5 Януари, 2018 20:32 4 128 3

ГДБОП разкри огромно количество контрабандни цигари

  • гдбоп-
  • цигари-
  • контрабанда

Задържани са двама души

ГДБОП разкри огромно количество контрабандни цигари - 1
Снимки: МВР

След получена в ГДБОП информация за нелегално въведено от Турция в страната голямо количество цигари без бандерол, служителите от Сектор „Контрабанда“ на главната дирекция предприели действия за установяване и задържане на контрабандния товар. Данните сочат, че товарна композиция - влекач и ремаркe с турски регистрационни номера, е влязла в България, натоварена с голямо количество тютюневи изделия.

При проверките е установено, че превозното средство, шофирано от 47-годишен турски гражданин, е преминало през ГКПП Капитан Андреево на 22 декември 2017 г. Водачът декларирал пред българските митнически власти, че превозва строителни материали (цимент), а като получател посочил българско търговско дружество. Междувременно, в сътрудничество с турските власти е изяснено, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция цигари без бандерол.

При последвалите действия на полицията, на 3 януари 2018 г. влекачът, с ремаркето и шофьорът са установени на паркинг в София и е уведомена Агенция „Митници“. Шофьорът на товарния автомобил е задържан, както и още един, за когото има данни, че е съпричастен към престъпната дейност.

ГДБОП разкри огромно количество контрабандни цигари

При огледа е изяснено, че превозното средство е празно, но са намерени следи за извършен транспорт на тютюневи изделия. В процеса на разследването е установено, че контрабандно въведените в страната цигари са разтоварени в складово помещение на столицата.

ГДБОП разкри огромно количество контрабандни цигари

Съвместно със служители на Агенция „Митници“, при проверка в склада на територията на с. Владая, са намерени 642 мастърбокса цигари без бандерол от пет различни марки. В непосредствена близост до помещението са открити превозни средства, ползвани за транспорт и последващо разпространение на тютюневите изделия на територията на страната. В едно от тях са открити 553 мастербокса, или общо 1195 мастърбокса – 598 200 кутии контрабандни цигари.

Цигарите и превозните средства са иззети от служителите на Агенция Митници по образуваното досъдебно производство. Водачът на турския камион е задържан с прокурорско постановление за срок от 72 часа. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asan

    3 1 Отговор
    E i?

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 факт

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Asan":

    Е СА ЧЕ СВИТНАТ НЕКОЙ ДРУГ ЗА ИЗДЪНКАТА