9 Декември, 2017 14:17 4 466 5

Разбиха дилъри на дрога в Перник и Радомир (СНИМКИ)

  • дрога-
  • перник-
  • радомир-
  • наркотици

На четирима участници в групата са наложени мерки за задържане до 72 часа, повдигнати са им обвинения

Специализираната полицейска операция е проведена на 8 декември в Радомир и Перник. Съвместните действия са реализирани от служители на ГД „Борба с организираната престъпност“, ОДМВР – Перник и Дирекция „Жандармерия“ под наблюдението на Специализираната прокуратура. На задържаните четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на двата града са повдигнати обвинения. Това съобщиха от МВР.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г. При извършените претърсвания на осем адреса е установено, че два от тях (намиращи се в Радомир) са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното са намерени около 60 дози кокаин, над 140 дози амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, посетители на който са предимно тийнейджъри. Там са открити над 200 г марихуана, както и амфетамини.

В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите на наркотици и получените от тях пари.

По време на полицейската операция един от членовете на групата направил опит да избяга, избивайки странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември 2017 г. в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „задържане под стража“ за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    5 0 Отговор
    Браво само така!
  • 2 Да,ама не!

    4 0 Отговор
    Да спрат канала за дрога,ловят разни келеши,аматьори,а едрите риби си правят пари.Нали наркотика е внесен и продаден ,от там се разпределя на пазара.А кой нормален дилър си води бележки за продажбите,това си е доказателство...упорито гоним американците
  • 3 Гошо

    3 2 Отговор
    Големите количества влизат чрез мутрата Борисов, него няма ли кой да го арестува?
  • 4 Plovdivski turbo tarikat

    1 0 Отговор
    Алфата, хаповете и тревата са made in bulgaria.
    Наше полицай могат да за.ловят само деца.
  • 5 незнайко

    0 0 Отговор
    Веднага в "панделата" и всеки ден по три "дози" докато пукнат !