2 685 5

Разбиха дилъри на дрога в Перник и Радомир (СНИМКИ)

На четирима участници в групата са наложени мерки за задържане до 72 часа, повдигнати са им обвинения

Стефанаки Йоанис

Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир и Перник. Съвместните действия са реализирани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ОДМВР – Перник и Дирекция „Жандармерия“ под наблюдението на Специализираната прокуратура. На задържаните четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на двата града са повдигнати обвинения. Това съобщиха от МВР.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г. При извършените претърсвания на осем адреса е установено, че два от тях (намиращи се в Радомир) са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното са намерени около 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, посетители на който са предимно тийнейджъри. Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини.

В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици и получените от тях пари.

По време на полицейската операция един от членовете на групата направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „задържане под стража“ за всеки от тях.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stefko 88
  Отговор
  1 16:22  09.12.17
  Браво само така!
 • Да,ама не!
  Отговор
  2 17:58  09.12.17
  Да спрат канала за дрога,ловят разни келеши,аматьори,а едрите риби си правят пари.Нали наркотика е внесен и продаден ,от там се разпределя на пазара.А кой нормален дилър си води бележки за продажбите,това си е доказателство...упорито гоним американците
 • Гошо
  Отговор
  3 19:07  09.12.17
  Големите количества влизат чрез мутрата Борисов, него няма ли кой да го арестува?
 • Plovdivski turbo tarikat
  Отговор
  4 20:37  09.12.17
  Алфата, хаповете и тревата са made in bulgaria. Наше полицай могат да за.ловят само деца.
 • незнайко
  Отговор
  5 09:54  12.12.17
  Веднага в "панделата" и всеки ден по три "дози" докато пукнат !

Напиши коментар:


Публикувай