1 614 4

Осъдиха кмет заради "легнали полицаи"

Девет изкуствени неравности в община Горна Оряховица е трябвало да бъдат премахнати

Константин Карагьозов

Административният съд във Велико Търново осъди кмета на община Горна Оряховица да премахне неправомерно поставени „легнали полицаи”, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Велико Търново.

През есента на 2015 г. след направена проверка на прокуратурата, на кметовете на общини и населени места в областта били разпратени писма с разпореждане за незабавно привеждане в съответствие с изискванията на съществуващите на платната изкуствени неравности, известни като т.нар. "легнали полицаи" на жаргон.

От общината в Горна Оряховица обаче не са предприели действия по изпълнение на нареждането на прокуратурата. Ето защо след подаден протест от страна на държавното обвинение, в административния съд е заведено дело срещу кмета на общината.

С решение от 22 ноември 2017 г. кметът на община Горна Оряховица е осъден да изпълни задълженията си и да предприеме конкретни действия по премахване на девет "легнали полицаи", изградени върху пътните платна на територията на цялата община.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шаран БГ
  Отговор
  1 17:14  06.12.17
  А как да накара "примерните" водачи да карат по-бавно и да не избиват съгражданите му?? Той кмет ли е или лукова глава ! И сега независимите съдии от майната си ще го осъдят , за да могат т.н. "джигити" да карат като бесни. Ще ли поеме този съдия / тези съдии/ от В.Търновския съд поне моралната отговорност дори при един нещастен случай , следствие на висока скорост по въпросните улици, където "този дебелоглав кмет" е поставил "легнали полицаи"???? Че материално няма да им дреме е ясно- да не говорим за "мъките" по здравословните проблеми на евентуално потърпевшите граждани!!! Тези съдилища в България защо упорито работят против народа ? То и за това и "народ" не остана..... Ако пък това е начин да се подмамят водачите на автомобили да карат по-бързо и да бъдат глобявани с "новите" солени глоби ...? Браво ...! Шапка им свалям на търновските кадии .....!
 • Гост
  Отговор
  2 18:09  06.12.17
  "Легналите полицаи" бяха ( казвам бяха защото днес ги нямаше) от асвалт и нямаха нищо общо със стандартния "пластмасов" такъв...Не знам дали има стандарт но тия бяха много по-високи, "остри" и къси, като на повечето автомобили с по-меко окачване опираха я прагове, я гърнета. Нямам нищо против да има легнали полицаи но нека да са с някакви "разумни" размери, и да могат да се премахват зимно време...

  Коментиран от #3

 • ааа
  Отговор
  3 20:45  06.12.17

  До коментар #2 от "Гост":

  А нашите които бяха стандартни пластмасови ,защо ги махнаха?Или чакат да блъснат някой , и тоава да ги сложат пак. За незнам кой път се убеждавам че на нас война не ни трябва,ние сами се затриваме!
 • Лост
  Отговор
  4 21:16  06.12.17
  Еййй, не се научихте, че асвалт се пише асФалт!

Напиши коментар:


Публикувай