Last news in Fakti

21 Декември, 2017 18:01 1 837 2

Пастрок преби 9-годишно дете и го върза на гробището

  • пастрок-
  • дете-
  • гробище

36-годишен мъж от пловдивското село Дуванлии е пребил жестоко 9-годишния си заварен син, след което го е завързал за оградата на гробището.

Сигналът е подаден вчера около 18 часа в полицията в Хисаря, след като момченцето успяло само да се освободи, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

В хода на разследването е установено, че 36-годишният Христо Ангелов получил обаждане по телефона от директора на ОУ "Христо Смирненски" в село Житница, че 9-годишният Димитър не слуша в училището и се закача със съучениците си.

След като детето се прибрало в дома си около 16 часа, пастрокът му нанесъл побой, като първоначално го удрял с шамари, а в последствие използвал метален ръжен и дървена пръчка, която счупил на пет места по време на побоя.

При побоя на детето са причинени множеството телесни повреди. Свидетели станали майката, с която Ангелов съжителствал на семейни начала, както и двама от братята му, съобщиха от прокуратурата.

След побоя мъжът отвел детето до гробищния парк на Дуванлии, където го завързал босо за оградата на гробището и го оставил там, като се прибрал в дома си. Малкият Димитър успял сам да се развърже, след което случаен минувач го откарал в медицински пункт в село Калояново за оказване на медицинска помощ.

Момченцето е прието в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, като няма опасност за живота му.

Към настоящия момент по делото е разпитана майката на детето и се провеждат разпити на всички лица, очевидци на престъплението, назначени са съдебно-медицинска експертиза на детето, втора съдебно-медицинска експертиза на иззетите с протокол за оглед на местопроизшествие веществени доказателства, съдебна психиатрична експертиза на Христо Ангелов и комплексна съдебна психиатрично-психологична експертиза на малолетния Димитър.

Пастрокът бияч е задържан за 24 часа и предстои искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължават активни следствени и оперативни действия по делото, като са уведомени и социалните служби за случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост с име

    9 3 Отговор
    Изверг. После се чудим откъде толкова агресия у децата. Да го приберат за 10на г. на топло пък да видим дали пак така ще прави.
  • 2 впечатлен

    2 1 Отговор
    Човекът е психопат, явно побоят му е харесал и е стигнал почти до крайност. Друго обаче ме впечатлява. Как така майката и братята са наблюдавали побоя, след това не са се възпротивили детето босо да бъде изведено от къщата и да бъде вързано на гробищата? Възможно ли е това? Все повече ме втрещява, че в България има села и места, забравени от Бога, където престъпността се шири безнаказана. Полицаи вечно протестират, искат все по-големи заплати и облаги. Същевременно те трябва да са на цялата територия на малката ни държава, не само в големите градове. Мизерията ни - материална и духовна, е огромна! Човек все повече се замисля какво поколение расте - пребивано, свикнало на дефицит на справедливост, озлобено, и другата крайност - разглезени богаташки деца, наркоманчета, хулиганчета! Как би просперирала държавата ни с това поколение?!