Last news in Fakti

14 Декември, 2017 11:34 4 670 14

Учениците, опитали да убият таксиджия, били "добри хлапета"

  • таксиджия-
  • ямбол-
  • ученици-
  • нападение

Класната ръководителка и треньорът не могат да повярват какво са извършили двамата тийнейджъри

Учениците, опитали да убият таксиджия, били "добри хлапета" - 1
Ангел Димов, стопкадър: БНТ

За мен момчетата са добри хлапета. Коцето е по-палавият, но чак толкова - това е абсурдно. Не бих предположил, че са способни на нещо такова. Това заяви пред БНТ Ангел Димов, треньорът по бокс на двамата ученици от Спортното училище в Ямбол - 18-годишният Симеон Димитров и 15-годишният Костадин Стоянов, които на 11 декември бяха задържани и обвинени за въоръжен грабеж и опит за убийство на 31-годишен таксиметров шофьор в ямболското село Дражево.

Момчетата поръчали по телефона такси в района на село Дражево, като целта им била да ограбят шофьора. Когато 31-годишният таксиджия пристигнал Симеон и Костадин се нахвърлили върху него. Заплашили го с нож, газов пистолет и въздушна пушка, която била пригодена в бойно оръжие. Нападателите искали оборота и колата на мъжа, но той се противопоставил.

Тогава младежите започнали да стрелят по него, като една от сачмите влязла през гърба му и попаднала в областта на белия дроб. В последвалото сборичкване 18-годишният Симеон Димитров, който държал ножа, се самонаранил и се намушкал в крака.

Таксиметровият шофьор успял да се откопчи и подкарал колата, като в движение се обадил на тел.112. Минути по-късно загубил съзнание, бил открит в безпомощно състояние и откаран в болницата в Ямбол.

"Костадин ми се обади от телефона на Симеон. Беше доста уплашен. Вика ми, „Бат' Ачо, ела. Симеон е наръган. Моля ти се, ела“. И аз му казах да се обадят на полиция и линейка и че ще дойда. И аз звъннах на 112", каза още Ангел Димов.

Класната на Симеон - Диана Иванова също твърди, че той е отличник, шампион и добро дете.

"Никога не ми е създавал проблем - нито на мен, нито на колегите. Нито в часовете, нито след часовете. Последният ми разговор беше в понеделник. Никога по никакъв повод не е имало нищо лошо в това дете. Няма причини, поради които да се съмнявам в него", обясни Иванова.

Класната на Костадин пък заяви, че той е обгрижван от родителите си и никога не е проявявал агресия към съучениците си.

Симеон и Костадин ще останат в ареста за 72 часа. Взети са им проби за употреба на алкохол и наркотици. За извършеното престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гйцгйцжйвжйвжйвжйзжй

    18 2 Отговор
    СЕГАШНИТЕ МЛАДЕЖИ. ....100 %
  • 2 jambazina

    5 1 Отговор
    Goodfellas
  • 3 Къртев

    26 2 Отговор
    Това доказва, как учителите не познават учениците си, т.е. не ги интересува. А пък, ако ги защитават по този начин, значи на това ги учат.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Къртев":

    Родителите а не учителите не познават децата си.
  • 5 Красимир ВелчевТ

    27 0 Отговор
    Тези изказвания на треньора и учителките доказват концепцията описана в Библията,че живеем в ,,сатанински''времена.От тези ,,прогресивни за времето си хора'' ние разбираме,че двете млади и физически силни момчета са едва ли не ,деца за пример.''Най-идиотското в подобни случаи е,това,че и други млади хора,ще вземат пример от тях.Щом едни брутални,тъпи и свирепи индивиди са ,,добри момчета''значи жертвите на престъпление нямат никакъв шанс.Съответно и обществото,като цяло няма никакъв шанс в борбата срещу престъпността.
  • 6 гробар

    25 1 Отговор
    Ах та не бяха претрепали някой роднина на треньора и класната да ги чуя тогава.
  • 7 Хаха

    25 2 Отговор
    Точно така говориха и съседите на оня узбек дето сгази 8 човека в САЩ.Вече си мисля,че лошите неща все най-добрите хора ги правят.😀
  • 8 Кавал

    11 2 Отговор
    Треньора е пълен тъпак.Той толкоз е и треньор де.
  • 9 БАЙ КУРТИ

    9 2 Отговор
    В белене там ще се опраят или тях ще опраят анално което е по вярно............
  • 10 Боримир

    9 1 Отговор
    Белото прахче не прощава а сега за опит за убийство трябва в затвора да влезнат ама сигурно ще им се падне удобен съдия.
  • 11 Темидец

    8 1 Отговор
    Сега като са "добри хлапета"излежете им присъдите Вие,на тези изроди подрастващи!
  • 12 OMG WTF

    5 1 Отговор
    До живот и за двете "добри" келемета. По принцип заслужават инжекцийка/ел. стол/бесилка/разстрел, но нали сме много толерантни...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ико

    4 0 Отговор
    Само трепане за такива