4 Януари, 2018 19:11 9 925 5

Райфъла "поръчал" съдийката, която му даде 13 години затвор

  • райфъла

Бизнесменът Атанас Червенков - Райфъла, обвиняем за опит за убийство и серия палежи, е заплашвал свидетели и длъжностни лица по делото. Той е отправял закани за палежи и заливане с киселина.

Сред мишените му са били бившата му управителка Поля Хараланова, съпругата на един от обвиняемите на палежите - Роман Хаджийски, разследващата Елена Запрева и съдия Даниела Събчева, която на първа инстанция го осъди на 13 години лишаване от свобода. Това става ясно от справка на ДАНС, изготвена на база специални разузнавателни средства, приложени през есента на 2017 година.

Информацията бе изнесена от прокурор Албена Георгиева по време на делото за мярката на неотклонение на Червенков, което се гледа вчера в Окръжен съд, предаде TrafficNews.

Самият обвиняем отрече категорично тези твърдения и заяви, че всичко е скроено от рецидивиста Йордан Налбантов, който му е бил пратен като "кошаревски свидетел" от полицията. "Този човек има 54 присъди и повечето от тях са за измами. А сега прокуратурата гради обвинения на неговите измислени показания" възмути се Червенков.

"Никого не съм поръчвал. Аз да не съм ненормален, след като съм в затвора, да поръчвам хора по делото" каза Райфъла.

Той заяви, че още първият ден, когато Налбантов дошъл в неговата килия, му предложил да го "оправи" срещу 70 000 лева.

"Каза, че парите ще бъдат предадени на някакъв апелативен прокурор и ще ми променят мярката за неотклонение. Аз обаче не му повярвах, защото го видях как лъже и мами хора по телефона" разказа задържаният. Според него Налбантов се представял за канадски милионер и така мамел наивници. Проблемите му с Налбантов започнали, когато затворникът му откраднал чифт маратонки, а Райфъла пуснал жалба до началника на затвора.

"Този човек безпрепятствено върти търговия с телефони, бонзай и ракия в затвора, а никой не му прави спънки. Готов е за 5 цигари да продаде човек, както направи с мен. Казал е каквото са му наредили от прокуратурата и след това за награда му прекъснаха наказанието уж по болест. Налбантов не е никакъв инвалид, само се преструва. Някой път забравя, че е болен и става от инвалидната количка" обвини го Червенков.

Самият Налбантов бе засечен в съда преди време. Той бе призован като свидетел по време на обжалването на присъдата на Червенков пред Апелативен съд, но не бе допуснат да свидетелства. "Райфъла дойде в моята килия, а не аз в неговата. Аз бях там вече цяла година. В началото всичко беше наред, всеки си знаеше своето място. Взеха го в болницата, 15 дни го нямаше - 1 косъм не му изчезна от багажа, защото му го пазех. После ме обвини за някакви маратонки, че му били изчезнали. Та той носи 60-ти номер. Аз не съм цигулар- нямам нужда от калъф за цигулка" коментира Налбантов.

Затворникът е категоричен, че никога не е посредничел потвърди, че пред него Райфъла се е пазарил за свободата си .

"Първо му поискаха 60 000 евро, за да му променят мярката. Той им каза: "Ти луд ли си, аз толкова пари няма да дам!". След това имаше и друга оферта за 30 000 евро, като му обещаха да му "оправят" присъдата и да я отменят. Офертите били направени през двама адвокати и висш полицейски началник от Криминална полиция.

"Този пишман милионер само приказките му са големи. На лавката не ходи, само щави хората покрай него. Не знам защо службите търпят този пироман. Заканил се е на сума ти хора, дори и мои две коли е поръчал да подпалят" казва Налбантов.

Вчера фактите, изнесени от прокуратурата явно надделяха над емоционалните речи, изнесени от Атанас Червенков и съпругата му Евелина, защото Окръжният съд отказа да промени мярката му за неоклонение. Бизнесменът е зад решетките вече трета година, като на първа инстанция бе осъден, но в последствие Апелативен съд отмени присъдата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Q Q

    31 3 Отговор
    Нещата много лесно могат да се оправят . Преди време в Белене добре се грижеха за такива, като този с конската муцуна на снимката , със зелева супичка,коричка хляб и да чука камъни.И така 20-30 години.За подкупните магистрати също важи.Но явно има хора,които не допускат да има ефективни присъди за престъпленията на тези примати.
  • 3 Кака Гинка

    21 2 Отговор
    У нас на големите престъпници им викат "бизнесмени",после стават депутати,че и по-нагоре...
  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    В този наша държава, КУРШУМИТЕ да не са свършили ? Едва ли, трябва му само един !
  • 5 факт

    1 1 Отговор
    СТАНА МОДА РАЗНИ СЪКИЛИЙНИЦИ ДА СА УДОБНИ СВИДЕТЕЛИ , ПЛОСКА РАБОТА