8 886 5

Разстреляната Елена знаела, че мъжът й ще я убие

Стефанаки Йоанис

Имаше шанс Елена да е жива, ако въпреки всичките тези жалби и ограничителната заповед, която имаше, полицията беше направила нещо.

Това заяви пред Нова телевизия Милена Михайлова, приятелка на 42-годишната Елена Василева, която на 18 август 2017 г. бе разстреляна посред бял ден в заведение в столичния кв. "Лагера" от съпруга си Венцислав Василев.

Преди дни 65-годишният мъж бе осъден на 13 години и 4 месеца затвор от Софийския градски съд, след като се призна за виновен и процесът протече по съкратената процедура.

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на телефон 112 и ограничителна заповед не успяват да спасят Елена от съпруга й, с когото се разделя преди време, но така и не се развеждат.

"Тя знаеше, че ще бъде убита от Венцеслав и живееше с тази мисъл. След като в 1 година имаш 4 жалби, това е сигнал, че нещо се случва", допълни Милена Михайлова.

По думите й, Венцеслав Василев е изразил съжаление пред съда, но само на думи.

"Изкарваше на показ финансовия фактор на техния брак и все едно това, че той я е издържал му е дало правото да отнеме живота й. В почивката се обърна към мен и ми каза: "Милена, няма безплатен обяд", каза още приятелката на убитата Елена.

"Той казва, че Елена е искала да му отнеме децата, но всъщност не е направил нищо през тези 2 години, за да види децата си", добави още младата жена.

Решението на градските магистрати обаче не е окончателно и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 12:44  08.01.18
  Тук не полицията е виновна, а закона. Като не позволява да бъде вкаран в затвора, ченгетата какво да направят - да си го водят у тях ли? После ще ревнат пак за полицейщина!
 • 555
  Отговор
  2 18:03  08.01.18
  ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА Е ЗАСИПАНА С ФАЛШИВИ ЖАЛБИ, АКО ИСКАШ ДА ПРЕЦАКАШ НЯКОГО ПУСКАШ ЖАЛБА, ТАКА АКО ТИ ПОСЕГНЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА, полицията не може да пресее хилядите жалби които ежедневно се пишат в районните и така истинските остават незабелязани, а и много хора са осъдени на базата на лъжливи показания, затова и делата в съдилищата се точат - щото 50% са изгъзици на съседи които не си говорят
 • Баста
  Отговор
  3 18:34  08.01.18
  Не съдете човеко по информация на дебилните медии! Освен, че е плащал всички сметки на жена си, това нагло същество го е тормозело постоянно с арогантни заплахи да му отнеме родителските права върху децата. Предвид престъпната практика по брачни дела у нас, това е напълно достатъчно да й тегли куршума. Изразил се е безупречно: Безплатен обяд няма!
 • Мара
  Отговор
  4 22:20  08.01.18
  Грешката и е,че след като е знаела,че ще бъде убита,трябваше ,преди това,тя да го убие!
 • Лошо
  Отговор
  5 23:02  08.01.18
  Всички тук нямате нормални разсъждения и коментари. Обременени сте от комплексарщина, малодушие и никакво съжаление към трагедията на хората, прави ви кеф да слушате и четете по новините кой бил убит, изнасилен и ограбен защото вие самите имате нездрава психика като тези хора от черните хроники.

Напиши коментар:


Публикувай