2 546 2

Мъж отиде да купи кисело зеле и обра магазина

Светослава Ингилизова

Мъж отиде да си купи на вересия кисело зеле от местен магазин, но на тръгване решил да забогатее с оборота, научи BulNews.bg. Дръзката кражба станала в края на януари миналата година в Оряхово, като едва преди дни крадецът Б.И.С. беше осъден за постъпката си.

От документите в районния съд в Оряхово става ясно, че мъжът е осъждан, но реабилитиран. На 27 януари от 9 до 9.30 часа крадецът влязъл в хранителен магазин в центъра на града с намерението да вземе на вересия кисело зеле. Б.И.С. бил от редовните клиенти на продавачката и често пазарувал, но плащал по-късно, понеже доста често закъсвал за пари. Крадецът се издържал с инвалидната пенсия от 120 лева на жената, с която живеел на семейни начала.

Продавачката влязла в склада на търговския обект, за да вземе от стоката, като през това време Б.И.С. забелязал портмонето на масата зад щанда и решил да го вземе. За да отклони вниманието й поискал да купи от магазина и риба. Жената отново влязла в склада, а мъжът бързо дръпнал портмонето. Той взел рибата и си тръгнал най-спокойно.

Крадецът отишъл в дома си и казал на жената, с която живее, че е намерил портмонето на пазара в Оряхово. Извадил от него паричните средства и ги преброил. Част от парите поставил в плик, а останалата част прибрал у себе си. Веднага след това изгорил портмонето в печката.

Оказало се, че в него имало 617 лева. Малко по-късно същия ден продавачката установила липсата и веднага извикала полицията. Жената обяснила, че по времето, когато изчезнало портмонето в магазина са пазарували двама мъже, като посочила кои са и къде живеят. Униформените веднага претърсили жилищата на заподозрените и заловили Б.И.С., който по-късно предал на потърпевшата откраднатата сума.

За действията си мъжът е осъден условно на половин година затвор. Присъдата подлежи на обжалване пред врачанския окръжен съд.

Враца / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Храните враговете на децата си
  Отговор
  1 19:41  28.12.17
  Живеят с инвалидната пенсия на жената ? която е мним инвалид ?сигурно и ромчетата им издържаме - колко са 4-5 ? значи като пораснат и всеки от тях има по 4-5 деца ... за 3 поколения около 100 нови рома които ще извършат много -много престъпления
 • Грешка хранят враговете на децата ни!
  Отговор
  2 20:07  28.12.17
  Тяхните деца са по частните училища в чужбина или по затворените комплекси. Народа да му мисли дупе да ни е яко

Напиши коментар:


Публикувай