1 739 1

Задържаха учител за блудство с момиче

Стефанаки Йоанис

Районната прокуратура – Казанлък повдигна обвинение спрямо 66-годишен с инициали С.Г., учител. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Досъдебното производство е образувано на 20 декември за това, че на 13 декември в Казанлък, С.Г. е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на лице, 13-годишно момиче, чрез използване на положение на надзор – престъпление по чл. 149 ал.2 т.4 предл.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение. Предстои установяване на цялостната дейност по извършване на престъпление против половата неприкосновеност.

Районна прокуратура-Казанлък задържа С.Г. за срок от 72 часа и предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице. Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение „задържане под стража“ е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Следвал за учител
    Отговор
    1 18:53  22.12.17
    Много се радвам че напуснах института в последната година! С днешната младеж нищо не знаеш, всичко може да ти се случи, а и времената станаха такива че морала падна, а и учителите много бой ядат!

Напиши коментар:


Публикувай