14 Януари, 2018 12:51 2 088 5

Солидна ало измама в Шумен, баба изгоря с 13 000 лв.

  • ало измама-
  • шумен

76-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна измама с над 13 000 лева. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен.

Жената е подведена от непознат да съдейства за „задържане на измамници“. При успешна операция ѝ била обещана доживотна седмична добавка към пенсията в размер на 50 лева. Звъннали ѝ първо на домашния телефон и казали, че дъщеря ѝ е пострадала в катастрофа и трябват пари за лечение. Тя разбрала, че е измама.

Последвало второ обаждане. Мъж се представил за полицай и помолил да съдейства да заловят измамниците. Поискал ѝ номера на мобилния телефон, за да контролира и да ръководи операцията. Забранил ѝ да се обажда на близки, за да не се провали акцията. Жената имала малко над 1 500 лева у дома. Казали ѝ да ги сложи в торба и да ги остави до гараж пред дома ѝ и веднага да се прибере. Щели да ѝ звъннат като приключи задържането, за да върнат парите. Жената поставила в торба парите и ги оставила на уговореното място.

Звъннали ѝ втори път. Казали, че има още измамници на свобода, и трябват още пари. Питали я дали има. Тя наела кола и отишла до съседно село. Взела всички семейни спестявания. Не се обадила на никого от близките си. След като се прибрала, ѝ се обадили по телефона и я питали дали е готова и колко лева има. След като казала, че има малко над 11 000 лева, но се колебае дали да ги остави, измамниците ѝ казали, че акцията се провежда със знанието на кмета. Обещал при успешна операция гражданинът, който е съдействал, да получи доживотна надбавка в размер на 50 лева към пенсията.

Жената повярвала. Оставила парите в торба до гаража и според указанията на непознатите, които се представят за полицаи се скрила в банята и зачакала да свърши операцията по залавяне на измамниците. По-късно разбрала, че е измамена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УжаснУ

    11 0 Отговор
    Е тъй кат стани и ми идва да напусна работа..
  • 2 кучето шаро

    14 0 Отговор
    Откъде толкова пари БАБЕ ?!
  • 3 гоги

    12 1 Отговор
    В България за да се научим трябва да се прави наобратно трябва кампанията да е така ПЕНСИОНЕРИ ДАВАЙТЕ ВСИЧКИТЕ СИ СПЕСТЯВАНИЯ НА НЕПОЗНАТИ КОЙТО ВИ ЗВЪННЕ ПО ТЕЛЕФОНА ДАЙТЕ ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ ВЗЕМЕТЕ И НАЗАЕМ ОТ СЪСЕДИ
  • 4 гост46

    5 0 Отговор
    Поредната кукундела
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.