23 Декември, 2017 15:52 6 612 17

Повдигнаха обвинение на серийния изнасилвач от Пловдив

  • пловдив-
  • изнасилване-
  • изнасилвач-
  • жени

Владимир П. е бил осъждан на 4,3 г. затвор за изнасилване

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем Владимир П., на 32 г., за това, че на 7 декември 2017 г. и на 20 декември 2017 г. се съвкупил с две лица от женски пол, като употребил за това сила и заплашване, и престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив – престъпления по чл. 152 ал.3 т.5 във връзка с ал. 1 т.2 във връзка с чл.29 ал. 1 буква „А“ от Наказателния кодекс.

Това съобщиха от държавното обвинение.

На 7 декември 2017 г., около 22,15 часа, в гр. Пловдив, обвиняемият Владимир П. се намирал в района на бул. „Александър Стамболийски“. Там забелязал спрян лек автомобил, марка „Ауди“, в който се намирала 19-годишна жена, която чакала нейна позната. Обвиняемият отворил вратата, седнал на шофьорската седалка, придвижил автомобила на 50 метра и спрял. Там, след като заплашил пострадалата, я изнасилил. След това слязъл от автомобила и се отправил в неизвестна посока.

На 20 декември 2017 г., в гр. Пловдив, около 20,30 часа, в района на бул. „Александър Стамболийски“, обвиняемият Владимир П. забелязал лек автомобил, марка „Рено Клио“, в който се намирала 21-годишна жена. Тя изчаквала свой познат. Обвиняемият Владимир П. отворил вратата, влязъл в автомобила, като го придвижил на около 50 метра в съседна улица и спрял. Обвиняемият заплашил със сгъваем джобен нож 21-годишната жена, за да я принуди да се премести на задната седалка на автомобила, където я изнасилил. След това слязъл и се отправил в неизвестна посока.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив по двата случая са били започнати досъдебни производства. На 22 декември 2017 г. обвиняемият Владимир П. е бил е задържан, към 22 часа, в дома си в гр. Пловдив. от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР- Пловдив.

На 23 декември 2017 г. с постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа.

На 24 декември 2017 г., Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Владимир П. е бил осъждан на 4,3 г. лишаване от свобода за извършено от него престъпление по чл. 152 ал. 1т. 2 от Наказателния кодекс – за изнасилване. Той е бил освободен от затвора през април 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нов закон

    27 1 Отговор
    Ами явно този е непоправим затова кастрация !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гост

    26 1 Отговор

    До коментар #2 от "майна":

    Той не е балък , гнусен и гаден психопат е . Болния му мозък го кара да се гаври с момичетата . Дано му дадат максималния срок затвор и да го отпорят циганите с парафина .

    Коментиран от #14

  • 4 При Т. Живково време беше иначе

    18 2 Отговор
    Присъдата изпълнена. Личните вещи са върнати на роднините.

    Коментиран от #11

  • 5 Хйклша

    7 1 Отговор
    15 годинки не му мърдат
  • 6 гост

    7 1 Отговор
    Това е бил неговия зъл брат близнак...
  • 7 И..

    11 1 Отговор
    БОКЛУК!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Механикът

    3 11 Отговор
    Може да е имал причина човекът,не бързайте да съдите без да знаете тънките детайли.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Кака Гинка

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механикът":

    Ти да не си от неговия отбор - каква причина може да има един мъж,за да ИЗНАСИЛВА?!Все едно дали жената му е позната или непозната,както е било и в двата случая!Подскажи ни,че повечето тук май не се сещаме...
  • 11 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "При Т. Живково време беше иначе":

    Личните вещи са се заравяли заедно със смъртника, обикновенно в близост до оградата на затвора където е изпълнявано наказанието.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 факт

    2 1 Отговор
    КОГА ЩЕ СЕ ВЪВЕДЕ ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ
  • 14 Любопитен

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Вярваш ли че ако са го барали в затвора щеше да повтори? Вярваш ли че ако го е било страх че ще го клатят вътре щеше да го прави? Аз мисля че не ги закачат, затова и като излязът продължават! Като го гледам едър и здрав, мисля че няма да го закачат изобщо! Ще полежи година две, аде три и оак на нова сметка! Преди момичетата да успеят да се поотърсят от шока, ше лъсне по сайтовете пе излиза! А колко ли още е оръшкал ама ги е страх да отидат в полицията това е друга тема! Така мисля, извинявам се на всички!

    Коментиран от #15

  • 15 Кирилизатора

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Любопитен":

    В условията на опасен рецидив, минимума е 10 г. Деянието е от глава "Престъпление срещу личността" .

    Коментиран от #17

  • 16 Иван

    3 0 Отговор
    Не разбирам защо не са го арестували след първия случай, след като са иззели материал и са доказали, че е той, още повече, че не му е за пръв път, ами са го оставили да изнасили пак, че чак тогава са се размърдали.
  • 17 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кирилизатора":

    Да прав си, но има разлика между ID-extra и република България! Историята напоследък показа много!