1 044 0

Петима на съд за инкасо грабеж

Светослава Ингилизова

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу пет лица за извършения на 23 март 2016 г. грабеж от служител на дружество, извършващо дейност по инкасо. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Грабежът е в особено големи размери и е извършен след предварителен сговор между лицата Красимир Б., Николай К., Георги И., Кирил М. и Борислав А. На двама от съучастниците – Красимир Б. и Николай К., е повдигнато обвинение за съизвършителство помежду им, а останалите трима са били помагачи.

На 23 март 2016 г. около 11.50 часа служител на ЗБК „Балкан“ АД тръгнал от офиса на акционерното дружество, като носел в чанта сумата от 35 000 лв., която следвало да внесе в банка. На улицата, на около 20 метра от сградата, пострадалият бил нападнат от двама от обвиняемите. Единият от тях му нанесъл силен удар в задната област на главата и го повалил на земята.

Другият опрял нож тип „пеперуда” до врата на пострадалия и го заплашил, след което издърпал чантата му. Извършителите напуснали местопроизшествието и на предварително уговорено място се срещнали с другите трима помагачи, за да си поделят сумата.

Със своя дял от плячката единият извършител си закупил лек автомобил, а другият - велосипед. След задържане на извършителите част от противозаконно отнетата сума е открита у тях. Предстои Софийски градски съд (СГС) да насрочи разглеждането на делото.

България


Напиши коментар:


Публикувай