28 Декември, 2017 18:00 4 341 26

Нов обвиняем по Суджукгейт

  • суджукгейт-
  • петър малджиев-
  • живко мартинов

Причината е закана за убийство на свидетели

Нов обвиняем по Суджукгейт - 1

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за две престъпления - закана с убийство и опит за принуда.

Петър Малджиев е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОДМВР – Добрич – Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич.

В хода на разследването до настоящия момент е установено, че Малджиев е близък приятел на двамата.

Самият той бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.

През месец ноември 2017 г. ,във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.

Ако бъде признат за виновен, Малджиев може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода за всяко едно от трите от престъпления.

Спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от прокуратурата. По настоящето производство вече е привлечен към наказателна отговорност Живко Мартинов, като са му повдигнати общо шест обвинения.

Сред тях са две обвинения за изнудване, обвинение за закана с убийство, обвинение за лично укривателство, принуда и престъпление срещу реда на управление. Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.

Веселин Колев е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, принуда и подбуждане към лъжесвидетелстване. Определена му е мярка за неотклонение „подписка“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    31 6 Отговор
    Та те това са структурите на Боко и ГЕРБ. Нищо ново под слънцето. Мафията си има Държава.
  • 2 Розалина Брайкова

    15 0 Отговор
    Действала съм по Нареждане на Петър.М и Живко.М те ме караха да върша всичко те ми нареждаха те командват реално град Добрич те колят те бесят те са Месийте ......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Розалина Брайкова

    14 1 Отговор
    Действала съм под Много Силен стрес и Натиск от страна на Ж.Мартинов и П.Малджиев за затварянето на заведението на К.Костов . Бях привикана в офиса на Живко .М там беше и Петър.М те двамата настояваха да се удари заведението на Кирил.К тяхна бе Поръчката те ме принудиха да го Наредя както подобава .
  • 5 в държавата на герб

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Попа":

    Вълкът козината си мени нрава не !
    Раьчистват само тези, които или прекалено са се осветили или не са се отчели, когато и където трябва, както е в случая !
    Будала е всеки, който се кланя и лиже гъ.а на Буда -Борисов !
  • 6 Варна

    22 0 Отговор
    Това, което помня по случая, бе че два дни преди да гръмне скандала, ГЕРБ "ни в клин ни в ръкав" обявиха, че изключват от партията въпросното лице! - След това някак странно по едно и също време прокуратурата и Цветан Цветанов бързо прескочиха заедно до Добрич.
    Какво означава това?
    -Означава, че преди да се вдигне скандала ГЕРБ са получили информация съвсем услужливо от прокуратурата за това, което предстои!
    - Не мислите ли, че в тази случай прокуратурата някак е много услужлива към ГЕРБ?
    - Някак странно в хода на разследването да бъдат уведомени партийни функционери предварително! - Това си е чиста колаборация
  • 7 Николета Милева

    5 14 Отговор
    Герб няма нищо Общо нито пък Боко тези Мишоци там в град Добрич са си направили пирамида на местно ниво без знанието на Герб затова са изритани от Матрицата на пп. Герб. Затвора ги Зове .

    Коментиран от #8

  • 8 Stefko 88

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Николета Милева":

    Е как ще имат нещо общо със гроб....никога не бих си помислил даже такова нещо. Посткомунистите са най- честните и доблестни хора.
  • 9 Николова

    16 0 Отговор
    Живко М. и Петър .М. тези две криминално проявени лица от дълги години вършат тежки криминални престъпления и Крадът от Бизнесмени Пари и Стоки уж за партията а те си правят Хотели по Морето и назначават техни номинации за Полицейски началници в ОД МВР-Добрич в НАП-Добрич и НАП-Варна -Бандити Марш в Зандана Гниди смукахте толкова години ПОДКУМИ -Псета дано да ГНИЕТЕ В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ.
  • 10 Вичев

    13 0 Отговор
    Доживотни присъди да получите дано Крадци долни.
  • 11 Дарина Лечева

    11 0 Отговор
    Черния Петър дойде за ЖИВКО М. и ПЕТЪР.М.
  • 12 Димитров

    12 0 Отговор
    Браво на Окръжния Прокурор на гр.Добрич г-н Пламен Николов изцяло са негови заслугите по залавяне на Мартинов и Малджиев много добре лавира и ги работи подмолно . Заслужава да го Наградят по повод обвинението на сводникът и дедесар Малджиев
  • 13 Пърчева от НАП Добрич

    8 0 Отговор
    Това е Окръжен Прокурор адмирации за Пламен Николов направо ги Спука от разработки и направо ги Вкарва в СГП - супер прокурор си НИКОЛОВ.

    Продължавай в същия дух -всяваш респект сред ДДС измамниците
  • 14 Извън закона

    5 0 Отговор
    Виновни са животните от който се прави суджука(толкова вкусен) те са изкушили и подтикнали всички останали наивни политици Хаха
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Добричлия

    1 0 Отговор
    Петър Малджиев има 9 хотела в Кранево. Интересно с какви ли пари ги купил и обзавел?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 сълфетката

    0 1 Отговор
    Оф още 2 месеца ще се говори.После ни чул ни видял-ааа може да обвинят някой и на подписка или както винаги да уволнят някой.
    Българско правосъдие.
  • 19 КОТАРАКА

    1 0 Отговор
    Окръжния прокурор П. НИКОЛОВ е виновен за тежката организирана корупция в град Добрич той Дърпа Конците той е Главата на Мафията в град Добрич . Но се прави на честен за пред ЦАЦАРОВ.


    ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР ПЛАМЕН Н. Е СЪЗДАТЕЛЯ НА МАСОВАТА КОРУПЦИЯ В ГРАД ДОБРИЧ. ТОЙ СЕ ГРИЖИ КОРУПЦИЯТА ДА СЕ РАЗРАСТВА ЗАЩОТО ИМА СМЕТКА НАЛИ ВСИЧКО-ГОЛЕМИТЕ ПОДКУПИ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕГО ПРЕЗ ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР П. НИКОЛОВ И ТОЙ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ .


    ИГРАЕ МНОГО ГОЛЯМ ТЕАТЪР НО СКОРО ЩЕ ВЪН ОТ СИСТЕМАТА .


    НИКОЛОВ НЕ ЛЪЖИ ЧЕ НЯКОЙ ТЕ ЗАПЛАШВА - АРТИСТ ДОЛЕН .
  • 20 Дядо Коледа

    0 0 Отговор
    За много години на Живко Мартинов-суджука, Веселинасран Колев-синеокия измамник с вълнени чорапи и Петър Малджиев-бозавия! Генчо ти си следващия в чувала, защото и ти много си папкал, а не си плащал .
  • 21 мнение

    1 1 Отговор
    Не знаех, че българинът е готов за суджук и филе "Елена" да води кръвопролитни битки! Доколкото е описано по-горе, това са хора, които сигурно разполагат с пари да си купят колкото искат. Поредното разиграване на претъпи спектакли, които обаче докато "се разследват", правят голяма услуга на партийците от БСП, които радостно потриват ръце. Измислят прякори, злорадстват и как няма да е така, като самите те са безгрешни. Нямат никакви провинения, всичко при тях е чисто и спокойно, а филе "Елена" и суджук въобще не консумират! Свидетели! Да сте чували нещо за кошаревски /от с. Кошарево/ свидетели! Синоним на лъжесвидетели. В България те винаги са актуални, нещата се нагласят, и така, който иска, да вярва!
  • 22 Равносметка 2017

    0 0 Отговор
    Печеливши няма в такива “битки”! Но в случая лошото е, че самочувствието на “Героите” в сагата е по-голямо от селата, от които са излезли! Повярваха си и се самозабравиха!
  • 23 TSFH

    0 0 Отговор
    И тоя ли е крал от суджука?
  • 24 Малева

    0 0 Отговор
    Що се вас гласят -Гладници , Като Крадяхте бяхте добре , Сега някой ви е Крив -Истината Боли , Няма отърване -който каквото е ял сега трябва да си го плати с лихвите.


    БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ НЯМЯ ;

    - САМО ПРИ АТАНАС- АТЛАНТАТА И ТО САМО ЗА КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИЦИ ОТ ОД МВР-ДОБРИЧ.
  • 25 Земеделци

    0 0 Отговор
    Ще му подсигурим на Живко Безплатен Кетъринг в Затвора .

    Нали всичките ни лъга ще трябва да даряваме пари за партията иначе няма субсидии......Измамник ......Измамник....Измамник .... Всички в град Добрич те мразят Негодник носът не си показваш от Срам...и дължиш на целия град Пари сега всички си искат Даренията къде ти ги Открадна Крадец си ти Голям и Голям ще
    го Ядеш Накрая .
  • 26 Тасева

    0 0 Отговор
    Чакам ги с нетърпение .