2 713 10

Баща и синовете му пребиха с кол и тръба съсед пред децата му

Мартин Христов

Баща и двамата му синове бяха осъдени от Районен съд - Варна за причиняване в съучастие на телесна повреда.

Всеки от подсъдимите по делото, съответно на 58-, 36- и 34-годишна възраст, получи наказание от по 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. За всеки от тях изпълнението на наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Инцидентът възникнал по повод междусъседски конфликт относно поставена от съсед на единия от синовете метална решетка за преграждане на общия им двор. Подсъдимите в телефонен разговор настояли за премахването на преградата, но след като това не се случило, на 13 април 2016 г. решили да се саморазправят с него. Тримата пресрещнали потърпевшия край входната врата на двора, когато се прибирал с двете си деца, като започнали да му нанасят удари с ръце, с крака, с дървен кол и метална тръба.

В резултат на нанесения в съучастие побой, пострадалият мъж получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дланта, с разкъсно-контузна рана, обусловило трайно затруднение на движението на ръката.

Тримата подсъдими бяха осъдени да заплатят на гражданския ищец по делото обезщетение за причинените му неимуществени вреди. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай Тодор
  Отговор
  1 10:58  18.01.18
  И бащата и двамата му сина са боклуци, които трябва да лежат поне по 3 години.
 • JEEP
  Отговор
  2 10:59  18.01.18
  А колко лесно можеха да приключат нещата с една неизбежна самоотбрана, но не и в БГ...
 • Христо
  Отговор
  3 11:15  18.01.18
  Няма нищо по-брутално да биеш родител пред малките му деца... Кажете им имената и адреса на тея убавци, та да си получат заслуженото! Тея отпадъци трябваше да лежат на топло, а не пробация! Българската съдебна система една торба с фекалии!

  Коментиран от #10

 • Гост
  Отговор
  4 12:06  18.01.18
  е те по семейно му ще влезнат в панделката като гледам, за едната му ограда, която ако е незаконно сложена можеш да я клъцнеш с оксижена, да я пуснеш за рециклиране и да оставиш съседа ти да протестира пред папата.

 • ДДД
  Отговор
  5 13:55  18.01.18
  ви не четете ли? какъв е извода? ако ще правиш нещо не искаш разрешение а просто го правиш ако те пребият са виновни и затвор ако не, ти си ги пребил защото си пич:) е кога циганина с незаконното строителство е губеща страна? затова ако има чалъм правете каквото решите наи много да те пребият и да ги осъдят или ти тях защото си голямата работа:)
 • Радо
  Отговор
  6 16:44  18.01.18
  Бях сигурен, че престъплението е извършено в Северозапада...обаче се оказа, че съм сбъркал...е, на това мойто му се вика вътрешнозаводски расизъм.
 • Колю
  Отговор
  7 20:06  18.01.18
  "Христо" Адреса е в София - Народно събрание. Там се променят законите и ни довеждат до това положение да се самоизбиваме . Единия строи или загражда без да пита никой ,другия го пребива и накрая печелят съда-таксата и адвокатите за споразумението. Тези ще са врагове до смърт и ще си търсят цаката с поколения защото децата са травмирани вече и няма да го забравят. А мислиш ли че на някой му пука какво става по селата и малките градчета ? Как се строи и променя статут на къща в центъра на село в механа,автомивка , бар на втория етаж и хотелска част за "червени фенери и пушене " и дали циганина излязал току що от затвора за наркотици е взел разрешително от община Аврен примерно. Взел ли е подписи от някой от комшиите като единия е самата община с терен в двора. Или те не знаят ,че се унищожи огромно дърво там в техния двор. Няма и кой да го пита този без ден стаж от къде е взел над 100000 за имота и ремонта който се извършва и още 60000 за БМВ . И кой освен онези на жълтите павета не могат да дадат примери за беззаконие из тази загиваща държава.
 • обезщетение
  Отговор
  8 23:08  18.01.18
  Който е родител знае, че в подобна ситуация повече се опитваш да защитиш децата си и не мислиш за ударите по себе си! Няма как да тръгнеш да се правиш на мъж, когато децата са ти наблизо - невъзможно е! Първо мислиш как да ги защитиш и реално си готов да поемаш, колкото ти налеят! Спъва те и мисълта, че ако покажеш ярост пред децата си ще им нанесеш допълнителни травми от случката - ужасно гадна ситуация! Позорно, гнусно и чалгарско ...
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  9 20:23  20.01.18
  е това е съд БРАВО ПОСЛЕ ЗАЩО ХОРАТА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  10 20:25  20.01.18

  До коментар #3 от "Христо":

  ДА ЕТО АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН С ВАС НАЙ ГАДНОТО Е ДА БИЕШ ПРЕД ДЕЦА БАЩА ИМ

Напиши коментар:


Публикувай