Last news in Fakti

10 Януари, 2018 12:59 3 614 9

Оправдаха Крокодила и бандата му, пуснаха ги на свобода

  • емил милев-крокодила

Специализираният съд оправда на първа инстанция известния Емил Милев-Крокодила и бандата му по обвиненията за грабежи, отвличания и опит за убийство на полицай.

Милев беше изправен пред Темида като лидер на организирана престъпна група, а Лазарин Лазаров, Едуард Павлов и Мартин Димитров за участници в нея. Според разследващите неговата Банда на крокодилите е извършила няколко въоръжени магистрални грабежи.

Милев, Лазаров и Павлов са обвинение и за грабеж на 136 072 лв. от клон на Прокредитбанк в столичния жк „Люлин” на 12 март 2010 г. На Милев е повдигнато обвинение и за въоръжен грабеж на 5440 лв. от бензиностанция ОМВ на бул. „Ботевградско шосе” в София на 22 юли 2010 г. Милев и Димитров са дадени на съд и за въоръжен грабеж на 1370 лв. от бензиностанция в гр. Бухово на 21 август 2012 г.

Крокодила беше задържан след 4-годишно издирване и от 3 години беше в ареста. Сега обаче Спецсъдът постанови незабавното му освобождаване заради оправдателната присъда. Съучастниците му и досега бяха с по-леки мерки за неотклонение.

Прокуратурата ще протестира наказанията им.

Според обвинението групата е действала от февруари 2004 г. до 24 ноември 2013 г. Част нея бил и Димитър Митрев-Богровеца, който беше убит при престрелка с полицията на 14 декември 2009 г.

Прокуратурата твърди, че бандата е била въоръжена с пистолет ЧЗ, с пушки помпи и автомат „Калаш­ников”, лек автомобил Опел „Омега”, полицейски сини лампи, дрехи и ленти с надписи „Полиция”, с ръкавици, маски, радиостанции. Около полунощ на въпросната дата, на магистрала „Тракия” в района на пътния възел до ихтиманското с. Вакарел, Крокодила, Богровеца и Димитров се движели с кола със синя лампа и били облечени с дрехи с надписи „Полиция” и с маски на лицата.

Те спрели джип, управляван от турски гражданин и се представили за полицаи. След това го заплашили с автомат „Калашников” и пистолет ЧЗ, сложили му белезници и го отвлекли. Със собствената си кола и с тази на чужденеца изминали 2 км от магистралата и спрели в гориста местност. Там Милев, Митрев и Димитров пребили чужденеца с удари и ритници по тялото и главата, заплашвали го с оръжие и му отнели 5000 евро. След това го завързали с въже за дърво, а автомобила му залели с бензин и запалили.

Докато се оттегляли, Крокодила, Богровеца и Димитров били пресрещнати от полицейски патрули, които по същото време правели спецоперация за противодействие на магистралните грабежи. За да успеят да избягат, Милев открил автоматичен огън по полицаите. В отговор и те започнали да стрелят, при което Богровеца бил ранен смъртоносно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    18 4 Отговор
    Крокодил осъди сега цялата прогнила власт у тая скапана територия.
  • 2 вижся

    9 0 Отговор
    Империята отвъща на удара.
  • 3 Иванчо

    24 1 Отговор
    Ашколсун, Цаца, машшала! Щах да бъда изненадан ако вземат пък да осъдят някой.
  • 4 Бако

    31 1 Отговор
    Стреляй ,убивай ,кради ,граби и бъди Невинен !!!
    Плащай данъци , ток ,вода и прочий и бъди Виновен ха ха ха !!!
  • 5 Кавал

    7 0 Отговор
    .....шшш ай стига бе!!!
  • 6 Крокодила е нужен

    7 0 Отговор
    Той ЧИСТИ боклука. Ти можеш ли да ВЪРШИШ туй що той може ? НЕ ! ТОГАЗ Крокодила е на свобода и скоро ще включи на пълна ГАЗ. МРЪСНА ГАЗ. НОРМАЛНО Е ЗА КОРУМПИРАН КРИМИНАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ. ЕВРОТО МУ СЕ Е.А МАМАТА.
  • 7 WIND OF CHANGE

    17 1 Отговор
    НАСКАЧАХТЕ ЛИ СЕ ВЕЧЕ ,,ДЕМОКРАТИ '' ИЛИ СТЕ ОЩЕ В ПРОЦЕС НА СКАЧАНЕ...???
    НО..ОСТАВА ВЪПРОСА КОЙ ЩЕ ПЛАТИ СМЕТКАТА ЗА 27 ГОДИШНОТО СКАЧАНЕ В ТРАПА , ОТ КОЕТО НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯ С БЛИЗО 2 МИЛИОНА ДУШИ И ПО СТАТИСТИКА СМЕ НАЙ БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА НАЦИЯ В СВЕТА..?? !!
    КОЙ ЩЕ ПЛАТИ ЗА СКАЧАНЕТО ,КОЕТО ДОВЕДЕ ДО ПРИВАТИЗАЦИЯ И ЗАКРИВАНЕ НА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ И ПЕЧЕЛЕЩИ ДЪРЖАННИ ПРЕДПРИЯТИЯ,КОИТО СЕГА ПРЕМИНАХА В МРЪСНИТЕ РЪЦЕ НА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ И ОСТАВИХА БЪЛГАРИТЕ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ......
    КОЙ НЕ СКАЧА Е ........
    СКАЧАЙТЕ......СКАЧАЙТЕ.....

    Коментиран от #8

  • 8 Шляхтиц

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "WIND OF CHANGE":

    До Винд ов чейндж. Поздравления и моите почитания към Вас. Много се радвам, че има още хора, които мислят като мен. За държави Като България, Египет, Либия, Ирак, Сирия и много други може би най-подходящата форма на държавно управление е ДИКТАТУРАТА. Заради ПРОДАЖНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ България спря Трети и Четвърти блокове на АЕЦ Козлодуй, наряза за скраб ракетите СС20, бракува танкове и бронетранспортьори за милиарди, разпродаде за по ЕДИН ЛЕВ печеливши заводи и фабрики с десетки хиляди работни места и т.н. и т.н. и т.н.. Сега ни остана да чакаме да ни хранят с калмари, сепии и октоподи, ДИВ УЛОВ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН. Не ми се пише и не ми се мисли повече. РАЗСТРОЙВАМ СЕ. Уинстън Чърчил беше казал, че демокрацията може би не е най-добрата форма на държавно управление, но до сега човекът не е измислил по-добра. По мое скромно мнение за държава като България и народ като българския ДИКТАТУРАТА може да не е най-добрата форма на държавно управление, но до сега не е измислена ПО-ДОБРА. НА ЗДРАВЕ И ДА ЗАМЕЗВАМЕ С МОРСКИ ДАРОВЕ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН.

    Коментиран от #9

  • 9 WIND OF CHANGE

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шляхтиц":

    И МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ ВАС ШЛЯХТИЧ...НАЙ-ПОСЛЕ ЕДИН КОЙТО МЕ ПОДКРЕПЯ......
    А ЗА ВАЩИЯ КОМЕНТАР......ПО-ДОБРЕ И ПО ИЗЧЕРПАТЕЛНО НЕ БИХ ГО НАПИСАЛ.....
    ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ПРИЯТНА ВЕЧЕР