14 Декември, 2017 20:35 1 185 1

Прекратиха делото срещу кмета на Батак

  • батак-
  • петър паунов-
  • дело

От ГЕРБ поискаха оставката му миналия месец

Съдът в Пазарджик прекрати делото срещу кмета на Батак Петър Паунов и го върна на прокуратурата за ново разследване. Според магистратите, в обвинителния акт има допуснати процедурни нарушения, съобщи Нова тв.

Паунов е обвинен в неправомерна продажба на апетитен имот край язовир „Батак”. Така, според прокуратурата, той е ощетил държавата с 2400 лева и е превишил правомощията си.

Преди месец общинските съветници от ГЕРБ в града поискаха оставката на Паунов. Причината - възлагал е обществени поръчки на сина си.

В съда днес кметът заяви, че няма вина за сделката, тъй като в държавния кадастър било записано, че имотът е собственост на Община Батак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    7 1 Отговор
    Как винаги се занимават с нищожни неща /2400.00 лв/ бил ощетил държавата. Абе тия отгоре не виждат ли,че тия в Нардното събрание ощетяват целия народ и държавата с милиони. Сега бълг./бивш/ министър е купил от ЧЕС - ТЕЦ Варна който е милиони-да го питат него за парите от къде ги има, а не този човек. За кокошка няма прошка,а за слон няма закон.........