1 529 5

Служител на фирма за бързи кредити изнудвал и плашил с убийство на дете

Мартин Христов

Съдът в Търговище задържа под стража служител на фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство на детето му.

Прокуратурата е повдигнала обвинения на Николай К., че с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го е заплашил с убийство и причиняване на лека телесна повреда.

В искането си до съда прокуратурата посочва обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен. Деянието е тежко по смисъла на закона. Николай К. може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември 2017 г. той е осъществил изнудвания и спрямо други 5 лица със същата бруталност и агресия, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

36-годишният Николай работел във фирма за отпускане на бързи кредити. На 11 декември 2017 г. той извършил престъплението спрямо клиент на фирмата, когото заплашил, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си или ще го получи в колет.

По сигнал на потърпевшия Районната прокуратура в Търговище образувала досъдебното производство. До определяне на постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от съда Николай К. е бил задържан от Районната прокуратура в Търговище за срок до 72 часа.

Определението подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

Търговище / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Киро
  Отговор
  1 15:24  18.12.17
  Кажете коя е фирмата
 • Гошо хубавеца
  Отговор
  2 15:53  18.12.17
  Като ми заплаши детето ще умре в мъки без да разбере полицията!!!

  Коментиран от #3

 • ердоган
  Отговор
  3 16:56  18.12.17

  До коментар #2 от "Гошо хубавеца":

  Тогава няма да дърпаш пари и да бегаш,че ....

  Коментиран от #4, #5

 • Гошо хубавеца
  Отговор
  4 17:41  18.12.17

  До коментар #3 от "ердоган":

  За щастие не ми се е налагало никога да опирам до такива кредити !!! Но никой няма право да те заплашва със семейството ти още по-малко с децата ти има законен ред!!!
 • 3500000
  Отговор
  5 08:44  20.12.17

  До коментар #3 от "ердоган":

  че какво те се ежат само на слабите а на другите моля извинявайте кога ще платите

Напиши коментар:


Публикувай