Last news in Fakti

12 Декември, 2017 18:55 5 081 14

Ученици са простреляли шофьора в Ямбол

  • ямбол-
  • таксиметров шофьор-
  • дражево

Двамата искали да го ограбят

Ученици са простреляли шофьора в Ямбол - 1

Двама ученици от Спортното училище в Ямбол са задържани за въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен таксиметров шофьор в ямболското село Дражево.

Това са 18-годишният Симеон Димитров от Елхово, който през 2016 г. спечели титлата в категория до 64 кг. в много силния международен турнир в памет на академик Емил Жечев, и 15-годишният Костадин Стоянов.

Снощи около 18 часа двамата възпитаници на Спортното училище в Ямбол поръчали по телефона такси в района на село Дражево, съобщи на брифинг заместник-административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова.

Целта им била да ограбят шофьора. Когато 31-годишният таксиджия пристигнал двете момчета се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов пистолет и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите искали оборота и колата на мъжа, но той опитал да се противопостави.

Тогава младежите започнали да стрелят по него, като една от сачмите влязла през гърба му и попаднала в областта на белия дроб. В последвалото сборичкване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крака.

Таксиметровият шофьор успял да се откопчи и подкарал колата, като в движение се обадил на тел.112. Минути по-късно загубил съзнание и е бил открит в безпомощно състояние на пътя между Дражево и Ямбол. Оръжията на престъплението са открити, разпитани са и свидетели.

Според Григорова престъплението е извършено с особена дързост. Двамата боксьори били открити и задържани от полицията за часове. Те са привлечени като обвиняеми за грабеж и опит за убийство, извършени с изключителен цинизъм и дързост.

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за употреба на алкохол и наркотици. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 безпартиен

    19 1 Отговор
    Шведи?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Уууууу

    44 0 Отговор
    Възпитаници от спортното училище ...бъдещи мутри С тези заложби някой от тях може да стане я депутат я премиер Вече имаме такъв случай в наъ новата ни история Боко може да ги вземе под крилото си , не са за изпускане
  • 5 бг дебил

    34 0 Отговор
    Немам думи да се опитат да те утрепат съвсем планирано и умишлено за 50-60лева.
  • 6 Възмездие

    30 0 Отговор
    чрез разстрел...
  • 7 qqqqq

    26 1 Отговор
    Боксьорчета, малоумници, който в очеанието си че нямат пари за дрога, застрашават живота на невинен човек. Трябва да бъдат ликвидирани и родителите им да платят разходите за това.
  • 8 Plovdiv

    17 1 Отговор
    Да ги изпратят разфасовани на "родителите" им!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 FUCK OF

    10 0 Отговор
    ТЕЗИ П...ЛЧЕТА СА ДИРЕКТНО ЗА ВЪЖЕТО....

    ТРЕПИ И ЗАРАВЯЙ....
  • 11 Цар Вул

    8 4 Отговор
    Хайде сега!Станахте и съдии!Започнахте и присъди да издавате!То,това да не е на "Кьор Евтим фурната"!Ами ще станат такива,като непрекъснато дават по телевизиите"хамерикански"филми,все от тоя род!Нека да Ви е обеца на ухото и да престанете да "целувате "хамериканските" задници!Те са хора с изкривено мислене!"Господарите" на света!Нищо добро не ни чака!По нататък и по зле ще става!Също като в Косово!Ще има и циганска и турска държави!Само нас няма да ни има на картата!Ние сме от "лошия материал"и "чеп за зеле не става от нас"!Налягайте си парцалите и си сърбайте попарата,която сами си надробихме!Демокрация?Ето Ви я демокрацията!Зарязахме българските традиции,обичаи,начин на живот и т.н.и сега ревем като "ощипана госпожица"!Хак ни е!!Хайде,чао и умната!!
  • 12 Гост 69

    1 0 Отговор
    Ами че то от многото бой по ппазните им глави какво друго да очакваш, нека сега да ги осъдят ама сами да си платят лежането в затвора.
  • 13 За най-мързеливите.

    0 1 Отговор
    Като таксиджиите са най-мързеливите,какво ли ще сйе каже за автобусните шофьори, или пък за ония сколямото БУ ,а!
  • 14 един

    1 0 Отговор
    Абе нещо много взеха да стават отличниците и добрите момчета убийци! Като оня, който уби детето в Борисовата градина, кри се в продължение на 2 години и всички учители, братя и родители също го криха, защото е добро момче и отличник! Като чуеш, че еди кой си е отличник и добро момче, бегай, спасявай се!