Last news in Fakti

23 Декември, 2017 09:39 4 561 17

Стреляли по данъчния от краден джип, посипан с червен пипер

  • прострелян-
  • джип-
  • ивайло стаменов

Данъчният служител Иво Стаменов е бил прострелян от задната седалка на краден джип "Тойота Рав 4". Возилото беше открито вчера в столичния квартал "Хаджи Димитър", паркирано до 115 блок. Целият джип бил поръсен обилно с червен пипер, за да се прикрият следите на извършителите, пише в. "Телеграф", позовавайки се на МВР.

От ВМА обявиха вчера, че състоянието на шефа на отдела "Фискален контрол" е все още животозастрашаващо, но е стабилно.

Старичкият джип Тойото Рав 4", произведен точно преди 10 години, е бил откраднат на 6 декември от територията на столичния квартал Лозенец, станало ясно в хода на разследването. Собственикът подал сигнал и започнало издирването му от 4-то РПУ, но то не дало резултат до вчера.

Номерата на откритото возило от покушението също били крадени, показала проверка на криминалистите. Те били свалени преди доста време от раздрънкана "Мазда".

Джипът бил намерен вчера около час преди обяд, паркиран пред блок 115 в "Хаджи Димитър". Никой от живеещите не обърнал внимание на автомобила, тъй като там редовно паркирали всякакви возила. Криминалистите сами стигнали до автомобила на извършителите. Помогнали им многото камери в района. Те засекли първоначално старо "Рено", но след проверка се оказало, че то няма нищо общо с покушението.

С напредването на разплитането на случая станало ясно, че колата била паркирана точно на пътя на Иво Стаменов, който той изминавал всеки ден, за да отиде на работа. Стрелецът седял на задната седалка, смятат, ченгетата. Той стрелял само веднъж с ловна карабина с патрон, който може да покоси слон.

Основната версия за убийството е, че Стаменов е прекратил огромни афери с ДДС измами на месарски фирми. Проверка е показала, че шефът на "Фиска" е изключително принципен и мотивът за мократа поръчка е свързан с работата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    27 12 Отговор
    Дано се оправи човекът, но!
    - Тази държава взе да се управлява трайно и неотклонно от ченгета за период почти 10 години.
    Той е полицай! - Да се занимава с дейност и контрол на икономически процеси е пълна лудост! - За тази работа се учи но не в полицейската школа.
    Ако питаш онзи тъпанар - премиера, полицейското школо дава подготовка по всичко. А ми след като полицаите се оказаха най-добрите икономисти да затваряме УНСС, Свищовската академия и Икономическият във Варна! Симеоновската школа явно е по- добрият университет! - Разбирате ли за какъв абсурд говоря?
    Няма как този полицай да се занимава с чисто икономическо престъпление по простата причина, че ченгетата нямат подходящата подготовка и познания да се занимават с това.
    Тоест въпросният прострелан полицай е назначен отгоре заради други заслуги, въпреки че няма как да разбира от финансови измами. Тази постановка за пресичане на канали за източване на ДДС са зле скалъпените простотии на управляващите! Колкото Борисов разбира от икономика, толкова и въпросният полицай е прочел ЗДДС, Правилника, както и останалите закони свързани с работата му. - Това са пълни глупости! Този човек е бил назначен там за нещо друго, но не и да се бори с финансови измами. Това е и причината да стрелят по него! Той е намесен в нещо свързан с поставена задача от групичката на управляващите.

    Коментиран от #4, #5, #6, #17

  • 2 Stefko 88

    15 1 Отговор
    Ако е честен човек му желая бързо оздравяване нека е пример за подражание и нека бъде награден за заслугите в работата си. Самия факт ,че такива хора са малко във властта обяснява положението ни. Дано на крака скоро човека и да се прибере при семейството си. Убийците няма да ги хванат то е ясно. Явно честността и доблестта да бъдеш неподкупен и коректен се заплаща с цената на живота и нас.
  • 3 112

    13 3 Отговор
    Един честен чиновник да има и службите няма да си свършат работата.
  • 4 Jimmy

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Ако ти кажа, че човекът има нужното образовани, въпреки че е бил полицай? Да ти напомня, че се бори за животът си или и сам можеш да прочетеш?
  • 5 Гост

    16 14 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Я не се излагай да пишеш свободни съчинения!
    Не разбирам защо хората са толкова злобни и неграмотни?!
    Случайно да знаеш, че в МВР освен завършили Академията им, имат право да се назначават и завършили всичките университети у нас? В МВР работят икономисти, лекари, инженери, IT специалисти и т.н.
    Аман от неуки хейтъри!
  • 6 Данъчен

    13 11 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Откъде знаеш, че е завършил в Симеоново и че не е прочел ЗДДС !?
    В отдела в който работи не е нужно да познаваш в детайли ЗДДС.
    Там работата е от съвсем друг характер.
    А докато работеше в СДЕР се занимаваше точно с данъчни измами и беше доста добре запознат с материята !
    Познавам го лично!
  • 7 юрист

    8 6 Отговор
    Лют или сладък е бил пипера.

    Коментиран от #8

  • 8 Пазарен Либерализатор

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Лют.
  • 9 гост

    6 0 Отговор
    Това не е опит за убийство,а опит за сплашване с евентуален фатален край.Ако искаха да го убият със сигурност,нямаше да стрелят само веднъж,вервайте ми.
  • 10 Анти

    9 5 Отговор
    Как със заплата 1000лв се купува такъв джип,има разходи ядене,деца,жена,ток,вода,любовница,данъци към чичковците как е успял ,питайте господа,,другари,,управници,, и после защо го гръмнали!!!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ccc":

    Като те гледам как пишеш ми става ясно това,което казваш
  • 13 Гост

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "Анти":

    Ти в кое село живееш? Този джип е на 15 години и може да се намери за 8000 лева: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=2&act=4&adv=21512852298989581&slink=5lkqw0
    Пък като началник, заплата му е поне 2000 лева!
    Аман от малоумни коментари!

    Коментиран от #15

  • 14 Луд борсук

    4 0 Отговор
    Защо така ми е много трудно да повярвам че е разплитал данъчни измами на големи фирми на важни фигури в една страна където не се спазват никакви закони и в затвора се вкарват само цигани джепчии .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 отговор

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Човече, що се хабиш да пишеш глупости!? Нещо се изявяваш като гадател и многознаещ. Посредственост в атака. Разбрал, недоразбрал, пишеш някакви лично твои предположения и фантазии. Защото у нас оцеляват само посредствените. Всичко друго е подложено на атаки - психически и физически! Сигурно си от месарите, притежаващи огромни количества червен пипер, които изсипват по джиповете си с цел прикриване на престъпления! Касапска държава, тук касапите са недосегаеми!