1 646 0

Полицията ударно разследва убийството на момичето от Момчилград

Една от версията на разследващите е, че момиченцето е било изнасилено от близък на семейството

Венцислав Михайлов

Продължава разследването на убийството на малкото момиченце от Момчилград. Тялото на 8-годишното дете беше открито от майка му в дома им в неделя сутринта.

Жената била нощна смяна на работа, а когато се прибрала открила детето. Засега разследващите се въздържат от коментари по случая.

Близки разказаха, че бащата и братът на момичето работели в чужбина.

При него нощем често оставала бабата, но в момента тя била в Турция при болни близки.

Съсед вероятно е убил 7-годишната Дамла Муса от Момчилград, предаде Канал 3.

Според близки на жертвата и нейната майка комшията се е оплаквал, че детето е вдигало много шум. Той на два пъти е идвал до жилището, за да предупреди майката, че дъщеря й притеснява околните с шумните си игри.

Тези детайли обаче засега не са потвърдени от разследващите, допълва Канал 3.

Преди да бъде убита, малката Дамла е била сексуално малтретирана. Това разкриха пред БЛИЦ близки до почерненото семейство.

Една от версията на разследващите е, че момиченцето е било изнасилено от близък на семейството. За това говорел и фактът, че той е имал достъп до заключения от майката апартамент.

Предположенията са, че той е знаел разписанието на семейството и момента, в който детето ще остане само. В момента полицията в Момчилград и Кърджали проверява всички хора, които са били от обкръжението на майката и детето. Бащата на Дамла работи в чужбина, също извън България е и по-големият брат на момиченцето.

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за умишлено убийство. Назначена е тройна медицинска експертиза.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай