1 499 3

Делото срещу бургаската ММА банда на Илко и Карчо влезе в съда

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу деветима

Венцислав Михайлов

Делото срещу бургаската ММА банда, арестувана през юни за разпространение на дрога, навлиза в съдебна фаза, научи „Флагман”.

На 4 декември спецпрокуратурата е внесла обвинителния акт за организирана престъпна група, произвеждаща и пласираща марихуана. Към момента обаче Специализираният наказателен съд не е насрочил дата за разпоредително заседание.

Припомняме, че арестуваните през юни бяха Димитър Киров, Теодор Бангеев, Георги Карчев, Георги Иванов, Илко Паскалев и Филип Чорио.

Групата е действала в периода октомври 2016 г. – юни 2017 г.

В досъдебното производство прокуратурата не отличи лидер, но все пак главни действащи лица се смята, че са Георги Карчев, който е организирал разпространението на конопа, както и Илко Паскалев – снабдявал уличните дилъри.

Филип Чорио също стана популярен с това, че произвеждал сам дрогата в уникална оранжерия в апартамент в Бургас.

По информация на „Флагман” Илко Паскалев вече е извън ареста и то от няколко месеца.

След негово искане Специализираният наказателен съд е определил домашен арест. Паскалев обаче обжалвал и това решение, след което през септември горната инстанция окончателно е отсъдила да бъде пуснат на свобода срещу парична гаранция от 6000 лв.

По наша информация в обвинителния акт прокуратурата е посочила деветима души, макар че първоначално обвиняемите бяха седмина.

Припомняме, че освен шестимата гореизброени, обвиняем бе и Радослав Пехливанов. Той обаче беше станал и свидетел и прокуратурата го бе пуснала от ареста.

Дали сега той фигурира в обвинителния акт и кои ще са другите двама подсъдими - предстои да разберем.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джедай
  Отговор
  1 13:50  10.12.17
  Да ги обесат. В доста държави, разпространението и трафика на дрогата имат смъртно наказание.
 • един
  Отговор
  2 15:14  10.12.17
  Нещата са доста странни, както всичко в държавата ни. Разпространението, производството и ползването на дрога са забранени. Да, ама не! Това е само на думи. Всъщност ако се направи статистика, числото на наркоманите у нас ще бъде потресаващо. Такава статистика естествено няма, но всеки трети престъпник оправдава деянието си с ползването на дрога, и то повечето от тях като закоравели наркомани. Снабдяват се лесно, безнаказано, продавачи на дрога дебнат по улици и училища, охраната явно е само за да получава заплата, обикновено пенсионирани полицаи или военни. Същевременно особено по време на летния сезон различни видове наркотици се продават свободно по черноморските ни курорти, особено Слънчев бряг. И всичко това по неписани закони, тровещи и съсипващи младото поколение. Пълен абсурд!
 • The TRAPPER
  Отговор
  3 16:22  10.12.17
  Сега като им треснат по 2 месеца условно и една глоба от 200 лева ще се оправят.

Напиши коментар:


Публикувай