5 315 8

Прекратиха делото срещу сина на Долорес Арсенова

Свидетелите на стрелбата в "Лозенец" през октомври оневиниха Калоян Арсенов

Константин Карагьозов

Синът на бившия министър на околната среда и водите Долорес Арсенова – Калоян, отново ще се разхожда с пистолет. МВР ще трябва да му върне оръжието, тъй като Софийската районна прокуратура е прекратила делото срещу него, пише „Телеграф“. Причината - свидетелите са го оневинили за инцидента с безразборната стрелба.

Прокуратурата бе погнала Арсенов заради неправилно съхранение на огнестрелно оръжие след пукотевицата в „Лозенец“ през октомври. Тогава бяха арестувани Калоян и приятелят му Йордан Златков – син на криминалния "герой" от прехода Злати Златев – Златистия. 24 часа по-късно синът на бившия министър бе пуснат под гаранция, а Златков остана на топло, тъй като се оказа, че именно той е стрелял безразборно по жилищна сграда посред бял ден с пистолета на Калоян. Тогава компанията била в заведение, за да празнува раждането на детето на Арсенов.

Два месеца след случката се оказа, че Златков е сключил споразумение с прокуратурата. Той бе обвинен в хулиганство с особена дързост и цинизъм, предвиждащо до 5 г. решетки. След споразумението Йордан е получил 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. Арсенов пък отърва обвинението, предвиждащо 2 години решетки и 10 000 лева глоба. Свидетелите, които са били в заведението – главно персонал, са го оневинили. Те обяснили как Калоян чинно си прибрал патлака в касата на заведението преди запоя. Йордан пък отишъл, бръкнал и извадил пистолета и стрелял по прозорците на отсрещната сграда, без разрешението на собственика на оръжието.

Така Арсенов излиза сух от цялата ситуация, а управителят на ресторанта ще бъде глобен, тъй като касата, в която бил пистолетът, не била изрядна. Изстрелите попаднали в прозорците на отсрещната сграда – в дневната на семейство Диана и Валентин Хранови. Куршумите минали съвсем близо до масата, на която работел Хранов. По чиста случайност инцидентът се размина без жертви.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • azбеее
  Отговор
  1 14:32  28.12.17
  Е как няма да го оневинят тоя Б..лУК!!! Лелеее.....много ми писва и да чета вече...
 • Будалата
  Отговор
  2 14:46  28.12.17
  Няма такава Държава. Съхранение на бойно оръжие да го прочете Министъра на МВР. И уважаемия СЪД. Но това е Държавата на Боко. Куцо кьораво и сакато се изживява като МУТРА. Боко малко ти остана няма да минеш с условна присъда.
 • Гостенин
  Отговор
  3 15:07  28.12.17
  Някой изненада ли се ???
 • ЪЪЪЪъъъъъ
  Отговор
  4 15:11  28.12.17
  Очакван резултат, ние знаехме съдът работи добре в BG . А всички казват че не работи . Много хубав пример за европа. ТЕ ДА КОПИРАТ НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ще бъдат доволни гаранция.

 • someone
  Отговор
  5 15:15  28.12.17
  смърди на беззаконие и липса на държава.
 • гост
  Отговор
  6 15:50  28.12.17
  При подобна безхаберна държава вместо да се дават най-високите възможни присъди за назидание и показност, нашите съдии залагат на оневиняване. Значи някоя си мутра започва да стреля и куршумите влизат в жилището ти, ами ако жена ти, ти или детето ти бъдат простреляни? И никой не е виновен, няма проблеми, законът предвижда до 5г., но съдята не му дава и 1 ден. Супер съдя, с пожелания да седиш на отсрещната тераса когато някоя друга мутра реши да си изпразни пълнителя в блока.
 • pinokio
  Отговор
  7 22:27  28.12.17
  Приятно е да виждам само плюсове за всички коментари над моя и нито един минус.
 • ZZZ
  Отговор
  8 21:16  30.12.17
  Не случайно някой бандюга като направи някоя простотия и журналисти почват да му задават въпроси обикновено бандюгата казва: Има съд, там ще се решат нещата, аз вярвам в правосъдието . И има защо да вярват, "правосъдието'' никога не ги е подвело!

Напиши коментар:


Публикувай