Last news in Fakti

2 Декември, 2017 13:46 1 747 3

Двама служители на НАП са задържани с подкуп

  • подкуп-
  • служители-
  • нап

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите в София от т.нар. оперативен контрол са задържани с подкуп.

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от ГД „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение.

Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв. Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД „Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп“, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от Агенция "Фокус".

Тя уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

„По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1. Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение.

Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъвчо

    9 1 Отговор
    Браво, само така трябва да се действа срещу тези ХИЕНИ, вместо да пълнят държавната хазна, те пълнят собствените си джобове.

    Коментиран от #2

  • 2 Дападжията

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лъвчо":

    И като напълнят държавната хазна какво ще стане , онези 240 в парламента и пасмината им да могат да си източват като тираджия нафта Образование,здравеопазване,инфраструктура всичко е цъфнало и вързало. След 2 години като спрат и парите от европа ще видиш кон боб яде ли
  • 3 некойси

    0 2 Отговор
    Ходили са да берат суджуци, няма страшно ... сега премиера ще даде изявление, че това е махленска работа и ще ги освободят тихомълком.