2 757 26

Нов обвиняем по Суджукгейт

Причината е закана за убийство на свидетели

Светослава Ингилизова

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев за две престъпления - закана с убийство и опит за принуда.

Петър Малджиев е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОДМВР – Добрич – Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич.

В хода на разследването до настоящия момент е установено, че Малджиев е близък приятел на двамата.

Самият той бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.

През месец ноември 2017 г. ,във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.

Ако бъде признат за виновен, Малджиев може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода за всяко едно от трите от престъпления.

Спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от прокуратурата. По настоящето производство вече е привлечен към наказателна отговорност Живко Мартинов, като са му повдигнати общо шест обвинения.

Сред тях са две обвинения за изнудване, обвинение за закана с убийство, обвинение за лично укривателство, принуда и престъпление срещу реда на управление. Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.

Веселин Колев е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, принуда и подбуждане към лъжесвидетелстване. Определена му е мярка за неотклонение „подписка“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 18:07  28.12.17
  Та те това са структурите на Боко и ГЕРБ. Нищо ново под слънцето. Мафията си има Държава.
 • Розалина Брайкова
  Отговор
  2 18:13  28.12.17
  Действала съм по Нареждане на Петър.М и Живко.М те ме караха да върша всичко те ми нареждаха те командват реално град Добрич те колят те бесят те са Месийте ......
 • 3 18:17  28.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Розалина Брайкова
  Отговор
  4 18:25  28.12.17
  Действала съм под Много Силен стрес и Натиск от страна на Ж.Мартинов и П.Малджиев за затварянето на заведението на К.Костов . Бях привикана в офиса на Живко .М там беше и Петър.М те двамата настояваха да се удари заведението на Кирил.К тяхна бе Поръчката те ме принудиха да го Наредя както подобава .

 • в държавата на герб
  Отговор
  5 18:27  28.12.17

  До коментар #3 от "Попа":

  Вълкът козината си мени нрава не ! Раьчистват само тези, които или прекалено са се осветили или не са се отчели, когато и където трябва, както е в случая ! Будала е всеки, който се кланя и лиже гъ.а на Буда -Борисов !
 • Варна
  Отговор
  6 18:31  28.12.17
  Това, което помня по случая, бе че два дни преди да гръмне скандала, ГЕРБ "ни в клин ни в ръкав" обявиха, че изключват от партията въпросното лице! - След това някак странно по едно и също време прокуратурата и Цветан Цветанов бързо прескочиха заедно до Добрич. Какво означава това? -Означава, че преди да се вдигне скандала ГЕРБ са получили информация съвсем услужливо от прокуратурата за това, което предстои! - Не мислите ли, че в тази случай прокуратурата някак е много услужлива към ГЕРБ? - Някак странно в хода на разследването да бъдат уведомени партийни функционери предварително! - Това си е чиста колаборация
 • Николета Милева
  Отговор
  7 18:37  28.12.17
  Герб няма нищо Общо нито пък Боко тези Мишоци там в град Добрич са си направили пирамида на местно ниво без знанието на Герб затова са изритани от Матрицата на пп. Герб. Затвора ги Зове .

  Коментиран от #8

 • Stefko 88
  Отговор
  8 18:48  28.12.17

  До коментар #7 от "Николета Милева":

  Е как ще имат нещо общо със гроб....никога не бих си помислил даже такова нещо. Посткомунистите са най- честните и доблестни хора.
 • Николова
  Отговор
  9 18:48  28.12.17
  Живко М. и Петър .М. тези две криминално проявени лица от дълги години вършат тежки криминални престъпления и Крадът от Бизнесмени Пари и Стоки уж за партията а те си правят Хотели по Морето и назначават техни номинации за Полицейски началници в ОД МВР-Добрич в НАП-Добрич и НАП-Варна -Бандити Марш в Зандана Гниди смукахте толкова години ПОДКУМИ -Псета дано да ГНИЕТЕ В ЗАТВОРА ДОЖИВОТ.
 • Вичев
  Отговор
  10 18:50  28.12.17
  Доживотни присъди да получите дано Крадци долни.
 • Дарина Лечева
  Отговор
  11 18:52  28.12.17
  Черния Петър дойде за ЖИВКО М. и ПЕТЪР.М.
 • Димитров
  Отговор
  12 18:59  28.12.17
  Браво на Окръжния Прокурор на гр.Добрич г-н Пламен Николов изцяло са негови заслугите по залавяне на Мартинов и Малджиев много добре лавира и ги работи подмолно . Заслужава да го Наградят по повод обвинението на сводникът и дедесар Малджиев
 • Пърчева от НАП Добрич
  Отговор
  13 19:11  28.12.17
  Това е Окръжен Прокурор адмирации за Пламен Николов направо ги Спука от разработки и направо ги Вкарва в СГП - супер прокурор си НИКОЛОВ. Продължавай в същия дух -всяваш респект сред ДДС измамниците
 • Извън закона
  Отговор
  14 20:50  28.12.17
  Виновни са животните от който се прави суджука(толкова вкусен) те са изкушили и подтикнали всички останали наивни политици Хаха
 • 15 01:22  29.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Добричлия
  Отговор
  16 18:26  29.12.17
  Петър Малджиев има 9 хотела в Кранево. Интересно с какви ли пари ги купил и обзавел?
 • 17 18:35  29.12.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • сълфетката
  Отговор
  18 19:21  29.12.17
  Оф още 2 месеца ще се говори.После ни чул ни видял-ааа може да обвинят някой и на подписка или както винаги да уволнят някой. Българско правосъдие.
 • КОТАРАКА
  Отговор
  19 04:35  30.12.17
  Окръжния прокурор П. НИКОЛОВ е виновен за тежката организирана корупция в град Добрич той Дърпа Конците той е Главата на Мафията в град Добрич . Но се прави на честен за пред ЦАЦАРОВ. ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР ПЛАМЕН Н. Е СЪЗДАТЕЛЯ НА МАСОВАТА КОРУПЦИЯ В ГРАД ДОБРИЧ. ТОЙ СЕ ГРИЖИ КОРУПЦИЯТА ДА СЕ РАЗРАСТВА ЗАЩОТО ИМА СМЕТКА НАЛИ ВСИЧКО-ГОЛЕМИТЕ ПОДКУПИ МИНАВАТ ПРЕЗ НЕГО ПРЕЗ ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР П. НИКОЛОВ И ТОЙ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ЗАГРИЖЕН ЗА ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ . ИГРАЕ МНОГО ГОЛЯМ ТЕАТЪР НО СКОРО ЩЕ ВЪН ОТ СИСТЕМАТА . НИКОЛОВ НЕ ЛЪЖИ ЧЕ НЯКОЙ ТЕ ЗАПЛАШВА - АРТИСТ ДОЛЕН .
 • Дядо Коледа
  Отговор
  20 06:03  30.12.17
  За много години на Живко Мартинов-суджука, Веселинасран Колев-синеокия измамник с вълнени чорапи и Петър Малджиев-бозавия! Генчо ти си следващия в чувала, защото и ти много си папкал, а не си плащал .
 • мнение
  Отговор
  21 16:03  30.12.17
  Не знаех, че българинът е готов за суджук и филе "Елена" да води кръвопролитни битки! Доколкото е описано по-горе, това са хора, които сигурно разполагат с пари да си купят колкото искат. Поредното разиграване на претъпи спектакли, които обаче докато "се разследват", правят голяма услуга на партийците от БСП, които радостно потриват ръце. Измислят прякори, злорадстват и как няма да е така, като самите те са безгрешни. Нямат никакви провинения, всичко при тях е чисто и спокойно, а филе "Елена" и суджук въобще не консумират! Свидетели! Да сте чували нещо за кошаревски /от с. Кошарево/ свидетели! Синоним на лъжесвидетели. В България те винаги са актуални, нещата се нагласят, и така, който иска, да вярва!
 • Равносметка 2017
  Отговор
  22 18:35  30.12.17
  Печеливши няма в такива “битки”! Но в случая лошото е, че самочувствието на “Героите” в сагата е по-голямо от селата, от които са излезли! Повярваха си и се самозабравиха!

 • TSFH
  Отговор
  23 12:06  31.12.17
  И тоя ли е крал от суджука?
 • Малева
  Отговор
  24 17:04  31.12.17
  Що се вас гласят -Гладници , Като Крадяхте бяхте добре , Сега някой ви е Крив -Истината Боли , Няма отърване -който каквото е ял сега трябва да си го плати с лихвите. БЕЗПЛАТНИ ОБЯДИ НЯМЯ ; - САМО ПРИ АТАНАС- АТЛАНТАТА И ТО САМО ЗА КОРУМПИРАНИ ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИЦИ ОТ ОД МВР-ДОБРИЧ.
 • Земеделци
  Отговор
  25 17:19  31.12.17
  Ще му подсигурим на Живко Безплатен Кетъринг в Затвора . Нали всичките ни лъга ще трябва да даряваме пари за партията иначе няма субсидии......Измамник ......Измамник....Измамник .... Всички в град Добрич те мразят Негодник носът не си показваш от Срам...и дължиш на целия град Пари сега всички си искат Даренията къде ти ги Открадна Крадец си ти Голям и Голям ще го Ядеш Накрая .
 • Тасева
  Отговор
  26 17:21  31.12.17
  Чакам ги с нетърпение .

Напиши коментар:


Публикувай