14 Януари, 2018 18:30 5 474 5

Оръжието, с което е убит Христов, е предпочитано от терористи

  • пистолет-
  • петър христов-
  • терористи

Все още не са готови експертизите, които да докажат, че бизнесменът Петър Христов е застрелян с чешки картечен пистолет „Скорпион”, съобщи Нова тв.

До момента разследващите предполагат ,че именно това е оръжието с което е убит Христов. Пистолетът е забранен за частно ползване, но е лесно достъпен, евтин, лек и удобен, смятат експертите.

Оръжието е произведено през 60-те години в Чехия като целта е била да се използва от полицията и армията. В нашата страна картечният пистолет се е ползвал предимно от барети в края на 70-те години.

В арабския свят са продадени около 70 хиляди бройки, а от там са попаднали в терористичните организации и по неведом път и на българския пазар. Цената му е от 2 до 3 хиляди евро и е напълно достъпен. Освен това, оръжието е изключително компактно и лесно за скрито носене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    15 2 Отговор
    При другото престъпление в същият ден определиха оръжието, тук още не могат!
  • 2 Алоооо дебилите

    12 1 Отговор
    Какви 2-3хиляди евро бе наркомани откачени :) :):)
  • 3 me be re

    5 0 Отговор
    Когато чета статии свързани с оръжие, винаги изпадам в необуздан истеричен смях. Дали съм луд ?
    ”Пистолета е забранен за частно ползване, но е лесно достъпен ”, що не пробваш да си купиш няколко ?
    Автоматичното оръжие е забранено за закупуване от граждани за самоохрана, спортни и ловни цели, но от частни охранителни фирми мисля че не е , но пак е на разрешителен режим.
  • 4 The TRAPPER

    7 0 Отговор
    с 3 хиляди евро купувам гаубица.
  • 5 Голям прос

    9 0 Отговор
    Да не е 300 евро цената, нещо скъпо ми се види?