Last news in Fakti

8 Декември, 2017 18:10 2 943 5

Крадци пробутаха плячката си на селски кмет

  • крадци-
  • селски кмет-
  • долни чифлик

Братята Филип и Стоян от Долни чифлик отиват на съд за кражба.

Двамата подсъдими забелязали, че имот в града не се обитава постоянно и решили да проникнат в него с цел кражба. Между 10 март и 29 април 2017 г. 28-годишният Филип и 31-годишният Стоян влезли през прозорец в чуждия имот. След щателно претърсване за по-ценни вещи подсъдимите си тръгнали с DVD-плеър, дистанционно, CD-дискове, вериги за сняг, две туби с ракия, водна помпа, електрическа косачка и медни съдове.

Някои от откраднатите вещи продали на познатия им кмет на село Булаир, като го убедили, че ги притежават като подаръци за свършена работа. По-късно Стоян предложил на друг свой познат от село Булаир електрическата косачка срещу 25 лева. Парите му трябвали, за да отиде във Варна, тъй като жена му била родила. И пред него декларирали, че косачката не е крадена.

Липсата на вещите била установена от собственика на имота в края на април тази година. След разкриване на извършителите купувачите върнали доброволно част от вещите на собственика, а липсващите – ракията и двата медни съда, Стоян платил. Общата стойност на откраднатото е 406 лева според съдебнооценителната експертиза и тя е възстановена от двамата братя.

И Стоян, и Филип са осъждани многократно и ефективно. Предстои делото срещу двамата братя да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОМПОТА

    5 0 Отговор
    ГЕПИХА И ШЕИНАТА ТРИ БУРКАНЯ БАМЯ ДВА ЛЮТЕНИЦА И ЕДИН ЛОЗОВИ ЛИСТА И ЕДИН БУРКАН ОСОЛЕНИ ЧЕРВА ЗА СУДЖУК ТИЯ МУТРИ
  • 2 1357

    7 0 Отговор
    Не Цацарови закони а Крумови.
  • 3 1357

    2 0 Отговор
    Не Цацарови закони а Крумови.
  • 4 Боби

    4 0 Отговор
    То закона пази циганите, ела ги виш каруци с дърва и никой не ги спира, та нали са новите избиратели. Ако питаш мен не Крум а на сапун.
  • 5 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Жалко за ракията.