1 009 2

Цацаров: Да не избързваме с арестите в Момчилград

До този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно

Стефанаки Йоанис

Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за убийството в Момчилград до този момент. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с убийството на 8-годишното момиче в Момчилград, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Към настоящия момент всяка информация, която може да бъде изнесена, може да увреди интересите на разследването.

Това, което мога да кажа е, че не малка част от ключа към решението ще бъде даден като отговор с експертни заключения. Очаква се всеки момент да бъде представено в писмен вид експертното заключение на съдебно-медицинската експертиза. На наблюдаващия прокурор неформално, непосредствено преди изготвяне на заключението и веднага след аутопсията, съдебните медици са потвърдили, че става дума за задушаване, което на първа версия не е причинено от материала, с който е овързано и запушено лицето на детето, а е причинено предварително“, заяви Цацаров и уточни, че предстои още утре да бъдат представени в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория за незабавна обработка на ДНК материал.

„Включително и ДНК материал от залепващата материя, която е била използвана – тиксо или както и да го наречем. Ако това може да стане в Националния институт по криминалистика и криминология незабавно, НИКК ще остави всички други задачи и ще прави това, ако ли не – ще плащаме на частна лаборатория, но ще работим максимално бързо.

До този момент е трудно да се каже, че има лице, което е заподозряно“, допълни той. По думите му има оперативни версии, като част от тях са далеч по-истинни от другите, но в крайна сметка се нуждаят от доказателства.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината винаги боли
  Отговор
  1 12:58  18.12.17
  До сега да няма лаборатория за изследването на ДНК,при положение че милиарди бяха усвоени в офшорни сметки и черни сделки....от правоимащите!!??
 • незнайко
  Отговор
  2 10:43  21.12.17
  Включително и ДНК материал от залепващата материя, която е била използвана – тиксо или както и да го наречем. Те и материяла ли не знаят какъв е ??? Голяма гавра е това изказване на Цацаров ! ИГРА НА ДУМИ !!!

Напиши коментар:


Публикувай