7 230 6

Съдят нападателите на журналиста Стоян Тончев

Веселин К. и Мартин Д. пребиха Тончев на 14 януари 2016-а в Поморие

Снимка: Burgas24
Снимка: Burgas24
Константин Карагьозов

Районната прокуратура в Поморие предаде на съд 27-годишния Веселин К., жител на града. Той е подсъдим за това, че на 14.01.2016 г. в Поморие, в близост до сградата на Община Поморие, в качеството му на извършител, в съучастие с неустановено по делото лице (съизвършител) и в съучастие с Мартин Д. (помагач, осигурил средството за извършване на престъплението), удряйки с метален предмет (телескопична палка) в областта на лицето и главата, причинил средна телесна повреда на Стоян Тончев, изразяваща се във фрактура на лицеви кости, което довело до трайно затруднение на речта, като телесната повреда е причинена с особена жестокост. На съд е предаден и 31-годишния Мартин Д.

На 14 януари 2016 година пострадалият се прибирал към дома си пеша. Изведнъж видял маскиран мъж пред себе си, който се затичал към него, като в едната си ръка държал палка, а в другата - нож. Мъжът ударил силно Тончев по лицето с палката. От удара пострадалият паднал назад и ударил главата си в земята. След това видял и втори маскиран мъж. Двамата нападатели нанесли множество удари по лицето и главата на потърпевшия с палката и с друг метален предмет, който пострадалият оприличил на "бокс".

Все пак Тончев успял да стане и побягнал по улицата, крещейки. Малко след това обаче отново бил застигнат от единия нападател, който му нанесъл нови удари с палката по лицето и главата.

Предстои Районният съд в Поморие да назначи дата за провеждане на съдебното заседание.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пешо
  Отговор
  1 21:04  02.01.18
  С.М.Ъ.Р.Т за тези изроди. България само ще спечели от това. И 1 милион морални щети за родителите им, че са възпитали тези боклуци.
 • Родино
  Отговор
  2 21:37  02.01.18
  А какво е тежка телесна повреда????? Без закони,няма држава!
 • ИВо
  Отговор
  3 22:20  02.01.18
  Ако е лека телесна и са неосъждани, ще минат с условна присъда.Пострадалия няма ли си роднини, приятели, някой който да застане зад гърба му?
 • ЕДИН ОТ ПОМОРИЕ
  Отговор
  4 02:59  03.01.18
  НАЙ-ПОСЛЕ ...... ДАНО ГИ ОСЪДЯТ ЕФЕКТИВНО ЗА ПО -ДЪЛГО ВРЕМЕ.......
 • Ради Чухлев
  Отговор
  5 14:54  03.01.18
  Считайте, че сценарият на "съдебното производство" вече е ясен! Задкулисието си е свършило работата! Ще станем свидетели на вече отдавна познат...спектакъл. В България ако бяха съдени виновните, нямаше да е най-бедната държава в ЕС.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  6 15:55  03.01.18
  смърт за тези изроди

Напиши коментар:


Публикувай