12 Януари, 2018 17:20 4 151 0

Откриха контрабандни цигари за близо милион

  • контрабандни цигари-
  • кнежа-
  • бандерол

Осъждан 57-годишен е със 72-часова мярка за неотклонение

Откриха контрабандни цигари за близо милион - 1
Снимка: Архив

Акция за противодействие на разпространението на цигари без бандерол са провели вчера служители на РУ – Кнежа. В хода й са иззети общо 248 кашона, съдържащи 124 090 кутии с цигари без акцизен бандерол.

В стопанска постройка, използвана за склад за дърва, полицаи открили 90 кутии цигари от две марки, необлепени с български акцизен бандерол. Последвала проверка на установен паркиран в двора на имота джип, собственост на 44-годишна жена. В багажника и купето били открити общо 11 кашона с 5500 кутии от пет различни марки, всичките без български бандеролен знак.

В хода на полицейските действия проверка била извършена и в помещение в къщата, ползвано под наем от 42-годишен мъж. Оттам са иззети 237 кашона с над 118 000 кутии цигари от шест марки, отново немаркирани с български акцизен бандерол.

Конфискуваните общо 124 090 кутии цигари са с продажна цена към 880 470 лева. Нанесената щета на републиканския бюджет от невнесен акциз е в размер на 491 057 лева. За извършените проверки са съставени протоколи по чл. 83 и чл. 81 от ЗМВР.

Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. За случаите е уведомен дежурен прокурор, работата на разследващите продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Съществено количество контрабандни стоки са открили и служители на СДВР в лек автомобил „Фиат Улис“, проверен на паркинг пред мотел в столицата. На 10 януари, в превозното средство на М.М. /57 г./ били открити 2500 кутии контрабандни цигари. Тютюневите изделия са на обща стойност 15 760 лева.

Предвид факта, че деянието е извършено повторно (мъжът е с влязла в сила присъда за друго такова престъпление), днес наблюдаващ прокурор от Софийската районна прокуратура е постановил за няколкократно осъждания М.М. задържане за срок до 72 часа. В утрешния ден ще бъде разгледано искане за вземане спрямо него на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА