1 455 3

Двама служители на НАП са задържани с подкуп

Мартин Христов

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите в София от т.нар. оперативен контрол са задържани с подкуп.

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от ГД „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв. Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД „Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция "Фокус".

Тя уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

„По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лъвчо
  Отговор
  1 14:06  02.12.17
  Браво, само така трябва да се действа срещу тези ХИЕНИ, вместо да пълнят държавната хазна, те пълнят собствените си джобове.

  Коментиран от #2

 • Дападжията
  Отговор
  2 09:31  03.12.17

  До коментар #1 от "Лъвчо":

  И като напълнят държавната хазна какво ще стане , онези 240 в парламента и пасмината им да могат да си източват като тираджия нафта Образование,здравеопазване,инфраструктура всичко е цъфнало и вързало. След 2 години като спрат и парите от европа ще видиш кон боб яде ли
 • некойси
  Отговор
  3 12:55  03.12.17
  Ходили са да берат суджуци, няма страшно ... сега премиера ще даде изявление, че това е махленска работа и ще ги освободят тихомълком.

Напиши коментар:


Публикувай