4 Януари, 2018 18:42 1 017 2

Депутат и бизнесмен на съд за купен вот

  • манол генов-
  • николай христев-
  • съд

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу депутата от БСП Манол Генов и Николай Христев.

Генов, който загуби имунитета си, е обвинен за това, че на неустановена дата в средата на месец март 2017 г., в Асеновград, е предоставил имотна облага (парична сума в размер на 100 лв.) на мъж, който е свидетел по делото.

Парите са били предадени на свидетеля чрез Христев и друго лице, за да бъдат дадени на жители на Асеновград, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателните си права в полза на Манол Генов като кандидат за народен представител, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Николай Христев, който е стопанисвал ресторант в сградата на местната община, пък е обвинен за това, че в периода от неустановена дата в средата на март до 25 март на два пъти е предоставил общо 900 лв. на две различни лица, за да бъде купен вотът на местни хора, пак в полза на Генов.

Предстои насрочване на делото от съда, уточниха от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП_ДПС

    4 0 Отговор
    Манол Генов защитава тъмнозеления електорат в Асеновград,които имат само права,без задължения.За съжаление има още боклу...и ,като тоя,които се грижат за процентите на партията на избори.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.