Last news in Fakti

3 Декември, 2017 15:55 8 395 11

Бургаска банда е задигнала 500-те хил. лева от Тополовград

  • тополовград-
  • обир-
  • брендо

Апашите не са знаели, че градчето е покровителствано от Брендо

Специализирана група за кражба от метални сейфове, известна с набезите си в Бургаска област, е извършила обир в малко населено място –Тополовград, Хасковска област, научи "Флагман".

Само професионална информация е можела да осветли обирджиите, че в офиса на ЕТ „Баена” – в метален сейф в четвъртък през деня са постъпили малко над 500 хил. лева.

Фирмата е собственост на един от най-авторитетните бизнесмени в региона – Атанас Баев. Бизнесът му е свързан с предоставяне на селскостопански машини.

Офисът, който е атакуван в нощта на четвъртък срещу петък, се намира при входа на Тополовград от Елхово. От тази страна Баев има и безнизонстанция, която обаче прави незначителен оборот.

Градчето е известно като родното място на Евелин Банев-Брендо и големите играчи от подземния свят от години знаят, че не бива да се посяга на негов жител. Очевидно е, че бургаската банда, чийто почерк е известен на полицията, не е знаела за покровителството на Брендо в Тополовград.

Офисът е щурмуван, докато пазачът кротко спял и изобщо не разбрал нападението. Групата е взривила касата с пластичен взрив и отнесла 500-те хил. лева за минута и половина-две.

Паралелно с разследването на МВР тече издирване на уличения в подаването на информация за сумата, намираща се в касата на ЕТ "Баена".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CrossFire

    11 3 Отговор
    Защо някой би държи половин милион в брой...
  • 2 Иван

    45 0 Отговор
    Значи не полицията, а някой си престъник трябва да пази даден град, за да се знае, че не трябва да се посяга там. Да знаем вече.
  • 3 Иво Недялков

    6 2 Отговор
    Много шум за някакви си 500 000.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВМОРО

    6 2 Отговор
    "Флагман" е тотално компрометирана и негодна псевдомедия. Не мога да си обясня защо тиражирате техни статии.
    Как установиха, че "бандата", извършила престъплението е от Бургас? А ако крадецът е действал сам? А ако е застрахователна измама?
    "Флагман" не струват.
  • 6 КУКИподкупни

    22 2 Отговор
    Обирът бил извършен от специализирана група за кражба от метални сейфове, известна с набезите си в Бургаска област. Ами като полицията е знаела за въпросната специализирана група защо нейните членове крадат, а не са в затвора?

    Коментиран от #9

  • 7 Салама

    8 0 Отговор
    От къде знаят че точно "бандата от Бургас" е извършила кражбата....Да не би някой да ви плаща да пишете това..
  • 8 няма значение

    1 0 Отговор
    Хахаха от половон час не мога да спра да се смея.Голяма простотия,много прост народ.Ще взривят и няма да чуе пазача смешник.Големи измислици за 5000 лева нещо са объркали нулите.Апък тези полицаи смешна работа ще знаят и няма да ги хванат.Абе нагласена работа всичко това.Като са прости ,онези ще си ги изхарчат с кеф.
  • 9 некойси

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "КУКИподкупни":

    Това е констатация, явно няма достатъчно доказателства за да ги тикнат зад решетките.
    Вероятно ще ги дебнат за неплатени данъци.
  • 10 Васко Саламурата

    0 0 Отговор
    Вижте кой е пазача в тази фирма той се казва бай Вълчо Айгътов и е най големия крадец в тополовград после си правите изводите
  • 11 Васко Саламурата

    1 0 Отговор
    Вижте кой е пазача в тази фирма той се казва бай Вълчо Айгътов и е най големия крадец в тополовград после си правите изводите от му номера за контакт с него бай Вълчо Айгътов освен че е крадец ебе и Радка Айгътова