28 Декември, 2017 14:20 9 628 8

Прекратиха делото срещу сина на Долорес Арсенова

  • долорес арсенова-
  • калоян арсенов-
  • стрелба

Свидетелите на стрелбата в "Лозенец" през октомври оневиниха Калоян Арсенов

Прекратиха делото срещу сина на Долорес Арсенова - 1

Синът на бившия министър на околната среда и водите Долорес Арсенова – Калоян, отново ще се разхожда с пистолет. МВР ще трябва да му върне оръжието, тъй като Софийската районна прокуратура е прекратила делото срещу него, пише „Телеграф“. Причината - свидетелите са го оневинили за инцидента с безразборната стрелба.

Прокуратурата бе погнала Арсенов заради неправилно съхранение на огнестрелно оръжие след пукотевицата в „Лозенец“ през октомври. Тогава бяха арестувани Калоян и приятелят му Йордан Златков – син на криминалния "герой" от прехода Злати Златев – Златистия. 24 часа по-късно синът на бившия министър бе пуснат под гаранция, а Златков остана на топло, тъй като се оказа, че именно той е стрелял безразборно по жилищна сграда посред бял ден с пистолета на Калоян. Тогава компанията била в заведение, за да празнува раждането на детето на Арсенов.

Два месеца след случката се оказа, че Златков е сключил споразумение с прокуратурата. Той бе обвинен в хулиганство с особена дързост и цинизъм, предвиждащо до 5 г. решетки. След споразумението Йордан е получил 2-годишна условна присъда с 4 години изпитателен срок. Арсенов пък отърва обвинението, предвиждащо 2 години решетки и 10 000 лева глоба. Свидетелите, които са били в заведението – главно персонал, са го оневинили. Те обяснили как Калоян чинно си прибрал патлака в касата на заведението преди запоя. Йордан пък отишъл, бръкнал и извадил пистолета и стрелял по прозорците на отсрещната сграда, без разрешението на собственика на оръжието.

Така Арсенов излиза сух от цялата ситуация, а управителят на ресторанта ще бъде глобен, тъй като касата, в която бил пистолетът, не била изрядна. Изстрелите попаднали в прозорците на отсрещната сграда – в дневната на семейство Диана и Валентин Хранови. Куршумите минали съвсем близо до масата, на която работел Хранов. По чиста случайност инцидентът се размина без жертви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 azбеее

    52 1 Отговор
    Е как няма да го оневинят тоя Б..лУК!!!
    Лелеее.....много ми писва и да чета вече...
  • 2 Будалата

    38 1 Отговор
    Няма такава Държава. Съхранение на бойно оръжие да го прочете Министъра на МВР. И уважаемия СЪД. Но това е Държавата на Боко. Куцо кьораво и сакато се изживява като МУТРА. Боко малко ти остана няма да минеш с условна присъда.
  • 3 Гостенин

    37 0 Отговор
    Някой изненада ли се ???
  • 4 ЪЪЪЪъъъъъ

    28 0 Отговор
    Очакван резултат, ние знаехме съдът работи добре в BG . А всички казват че не работи .
    Много хубав пример за европа. ТЕ ДА КОПИРАТ НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ще бъдат доволни гаранция.
  • 5 someone

    26 0 Отговор
    смърди на беззаконие и липса на държава.
  • 6 гост

    24 0 Отговор
    При подобна безхаберна държава вместо да се дават най-високите възможни присъди за назидание и показност, нашите съдии залагат на оневиняване. Значи някоя си мутра започва да стреля и куршумите влизат в жилището ти, ами ако жена ти, ти или детето ти бъдат простреляни? И никой не е виновен, няма проблеми, законът предвижда до 5г., но съдята не му дава и 1 ден. Супер съдя, с пожелания да седиш на отсрещната тераса когато някоя друга мутра реши да си изпразни пълнителя в блока.
  • 7 pinokio

    10 0 Отговор
    Приятно е да виждам само плюсове за всички коментари над моя и нито един минус.
  • 8 ZZZ

    6 0 Отговор
    Не случайно някой бандюга като направи някоя простотия и журналисти почват да му задават въпроси обикновено бандюгата казва: Има съд, там ще се решат нещата, аз вярвам в правосъдието .

    И има защо да вярват, "правосъдието'' никога не ги е подвело!