5 Януари, 2018 18:02 3 610 4

Обвиниха банда автоджамбази, откраднали 7 коли в Пловдив

  • банда-
  • автоджамбази-
  • коли

Банда автоджмабази бяха обвинени от прокуратурата в Пловдив за редица кражби на автомобили в Пловдив, които след това били разглобявани за части.

С обвинителен акт са Антон К., на 29 г., Ясен К., на 42 г., Бисер П., на 47 г., и Росен М., на 31 г.,

Четиримата обвиняеми се познавали отпреди, като обвиняемият Антон К. стопанисвал хале в Радомир, където се занимавал с търговия на части и агрегати за употребявани автомобили.

През 2016 година той решил да се снабдява с части за търговската му дейност с цел набавяне на допълнителни парични средства, чрез кражби на автомобили и разкомплектоването им. Обвиняемият Антон К. разполагал с необходимите познания за отваряне на чужди леки автомобили и привеждането им в работен режим, като си набавил и необходимите технически средства за това. Той привлякъл за своята дейност и обвиняемите Ясен К, Бисер П. и Росен М.

Четиримата обвиняеми, в различен състав, отнели от собствениците им седем автомобила, паркирани на различни места в Пловдив, като направили опит и за кражба на лек автомобил.

По делото е установено, че за периода от 30 май 2016 г. до 2 септември 2016 г. в Пловдив, са били отнети – лек автомобил, марка „Ауди А6“, на стойност 10 296 лева, лек автомобил, марка „Ауди А 6“, на стойност 13 424 лева, лек автомобил, марка „БМВ 320Д“, на стойност 11 286 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 19 264 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес“, на стойност 18 747 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Туран“, на стойност 6 800 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, на стойност 7 714 лева, като бил направен опит за отнемане и на лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 20 281 лева, или всичко на обща стойност 107 812 лева.

Отнетите автомобили били придвижвани от обвиняемите до различни паркинги и междублокови пространства в гр. Перник и района, където били разкомплектовани и част от тях продадени. По делото са били извършени множество експертизи, разпити на свидетели и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хвани пусни

    12 4 Отговор
    Така цитираните цени на колите по "експертна оценка" ли са ?
    Сигурно са поне два пъти по-скъпи колите !?
    Иначе и тия, ще ги пуснат все пак да не забравяме, къде живеем и че Боко е нашия пророк !

    Коментиран от #4

  • 3 народ

    14 1 Отговор
    Трябва ръчичките да им резнат от китките !Само така ще се оправят нещата!Както беше по рано в Китай.Да видите,че никой няма и да помисли да краде повече!
  • 4 Гост

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "хвани пусни":

    И за това ли Бойко ви е виновен,червени тролчета?