1 499 1

Разбиха група за трафик на бежанци

Четирима души са задържани в Свиленград

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Константин Карагьозов

Четирима участници в организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора, са установени и задържани в хода на проведена специализирана операция на служители на ГДБОП.

Операцията е осъществена на 12 декември т.г. на територията на Свиленград, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В рамките ѝ са извършени множество претърсвания на различни адреси, откъдето са иззети мобилни телефони и други вещи, съотносими към престъпната дейност на групата. Задържани са лидерът – Б.М., и съучастниците му – Г.А., К.Г. и С.Г.

Според първоначалните данни групата е действала от началото на тази година, основно на територията на Свиленград. На 27 юли те са организирали и осъществили нелегалното превеждане на 44 ирански граждани, от които 14 ненавършили 16-годишна възраст. Това се е случило в района на землището на с. Труд.

След установяването и задържането на членовете на престъпната група, Специализираната прокуратура им е повдигнала обвинения. На Б.М. и К.Г. е наложила мярка за процесуална принуда – „задържане до 72 часа“, предстои внасяне на искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържани под стража“.

На С.Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв., Г.А. е задържан под стража от Районен съд - Пловдив, още докато разследването е ръководенето от РП - Пловдив. Съучастникът - Н. П., е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лв., също наложена от РС - Пловдив.

Разследването по цялостната престъпна дейност на групата продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • тчалгамкалгамкамкаргамк
    Отговор
    1 16:49  13.12.17
    ЕЙ И ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ ...ЧЕ ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ ...ОТИВАТ В СОФИЙСКИЯ ....БОСТАН. ....

Напиши коментар:


Публикувай