3 504 3

ГДБОП разкри огромно количество контрабандни цигари

Задържани са двама души

Снимки: МВР
Снимки: МВР
Константин Карагьозов

След получена в ГДБОП информация за нелегално въведено от Турция в страната голямо количество цигари без бандерол, служителите от Сектор „Контрабанда“ на главната дирекция предприели действия за установяване и задържане на контрабандния товар. Данните сочат, че товарна композиция - влекач и ремаркe с турски регистрационни номера, е влязла в България, натоварена с голямо количество тютюневи изделия.

При проверките е установено, че превозното средство, шофирано от 47-годишен турски гражданин, е преминало през ГКПП Капитан Андреево на 22 декември 2017 г. Водачът декларирал пред българските митнически власти, че превозва строителни материали (цимент), а като получател посочил българско търговско дружество. Междувременно, в сътрудничество с турските власти е изяснено, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция цигари без бандерол.

При последвалите действия на полицията, на 3 януари 2018 г. влекачът, с ремаркето и шофьорът са установени на паркинг в София и е уведомена Агенция „Митници“. Шофьорът на товарния автомобил е задържан, както и още един, за когото има данни, че е съпричастен към престъпната дейност.

При огледа е изяснено, че превозното средство е празно, но са намерени следи за извършен транспорт на тютюневи изделия. В процеса на разследването е установено, че контрабандно въведените в страната цигари са разтоварени в складово помещение на столицата.

Съвместно със служители на Агенция „Митници“, при проверка в склада на територията на с. Владая, са намерени 642 мастърбокса цигари без бандерол от пет различни марки. В непосредствена близост до помещението са открити превозни средства, ползвани за транспорт и последващо разпространение на тютюневите изделия на територията на страната. В едно от тях са открити 553 мастербокса, или общо 1195 мастърбокса – 598 200 кутии контрабандни цигари.

Цигарите и превозните средства са иззети от служителите на Агенция Митници по образуваното досъдебно производство. Водачът на турския камион е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Asan
  Отговор
  1 22:31  05.01.18
  E i?

  Коментиран от #3

 • 2 00:31  07.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • факт
  Отговор
  3 16:07  07.01.18

  До коментар #1 от "Asan":

  Е СА ЧЕ СВИТНАТ НЕКОЙ ДРУГ ЗА ИЗДЪНКАТА

Напиши коментар:


Публикувай