4 Януари, 2018 08:21 50 880 53

Дрога в дъното на кървавата баня в Нови Искър?

  • нови искър-
  • убийство-
  • неделчо юнаков-
  • дрога-
  • кети кюхова

Продължава разследването на шесторното убийство

Днес се очакват нови данни за шесторното убийство в Нови Искър, според обещаното снощи пред журналисти от прокуратурата и МВР.

И шестте жертви са застреляни с по няколко куршума, обясни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Той допълни, че версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството вече не е на дневен ред.

Не е ясно към този момент дали използваното оръжие е едно или няколко. Експертизите продължават, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов. Той посочи, че вече се работи и по версията, че убийството е възможно да е свързано с дейността на Неделчо Юнаков - един от убитите в къщата в Нови Искър.

Професионални килъри стоят зад жестокия шесторен разстрел в град Нови Искър. Това е една от основните версии, по която работят разследващите, пише в. "България днес".

Нелегален тъмен бизнес на бащата Неделчо Юнаков е най-вероятната причина, довела до кървавата баня навръх Новата 2018 година в семейния дом. В къщата на ужасите са открити пет трупа. Неделчо е направен на решето, до него лежи синът му Георги. В дома са още телата и на доведената му дъщеря Нанси, гаджето й Боби и баба й по майчина линия. Само няколко часа по-късно криминалисти откриват изоставен семейния джип BMW във вилната зона над Нови Искър, а на метри от него, в кладенец, пълен с вода, е изхвърлен трупът на 44-годишната жена на Неделчо – Кети Кюхова.

Основните подозрения са, че става дума за трафик на дрога или други забранени вещества. Според запознати сделките се въртели по маршрута България-Косово. Криминалисти припомнят, че това е т. нар. Балкански път на дрогата, по който върви идващият от Близкия Изток хероин на Западна Европа. Бившата югославска провинция от години е сочена за една от главните наркоразпространителски пунктове по пътя към Европа.

Познати на семейството подозират, че Неделчо Юнаков се захваща с нелегалния бизнес преди около четири години. Сдобива се с ТИР, с който според запознати вероятно извършва множество транспортни курсове в чужбина, включително и в Косово. Криминалисти подозират, че през последната година отношенията между Юнаков и чуждестранните му партньори се влошават. Една от версиите е, че поводът е липсващи пратки от нелегалния товар, превозван чрез товарния камион на Неделчо.

Извършителят все още не е установен. Не е намерено и оръжието. Днес продължават и огледите и обработката на следите. Специален щаб работи по няколко версии – основната е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков. Засега е отхвърлена само версията за самоубийство, заради разположението на телата. Една от жертвите е убита в гръб. Според директора на националното следствие Борислав Сарафов убийството остава без аналог в новата ни история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    194 11 Отговор
    "Извършителят все още не е установен." Ама вие още ли си мислите, че ще "установите" извършителят? Колко наивно. :)
  • 2 фейк нюз

    155 7 Отговор
    Случайно ли е, че убийствата се случват след покушението срещу данъчния инспектор, малко по-рано? Въпросният тип Неделчо е имал ТИР и е работил, като шофьор, а според полицията стрелбата срещу данъчния шеф е свързана с внос на месо и "Ръководената от инспектора структура (НАП) е проверявала стотици тирове и е установила дължими данъци за милиони левове."
    МВР, така и не откри извършителя на покушението срещу данъчния, но две седмици по-късно имаме показен разстрел, явно няма нищо случайно.
    Версията с наркотиците е много удобна, а извършителите няма да бъдат открити, гаранция!
    Така и няма да разберем, какво е станало или ще бъде подхвърлена от медиите поредната скалъпена история.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фейк нюз

    53 8 Отговор

    До коментар #3 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Тия, които взеха куфарчетата! Те реално го поръчаха, а вече, кой е фактическия стрелец едва ли има значение. Изкраха някакъв украинец или руснак виновен, навярно вече са го пуснали от панделата с тлъста сума в джоба.
  • 5 gospodin420

    120 5 Отговор
    ЧЕ ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ЗАКОННОСТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА ????
    КАК НЯКОИ ХОРА ЦЯЛ ЖИВОТ РАБОТЯТ И СА БЕДНИ А ДРУГИ ХЛАПЕТА ПО НА 20Г ИМАТ МИЛИОНИ ЧЕ И ПОВЕЧЕ
    КЪДЕ ОТИДОХА И ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ КОИТО БЯХА НАЙ БОГАТИ
  • 6 Stefko 88

    45 21 Отговор
    Нещо тия имена Кети , Нанси....са ми подозрителни етноса кой е?Вярно че по северозападна България често има истъпления с кръщаването на децата Мариус , Маики ,Анди, ...познавам ги лично.
  • 7 Шок вълна

    65 4 Отговор
    Босненски Шиптер е пратен, човекът свършил работата и заминал обратно. Професионалсти, които действат тихо, точно, без шанс жертвата да оживеее, стрелят винаги И в главата контролно.
  • 8 Stefko 88

    114 4 Отговор
    Що се отнася до Ушев най- много да се ограничи с една патрулка на входа за нови Искър да проверява за гражданска отговорност и технически преглед т.е. засилен контрол в района се вика....тука ще те шиб#т и заколят на улицата като стой та гледай , но важното е да се пази депутата , дилъра , черния ксруцар и да се следи за грайфера на гумите и животоспасяващите фарове.
  • 9 Японеца

    83 5 Отговор
    МВР никога не казва всичко!
    Това е тактика за заблуда на извършителите.
    Ако МВР обявяват всичко, няма да са полицаи, а журналисти!
    Полицейска мъгла ще има в този случей!
  • 10 Лех Валенса

    64 1 Отговор
    Босненските шиптери са обучени действително да удрят жизнено важни органи и след това в главата, двойна застраховка в случай че изстрела в главата не е фатален (тъй като куршумът може заседне между лобовете) и жертвата оживее макар и с увреждания. Така ако не от поражението в главата прострляният умира от загуба на функцията на други органи. Това е почерк на наемен професионален убиец, верятно бивш военен, който никак не е психопат, а просто е убивал много и с това си изкарва прехраната. Човек без съвест и укоримост. А едно е ясно, сърбите и албанците не се шегуват, когато става въпрос за загубени пари (вероятно много, защото една такава поръчка струва не малко, да кажем 50000 евра).

    Коментиран от #18

  • 11 гост

    98 3 Отговор
    Ще изровят някой изпаднал наркоман и ще му препишат всички убийства , за да покажат че имаме криминалисти.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Лех Валенса

    66 1 Отговор
    Ако е шиптер, няма да го хванат нашите никога. Тези командоси са винаги супер подготвени още там, знаещи отлично терена и с предварително организиран бърз и безпогрешен план за релокация - транспорт. Отпечатъци също няма да намерят, ако е такъв. Тези убийци винаги разузнават няколко дни преди действието цялата околност около мястото на поръчката и освен това евентуални камери, пречки, аларми, съседи, разработват и всички варианти за бягство при усложнение на ситуацията. И винаги са с маски, това също елиминира шансът за разпознаване. Има интересни книжки по темата за бивша Югославия, прочетете за тези командоси, интересно четиво.

    Коментиран от #20, #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bill

    89 2 Отговор
    МВР и ДАНС от ровене във Фейсбука на обикновените хора, от следенето на смартфоните, следенето на компютрите на обикновените хора, нямат сили и време, а май и желание да преследват истинските престъпници. А да, щях да забравя и кледенето кой държ. служител гледа порно на работа :)

    Коментиран от #19

  • 16 Stefko 88

    23 6 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Няма вече "Борис Бойков разследва"..... Преди за пр как търчеше .... Ха ха ха
  • 17 Халачев

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ходи на куро":

    За твое сведение, само JEEP произвеждат Джип, ако трябва да сме точни те са с патента над това име. Нали ако трябва да говорим 1:1.
  • 18 onq s konq

    67 3 Отговор

    До коментар #10 от "Лех Валенса":

    Немалко каза 50 000 евра... та това пари ли са? Да убиеш 6 човека за такава сума е меко казано несериозно. По-скоро да е задигнал цял тир с дрога за десетки милиони т.е. да се е направил на тарикат, след като е минал границата или да е тръгнал да играе с нашите дилъри и се е наиграл бащата. Жалко за децата и кучето, много често те страдат заради грешки на родителите си...
  • 19 Гостенин

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Bill":

    Съгласен с Bill
  • 20 Stefko 88

    9 7 Отговор

    До коментар #13 от "Лех Валенса":

    Заинтригува ме много. Дай моля няколко заглавия да си търся четиво. В момента чета мемоарите на Ото Скорцени. :)
  • 21 любопитен

    26 6 Отговор

    До коментар #13 от "Лех Валенса":

    Валенса, тези командоси от бившата Югославия няма ли вече да са в старчески домове?

    Коментиран от #24

  • 22 ivooo

    60 11 Отговор
    За какво изобщо ги обсъждаме тук във всяка нормална държава за такава отвратителна гавра и посегателство на 6 живота-цяло семейство до сега трябваше да има куп оставки на МИНИСТРИ дори и на най високо ниво няма какво да се оправдават и да правят комисии да разследват това е гавра с човешки живот това е гнусотия как може да има такова беззаконие ума ми не го побира !

    Коментиран от #25

  • 23 един там

    67 2 Отговор
    Някои се чудеха какво правят краварите в Афганистан! Борят тероризма ще каже някой, но истината е, че откакто са там производството на дрога се е увеличило 3 пъти. Най-големият пазар за суровината е Европа. После можете да се учудите и защо създадоха държавата Косово. Тя им е разпределителен център за дрогата. Пътят на суровините минава през нас. Винаги ще има някой който ще се издъни или ще започне да заделя и за себе си и ще сме свидетели на подобни касапници. Това е масово убийство с което се цели да се сплашат и останалите в схемите, които трябва да знаят какво ги чака, ако нагазят лука. Това вероятно са албанци от албанската мафия една от най-силните и влиятелни в света. Пипала имат нявсякъде по света и в структурите им никой страничен и случаен не може да влезе. Вътре са само роднини. Та така де всички се ръководи от краварите и се разпределят порциите. Албанците са по мръсната работа. Още по турско робство са ги ползвали за масови убийства, защото са били нагли, безскрупулни и жестоки. Били са банди по 20-30 човека на коне въоръжени до зъби. Не са били на заплата към империята, а само плячката и жените са оставали за тях. Плячкосвали убивали и изнасилвали са много...
  • 24 Лех Валенса

    31 5 Отговор

    До коментар #21 от "любопитен":

    Шиптерите са наемни убийци, само! Не само в Титово време, но и сега ги има. И в момента има млади момчета по на 23-25 се обучават, то не е спирало да се произвеждат в Албания и Косоварските планини са им базите. Има действащи шиптери и в момента, дори са доста по-образовани от преди. Учат и езици и се интегрират в Западна Европа, като спящи клетки по 1 или двама юнака и чакат задачи. Доколкото съм чел разни писаници в нета 50000 е минималният хонорар на човек в евра без разноските и издръжката. Междувременно, за да не бият на очи, те дори си работят (на работа редовна), всичко. И в даден момент ако трябва, изчезват. Паспорти всичко е от до.., имат катарзисни квартири (празни, по цели години седят празни и се плащат наеми по банков път), ако видят зор и това се ползва.

    Коментиран от #27, #40

  • 25 Браво

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "ivooo":

    Точно казано
  • 26 Лех Валенса

    45 3 Отговор
    Аз мисля, че и тефтера е баш разковничето, там има неудобна информация. Жената е знаела какво ще стане с нея след минути и го е хвърлила по пътя, за да се намери. Въпрос на късмет, не е било забелязано от убиеца, а е възможно да е било търсено. Хващам бас, че хората поръчали това са споменати вътре под някаква форма или поне някои от изпълнителите по веригата. Доста неприятна улика за поръчителите гарантирано. Дано не "изчезне", тоест не си го вземат.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мишо

    28 8 Отговор
    Крайно време е да се окабели цяла България с видеокамери.Но май на мнозина от командващите постове не им изнася.За какво ли не се харчат милиони в тази държава,а за сигурноста на отделния човек и пет пари не се дават.Много тъжно.
  • 29 hmhmhm

    19 5 Отговор
    6 6 трупа и вие си мислите че е някаква детска игра да убием другарчето. Наркотици браво ама то елементарно виждаш мъжа какво е работил и неговата съпруга и готово виждаш доходи легални. Сравняваш как живеят и готово математика и когато има грешка в сметката търсиш другия доход наркотици оръжие жива плът и готово. Няма как 6 човека да са разстреляни за нищо. Няма човек няма проблем. А човека най-вероятно си е плащал с наркотици да мине през наща граница на някои граничар/и и за това накрая не е излизала стоката. Мислят го че краде и готово.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Владимиров

    29 2 Отговор
    Убийството е изключително хладнокръвно, но и блестящо изпълнено. Кога са най-разсеяни хората? В 12 часа на Нова година. Тогава гърмят пиратки и бомбички. В цяла България населението се чука с чашите, реве, пищи и нищо не се чува. Така е било и при тези хора. Убиецът изглежда е познат, влиза при тях, точно в 12 часа, изстрелите са заглушени от шума на пиратките и бомбичките. Може и убийци да са били. И комшиите нищо не са чули, тоест изстрели. Къде ще ги чуят при този шум, вой, гърмежи?
  • 32 бббббб

    37 1 Отговор
    Тук нещата ще се затлачат.Полицията отдавна не е това ,което беше преди 15-20год.Няма опитни кадри,няма финансов ресурс,няма технически ресурс и не се обезпечава с нови технологии .Сриване авторитета на институцията, демотивиран състав поради постоянните и дългогодишни оплювания на МВР от медии,политици и граждани.Постоянни реформи целящи намаляване на оперативния и униформения състав и същевременно създаване на нови структури от канцеларски чиновници,политически обвързани. Назначаване на млади , неопитни,но послушни политизирани началници на звена и структури.Унищожаване на качествения агентурен апарат на МВР и ДАНС също си казват думата с времето.Умишлено поддържане на не ефективна законова и съдебна състема ,работеща в полза на политиците. Поради тези причини разкриването ще бъде трудно,ако не и невъзможно. Най-вероятно ще се разпространи някоя по-правдоподобна версия ,ще обвинят някой за пред обществото .Ще се води дело,което ще се тлачи с години .Нещата ще отшумят с времето и най-накрая никой няма да помни този случай.

    Коментиран от #35

  • 33 нови факти

    13 10 Отговор
    ФАКТИ се БАВИ с фактите!
    В момента тече спецакция и полицията издирва мъж в района на нови искър.
    Цялата история май ще излезе заради едно спречкване с колите, когато мъж на 30-40 г чупи стъклото на Х5 цата и после е бит от Неделчо, а жената му се е подигравала и гаврила с него, така са го докарали до тотална лудост и пича ги е разстрелял.

    Коментиран от #42

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 мнение

    16 4 Отговор

    До коментар #32 от "бббббб":

    Никак не съм съгласен за това как навремето е имало опитни и гениални разследващи, а сега били млади, неопитни и не знам какви си. Некадърността в тази част от живота ни, криминалната, ни съпътства откакто се помним. Преди падането на Тодор-Живковия режим обаче беше много лесно някой да бъде осъден, много-много не му мислеха преди да го осъдят, адвокатската помощ беше едва ли не фиктивна. Колкото да не е без хич. Беше лесно, пък и гласност нямаше, така че всичко оставаше скрито-покрито. При съвременните условия цялата некадърност и безпомощност на разследващи, полиция и други подобни просто блесна. Като прибавим и това, че дори при доказано престъпление присъдите са крайно необективни, нещата стават безнадеждни. Точно на това са разчитали извършителите на това потресаващо престъпление. Каквато и да е причината, някак ужасно е да си представи човек как са преследвали жертвите като ловна дружинка, излязла на лов, и са ги убивали! Ужасяващото е, че отдавна са напуснали държавата ни. Нищо няма да излезе, нищо! Ще плъзнат слухове, ще обвиняват жертвите в какво ли не, ще им приписват всякакви провинения. Те не са живи, не могат нито да се защитят, нито да отрекат. Поредната трагедия, и то по време на председателството ни. Много сме напреднали, видя се! Осъдени сме на вечна тъпотия и некадърност!
  • 36 перо

    19 0 Отговор
    В дрогата са най-бруталните типове. В Мексико и щатските гета такива убийства са за здравей здрасти. А това де що е арабески в България, една част са мускулна сила на разни дръг лордове от Близкият Изток дето режат глави като им доскучее. Най-вероятно са гастрольори, целта е била уреждане на сметки и да се направи показно на останалите тарикати. Жалкото е че в такива моменти покрай сухото гори и мокрото. Заради един са го отнесли и останалите. При такива случаи и господ не може да ви спаси, още по-малко полицията, без значени къде се намирате. Тръгне ли картела след вас, тичате в Сибир, слагате ушанка и се правите на невменяеми, при положение че не ви гонят руснаци. Най-вероятно наказателната акция ще продължи. Съмнявам се бащата сам е събирал и продавал каймака.

    Коментиран от #38

  • 37 копеле

    23 0 Отговор
    Когато се занимаваш с дрога независимо по какъв начин, никога не умираш от собствена смърт и плащат за това и децата ти. Но явно има много глупаци на този свят. Нашите ченгета ако не могат да се справят да гледат "От местопрестъплението" или "Хаваи 5-0", белким налеят нещо в кухите си лейки. Всеки професионален убиец ще направи нашите служби на крив макарон и затова набеждават някой друг по лесен.
  • 38 гамена

    13 0 Отговор

    До коментар #36 от "перо":

    Перо, като перо на паун си, много си прав. България е помийна яма
  • 39 ГоСт

    22 2 Отговор
    Естествено, че няма да разберем какво се е случило и защо са убити...... като видях как започна разследването и веднага бяха пуснати журналистите в къщата и край джипа, целта на "разследващите" очевидно не е събиране на максимален брой диказателства, а симулиране на дейност..... Тук пръст имат международните контрабандни банди, които действат на територията на България с протекцията на българското правителство........
  • 40 питащ?

    6 4 Отговор

    До коментар #24 от "Лех Валенса":

    Откъде измисли тази дума "шиптер" казва се шиптър .Т.е албанец не си ли виждал жив албанец.Аз 1 година имах в Гърция съседи албанци , хора като хора.Така , че много си развихрихте фантазиите.Факти пуснаха една абсолютно несъстоятелна хипотеза и всички се юрнаха да я доказват.
  • 41 Лост

    4 4 Отговор
    Мноу екшъни гледате бре!

    Коментиран от #46

  • 42 Stefko 88

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "нови факти":

    Е за такова нещо разстрел не ми се вярва. Макар че в русия миналата година една пияница група празнуващи го бяха изгонили и ония се беше върнал с автомат Сайга и ги беше изпозастрелял. Полицията го хвана да събира труповете на купчина.
  • 43 Прост

    18 1 Отговор
    Това , което е търрсил убиеца е било в кладенеца! Жената го е завела до там , след като е била екзекутирана. Сами са си виновни за жалост в такива случаи се избива цялата фамилия дори и бебета ако има.

    Коментиран от #45

  • 44 майна

    12 0 Отговор
    наблюденията са ми,че има ли застреляни, винаги има и дрога, лесни пари, лесна смърт
  • 45 ТЪП

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Прост":

    Наистина си ПРОСТ как ще го заведе след като е екзекутирана,,,..//
  • 46 Do Lost

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Лост":

    Ами тука в тая помийна яма само екшъни бре!
  • 47 Vasik Atanasova

    2 5 Отговор
    изваршителят се казва Росен
    и се издирва край село луково община Своге
  • 48 Дон Корлеоне

    15 0 Отговор
    Това са показни убииства и се правят за назидание на другите.Дано извършителите са взели това което търсят защото иначе екшъна продължава.Лично аз се надявам да има замесен и някой депутат или политик който съвсем скоро ще гушне букета.
  • 49 Tikvoka

    11 1 Отговор
    По стар ченгеджийски и комунистически метод ще намерят някой луд който ще направи пълни "самопризнания" !!! деиствителните извършители които са двама или повече никога няма да бъдат намерени ! Но за за пред народа ще е лудия и власт имащите ще се хвалят и трупат лицемерни дивиденти от тази трагедия видиш ли колко бързо са открили "психопата" !!!
  • 50 цвръц

    6 3 Отговор
    Всички пишете глупости!Сам човек не може за избие толкова хора,освен ако не е с автомат/но не калашников/.Прав е този за това,че жената е завела убийците да си приберат я парите я стоката.После са я ликвидирали и са се върнали да си доуредят сметките с другите,които са били вардени от останалите бандити в къщата!Ако са били с друга кола до кладенеца и до х-5 нали ще има следи?от нея!И друга:явно са били познати ако не с цялото семейство то поне с бащата и т.н.му жена!Как ще отвориш на непознат човек и то в Новогодишната нощ?Въприси много,отговори малко!Ясно е всичко:Както е казал оня съдия:На съда е ясно !Да влезе убития!А разкриване ще има когато на кьосето поникнат мустаци!Чао Ви и умната!Защото нашите глъмчовци най много сега ще ни подслушват и следят в интернет!Дано нещо аха им падне хей така от небето!Или се вторачат в някой от нас!
  • 51 Мартин Христов

    0 4 Отговор
    Иво Андонов или Петър Туджаров са замесени на 100%...С помоща на Росен Гацов -КУКАТА-и Здравко Киселов -Косъма....
  • 52 гларус

    6 0 Отговор
    Утре чакаме нова версия . За днес добре .
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.