4 089 10

Задържаха бракониери, 12 каруци и пет коня

Мартин Христов

Лесничеи и полицаи от Бургас задържаха шестима бракониери, единият от тях - непълнолетен. Това стана при акция срещу незаконната сеч на територията на Държавно горско стопанство - Карнобат, съобщиха от Агенцията по горите.

Горските от Бургас са съставили 15 акта по Закона за горите. Нарушенията са за сеч на немаркирани дървета, за транспортиране на дървесина, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет. Задържани са 5 коня, 12 каруци и 3 кубика дърва за огрев.

Специализираната акция е продължила, като една част от екипите са наблюдавали района и през следващия ден. Другите екипи са били насочени в землища на община Сунгурларе, където има зачестили незаконни сечи в горските територии. В този ден в проверяваните райони не са установени нарушения.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борис
  Отговор
  1 20:52  13.01.18
  Липсват 7 коня и 6 броя циган.А сега е интересно кой ще плати актовете и цялата тупурдия за залавянето им.
 • Гост
  Отговор
  2 21:08  13.01.18
  Актове цигани не плащат! Всичко е от нашия джоб. Крайно време е да се насигнем срещу тези паразити. Не става така!!!!
 • БУДНАТА СЪВЕСТ
  Отговор
  3 21:11  13.01.18
  Къде е Тома Белев иклакьорите му да протестират пред Факултето против унищожаването на горите?

  Коментиран от #4

 • ИВА
  Отговор
  4 22:12  13.01.18

  До коментар #3 от "БУДНАТА СЪВЕСТ":

  Петров това е работа на държавата!Белев е за защитените територии-образовай се малко. Чул не дочул, разбрал не разбрал, ама дай да плещим глупости. Има разлики Петров, учи!!!

 • Манго
  Отговор
  5 05:20  14.01.18
  Те циганите да са проблема ,натоварил 3 каруци с дърва голяма работа , тези горски уж показват дейност а всъщност прикриват най голямата напаст , фирмичките близо до властта и определени партийки . Взел 5 декара за сеч изсякъл 10-15 декара , защо за тях мълчат , най-лесно циганина да се топи понеже няма чадър от определени места . Не че е редно , което правят , но истинския проблем е на други място
 • Uflaf
  Отговор
  6 07:34  14.01.18
  Не си прав "Манго ". Всеки ден 6 каруци по 0,700 от кубика на едни и същи от " твоите " минават по едно и също място и единствения мост с асфалт през река Камчия. И не се крият ,а карат само по главната. Няма делник ,няма празник ни християнски ни мюсулмански. Работят здраво. По три курса , на каруца по 30 лв искат и някъде си складират като не ги продадат. В селото има двама горски ,един полицай и кмет. Предложено бе на стълбовете до моста да се сложи видеонадблюдение ,ама в Аврен ги интересува как да направели във всичките села и по не знам си коя програма . Парите кака да се лапнат разбираш ли? И така това видео си стои вече 4-5 години и каруците си вървят .... Влиза един човечец за съчки и " марш от тука ,че ще те глобя . Що бе и аз искам ,че свършиха дървата . Само паднали клонки . - Ти да не си циганин бе,къде си тръгнал ? " Кога и колко си плащат от каруците само те си знаят ,но лонгуза свършва. Камиони можеш да караш из него. А иначе си е родов бизнес и включват децата дето вземат помощи за да ходят на училище. Тях не можеш да ги глобяваш. Няма циганин който да е платил акт. За 100 лв / един ден крадени дърва / и си купува следващата каруца и газ...
 • Uflaf
  Отговор
  7 07:49  14.01.18
  Хванат ли малолетен или непълнолетен да краде дърва ,освен каруцата и коня ,да се спират помощите за училище и всякакви такива . Явно те не вършат целта си за ограмотяване и възпитание на младото поколение нови българи. Така и така крадат поне да не им се плаща за това ,че крадат. Така да бъде за тока , водата ,за незаконните къщи на три етажа,за това че потомствено нямат доходи и един ден трудов стаж , а се горди собственици на коли за над 70 000 лв като двуврати БМВ и джипове мерцедеси , за това че имат в дворовете си магазини и барове без да чували за касов апарат. Добре-Няма за тях закони ,но защо и да им плащаме да се развъждат още? Идиоти ли сме или държавата предполага ,че ние няма да се циганизираме. Да ,ама не . Ще се принуди да си търси парите от тях защото ще останат те и политиците олигарси. Тогава ?
 • горския
  Отговор
  8 09:19  14.01.18
  По добре да правят проверки пред Кроншпан че и там ще се размирише
 • иван
  Отговор
  9 09:25  14.01.18
  ами как ще са установени като Сунгурларе е под шапката на ДПС
 • Боримир
  Отговор
  10 12:15  14.01.18
  От наще данъци ще им платим глобите.Поне конете на луканка да ги направят и да раздадат на пенсионерите.

Напиши коментар:


Публикувай