28 Декември, 2017 20:37 3 419 9

Намалиха присъдата на Иван Евстатиев

  • иван евстатиев-
  • присъда-
  • изнасилване

Иван Евстатиев твърди, че е невинен

Намалиха присъдата на Иван Евстатиев - 1

Окръжният съд в Пазарджик намали присъдата за изнасилване на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев от 6 на 4 години затвор.

Това съобщи пред пазарджишкия в. „Виделина” адвокатката на Евстатиев Ташкена Колчева.

Тя уточни, че втората инстанция по делото е провела само едно заседание в края на ноември, но е отказала да приеме доказателствените искания на защитата.

58-годишният Иван Евстатиев е обвиняем за това, че на 15 януари м.г. е изнасилил 16-годишната Ирена Белухова от Стрелча, като я е привел в безпомощно състояние. Второто обвинение е за това, че е опил с алкохолна напитка момичето, което не е навършило 18-годишна възраст.

На 2 май т.г. Пловдивският районен съд призна Евстатиев за виновен и го осъди на 6 години затвор. Той трябва да плати и 10 000 лева обезщетение на семейството на момичето.

Желанието на Ташкена Колчева е било окръжните магистрати да назначат очна ставка между пострадалата непълнолетна и подсъдимия, както и да допуснат нова гинекологична експертиза на потърпевшата.

"Въпреки че в случай, че не обжалваме, моят подзащитен ще има право след по-малко от месец да поиска от съда предсрочно освобождаване, ние сме категорични, че Върховният касационен съд трябва да се произнесе по казуса", каза още адвокатката, мотивирайки се с твърдата убеденост на бившия кмет, че е невинен.

Тя поясни, че всеки осъден с влязла в сила присъда има право да поиска предсрочно освобождаване след изтичане на половината от срока на наказанието му, а за Евстатиев това ще стане през втората половина на януари 2018 г.

Не е ясно все още дали прокуратурата ще протестира намалената присъда пред ВКС, както и какво ще предприеме адвокатът на непълнолетното момиче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механикът

    9 20 Отговор
    А на оная малка проститутка трябва да дадат 40 тодини за съсипания живот и кариера на човека.

    Коментиран от #2

  • 2 Саламандър

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Механикът":

    Не напразно си наказан да легаш под колите като идиот, оти че вършиш мърсотии на хората, а така си уморен и немаш сили за нищо
  • 3 Саламандър

    14 4 Отговор
    А и по-снимките се вижда че Естатиев доста се разминава от термините "човек" и "кариера"
  • 4 ХАСАН

    9 5 Отговор
    Има правосъдие но няма спрааедливост...16 годишна е дете по закон и приети норми в обшеството..дъртия комунист си-е развързал кесията и пръска подкупи
  • 5 гост

    8 1 Отговор
    Очудвам се как и толкова са му дали.Не за друго ами ,защото изрода има много крадени пари и другата причина е,че живеем в България-Държавата мащеха за честните хора !!!
  • 6 СЕДНИМИ НАКУРА

    4 2 Отговор
    НА ВЕЖДИ Я ДОКАРАЛ ПОНЕ ОТДОЛУ ПРЕДСТАВЯМ СИ ZZ TOP
  • 7 гост

    9 0 Отговор
    Добре ,че не съм на мястото на бащата на момичето....След като го пуснат щях да му пръсна мозъка още пред затвора!!!
  • 8 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    какво ще го правят този в университета
  • 9 впечатлен

    5 0 Отговор
    Провеждат ви анкети, питат ви кого обичате най-много и вие хорово отговаряте. Любимец номер 1 - товарищ Путин извън страната, макар че както е тръгнало ще си стане наш. Любимец вътре в страната - президентът Радев и любима партия БСП. Влюбен народ, както се казва старата любов ръжда не хваща. Така че гответе се подобни на този на снимката скоро да ви обгрижват с цялата си доброта и почтеност. Те просто така са си свикнали години наред. На тях никой не им търсеше сметка за нищо, те са извън всякакви закони, имат само и единствено привилегии. Но като пак ви питат, знаете как да отговаряте. След това радостта ще бъде обща, за целия народ на България! А който не споделя народната любов неустоима, да се спасява, преди да е станало късно! Свят широк!