1 271 3

Задържаха адвокат, опитал да внесе дрога в затвора

Мартин Христов

Йордан Роев, варненски адвокат, е опитал да внесе дрога в затвора, съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Според него подобен случай е първи в нашата страна. Роев е член на Варненската адвокатска колегия, а преди това е бил полицай.

Адвокатът е бил задържан първоначално за 24 часа, след като внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини във варненския затвор, пише varna24.bg.

Наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна привлече снощи адвокат Роев за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение. С оглед фактическата и правна сложност на разследването то е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

Адвокатът опитал да разпространи наркотиците на двама лишени от свобода от варненския затвор. За престъплението по член 354а, ал. 1 от НК прокуратурата го задържа за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред Варненския окръен съд.

В понеделник, 4 декември 2017 г, Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо адвоката.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 19:35  02.12.17
  Нищо няма да му направят. Утре ще е на свобода, въпреки че имат достатъчно възможности да му повдигнат обвинения по поне 3 члена, точки, алинеи, параграфи и т.н. Сега ще каже, че е взел чуждо яке по погрешка, че някой му ги е сложил в джоба без да знае или пък изобщо не е знаел, че са там и сряда пак ще си е на работа нормално все едно нищо не е било.
 • ЕДИ КОЙ СИ
  Отговор
  2 22:54  02.12.17
  Някой е пропял....???
 • Колю
  Отговор
  3 07:01  03.12.17
  Този адвокат Й.Роев има ли роднинска връзка с боса на наркомафията и бандитизма от Варна Димитър Роев който би трябвало да е в затвора. Каква е връзката му с цялата им банда за палежи,взривове ,кражби и т.н. На колко от тях е участвал в делата? И въобще като чуеш за адвокат Данов и Роев ...егати колегията.

Напиши коментар:


Публикувай