13 Януари, 2018 01:28 3 569 0

Хванаха над 21 тона енергийни продукти без акциз

  • митница лом-
  • енергийни продукти
Хванаха над 21 тона енергийни продукти без акциз - 1
Снимка: Агенция Митници

На 9 януари 2018 г. служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Лом селектират за проверка входящ през ГКПП-Дунав Мост 2 полски камион, управляван от полски гражданин.

При извършената физическа проверката е установено, че товарният автомобил превозва 22 ПВЦ-бидона. Всеки от тях е с вместимост от 1000 литра и е пълен с течност, представляваща химически продукт от групата на енергийните продукти, които са акцизна стока.

За товара не са представени никакви документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза. Общо количество на акцизната стока е 21 120 кг. По случая е започнато административнонаказателно производство. Взети са проби за анализ, стоката е задържана в склад на Митница Лом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА