773 1

Прекратиха делото срещу кмета на Батак

От ГЕРБ поискаха оставката му миналия месец

Светослава Ингилизова

Съдът в Пазарджик прекрати делото срещу кмета на Батак Петър Паунов и го върна на прокуратурата за ново разследване. Според магистратите, в обвинителния акт има допуснати процедурни нарушения, съобщи Нова тв.

Паунов е обвинен в неправомерна продажба на апетитен имот край язовир „Батак”. Така, според прокуратурата, той е ощетил държавата с 2400 лева и е превишил правомощията си.

Преди месец общинските съветници от ГЕРБ в града поискаха оставката на Паунов. Причината - възлагал е обществени поръчки на сина си.

В съда днес кметът заяви, че няма вина за сделката, тъй като в държавния кадастър било записано, че имотът е собственост на Община Батак.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 666
    Отговор
    1 21:00  14.12.17
    Как винаги се занимават с нищожни неща /2400.00 лв/ бил ощетил държавата. Абе тия отгоре не виждат ли,че тия в Нардното събрание ощетяват целия народ и държавата с милиони. Сега бълг./бивш/ министър е купил от ЧЕС - ТЕЦ Варна който е милиони-да го питат него за парите от къде ги има, а не този човек. За кокошка няма прошка,а за слон няма закон.........

Напиши коментар:


Публикувай