1 057 1

Пироман подпали 5 коли в Пловдив

По една от колите има следи от запалителна течност

Стефанаки Йоанис

Пет коли са били запалени след 5 часа тази сутрин в район „Северен” в Пловдив. Возилата, сред които има и два луксозни джипа, са били паркирани една до друга пред жилищна кооперация, съобщиха пред Блиц разследващи.

По една от колите има следи от запалителна течност. Явно е правен опит да се запали една кола, а са пламнали и паркираните до нея. Няма преки свидетели на огнения ад, но има хора, които минути след пожара са забелязали как автомобилите горят и са подали сигнал в полицията. Колите са на различни собственици, коментираха пред БЛИЦ разследващи. В момента полицията е на място, извършва оглед и разпитва свидетели. Не е ясно дали в района има камери, които да са заснели извършителите на престъплението. Основна версия, по която се работи, е отмъщение.

Преди седмица хора от кримиконтингента на Пловдив запалиха колата на шефа на затвора Божил Иванов. Подозира се, че поръчката за тази огнена вендета е дадена от бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла, който в момента лежи в затвора с 13-годишна присъда.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Firebg
    Отговор
    1 17:27  01.10.18
    Много пиромани станаха!

Напиши коментар:


Публикувай