18 Декември, 2017 14:59 1 993 5

Служител на фирма за бързи кредити изнудвал и плашил с убийство на дете

  • служител-
  • бързи кредити-
  • заплахи

Съдът в Търговище задържа под стража служител на фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство на детето му.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на Николай К., че с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го е заплашил с убийство и причиняване на лека телесна повреда.

В искането си до съда прокуратурата посочва обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона. Николай К. може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 г. той е осъществил изнудвания и спрямо други 5 лица със същата бруталност и агресия, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември 2017 г. той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство. До определяне на постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа.

Определението подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Киро

    12 0 Отговор
    Кажете коя е фирмата
  • 2 Гошо хубавеца

    17 0 Отговор
    Като ми заплаши детето ще умре в мъки без да разбере полицията!!!

    Коментиран от #3

  • 3 ердоган

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо хубавеца":

    Тогава няма да дърпаш пари и да бегаш,че ....

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Гошо хубавеца

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "ердоган":

    За щастие не ми се е налагало никога да опирам до такива кредити !!! Но никой няма право да те заплашва със семейството ти още по-малко с децата ти има законен ред!!!
  • 5 3500000

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "ердоган":

    че какво
    те се ежат само на слабите а на другите моля извинявайте
    кога ще платите