К.Е.Ч. войски. Да чистят канавките и да охраняват селата ЕСТЕСТВЕНО ПОД ВОЙНИШКА КЛЕТВА...
  • 22 Чурулик чурулик

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Господ":

    Турчин да се наричам 1 радост е за мене хахаха тва да си българин е позор и обида
  • 23 Чурулик чурулик

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Господ":

    А тиквата има влест щото е интелигентен и умен и много напреднал хахахах хой са прегледай